12 Ekim 2014, Pazar 16:03:55

İZMİT'TE HELİKOPTER KAYBOLDU

İzmit’deki Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan Konya’ya gitmek üzere havalanan Sikorsky helikopterin radarlardan kaybolduğu incelemelerin sürdüğü bildirildi.
  • Biz de ATC hizmeti verirken frekanstan sesinizi duydugumuz zaman adam sanıyoruz. Su haberin altindaki liseli kız çekişmelerini bitirdiyseniz eger ellerinizi açin ve şehitlerimize hep birlikte bir Fatiha okuyalim. Yaziktir...
  • Öncelikle şehit olan 4 uçuş ekibimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz. Ben 14 yıl Helikopterle Arama Kurtarma pilotu olarak 3000 saat uçuş yaptım ve şu an Boeing 738'le uçuyorum. Öncelikle bu habere saygısızca yorum yapan kişileri kınıyorum. İki uçuş tipini de bildiğim için karşılaştırılmasının ne kadar cahilce olduğunu da biliyorum. Konuya dönersek, Arama Kurtarma hayatım boyunca buna benzer 2 uçak 1 helikopter kazasında görev aldım ve buna benzer en az 3'er tane dahasını da biliyorum. Bunların hepsi de bulut içinde vertigo olmak kaydıyla oluşan kazalardı ve sadece bir tanesi atlayıp canını kurtarabildi. Dolayısıyla aynen Muhsin Yazıcıoğlu kazasında olduğu gibi, malesef ve sanırım yine isteyerek veya istemeyerek buluta girme sonucu vertigo durumu mevcut gibi. Yani sarp bir arazide bulut içi olmuş bir kazanın enkazı da bulut içindedir ve malesef elimizde gelişmiş sistemler bulunmadığından dolayı bu enkazın gözle aranarak bulunması mümkün değildir. Böylesine sarp bir arazide bilinen bir enkaza 300-400 m dikey mesafedeki ekibin ulaşma süresinin 2 saat aldığını bizzat biliyorum. Yani bilip bilmeden lütfen yine her airport haberinde olduğu gibi atıp tutmayalım ve sinirleri zıplatmayalım. Şehitlere ve görevini yapmaya çalışanlara saygı gösterin lütfen, biraz saygı..,
  • bu dunyada basta profesyonellik diyerek, isteksiz veya istekli sekilde. olenin arkasından konusan, cok bildigini sanan, akıl yoksunu veya cok akıllı herkes umarım birgun misli misli cezasını ceker. Allahtan geride kalanlara sabır diliyorum keske elimden gelse de yardım etsem. kızını evladına esine anasına babasına. yetistir buyut sev, cok kotu bir olay. uc kurus para kazanacam diye kole olmus gelmis burda bos konusuyor insan musfetteleri. VATANSEVERLİK DUYGUSUNDAN KAYNAKLANAN FEDAKARLİK DUYGUSU DEJENRE OLMUS İNSANLARA KOMİK GELİR.
  • Shgm'nin hats' ı zorunlu tutmasindan maksat arama kurtarma amaçlı değildir. Bildiğim kadarıyla geçmişe yönelik sorgulama ve ihlallerin önlenmesi veya açığa çıkarılmasıdır.
  • 5 yıldır özel bir havayolunda uçan bir helikopter pilotuyum.5 yılda yaklaşık 5000 saat.sanırım 4750 saati göbeğimi kaşıyarak,kahve içerek,muhabbet ederek içi basınçlandırılmış bir boru içerisinde geçirdiğim süre.tabanca ve senin gibi düşünen arkadaşlar yaptığınız işi allayıp ballayıp insanlara çok büyük ve önemli bir iş yapıyormuş havalarına girmeyin.otobüs şöföründen farkımız yok.pilotluk dersen ,operatörlük demek daha uygun.keza uçak senden daha iyi uçuyor zaten.10000 saatte olan kaptan kardeşlerimizi manuel uçarken görünce bu uçakların gerçekten opperatör yetiştirdiği ay gibi ortaya çıkıveriyor.kokpitler evlere şenlik.allahtan uçaklar çok iyi
  • Sana motor takar ucak diye ucururum angut. Sen pilotsan ben essek gibi aniririm. Oturmussun kuruyemisci dukkanina simulator oynarken pilotluk hayaliyle burdan yorum yapiyon... haydeee git klavyenin basina ucur hayallerini gulum benim....
  • Sayın Metin K. yani S-70B doğru demiş.
  • Öncelikle helikopter personelinin bir an bulunmasını diliyorum ...Şu anda gelen bilgiler ışığında bu helikopterde HATS sistemi olmamasına rağmen, kayıp helikopter personelinin cep telefonundan sinyal alındığı ifade edilerek arama / kurtarma faaliyetleri bu bilgi ile yönlendirilmektedir... Yani bu HATS 'a temel oluşturan ana bilgi kaynağı ile tıpatıp aynıdır. ... Buna rağmen olayın üzerinden neredeyse 10 tam saat geçmiş ve olay yerine hala ulaşılamamıştır !!! ... Bu yaşanılan tecrübe HATS' ın arama / kurtarma faaliyetlerinde bel bağlanacak yegane unsur olmadığını ispat etmektedir... Bu düşünce ve yorumlar SHGM ye HAVAK vasıtasıyla aktarılmasına rağmen SHGM "işe yaramama" kat sayısı bu olayla ortaya çıkan HATS'ın bütün VFR trafiklere uygulanması konusunda mecburiyet getirmiştir...SHGM ' nin bugün yaşanan bu gelişme karşısında nasıl bir davranış içinde olacağını merak etmemek mümkün değil !!! ... Saygılarımla, Ali İsmet Öztürk
  • sen uctugunu sanıyosun...bahse konu helikopterle 13 senede 2000 saatin üzerinde ucusum var.son 2 senedir de bir havayolunda 737 ile ucuyorum 2000'e yaklaştım,daha dogru bir ifadeyle alet ucuyor zaten, ben sistem operatörlüğü yapıyorum. 100% radar kontrolunde,IFR,gelsin cay gitsin kahve,bagla ILS'e,olmadı LNAV VNAV,olmadı pass gec git mevcut 4-5 alternatten birine in..ne ugrasacaksın ki zifirde 100 ft agl'de telsiz teması yok radar kontrolu yok,vurulma ihtimaline karşı kalkmadan peşinen kelime-i şehadet getirmek..sonra da ben ucuyorum..valla ucuyosun yere bastıgın yok.
  • 7 Dakikalık uçuş ile gidebileceği yer ve güzergah belli. Üzerinden yaklaşık 8 saat geçmiş ve helikopteri bulamıyoruz. Gerçekten tam bir komedi. Belki yaralılar kurtarılacaktı bulunsaydı. Bu işi yapamayanlar lütfen çekip gitsin teknoloji var ama kullanacak insan yok. Yazık.

İzmit’deki Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan Konya’ya gitmek üzere havalanan Sikorsky helikopterin radarlardan kaybolduğu incelemelerin sürdüğü bildirildi.

Cengiz Topel Havalimanı'nda bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Üs Komutanlığı'ndan bugün öğle saatlerinde havalanan Sikorsky helikopter, bir süre sonra radardan kayboldu.

Yetkililer olayı doğrularken, helikopterin uygun bir yere indiğini umut ettiklerini, arama kurtarma çalışması başlatıldığını söyledi.

Sikorsky tipi helikopter, Cengiz Topel'den havalanarak Konya'ya gidiyordu.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Genelkurmay'ın açıklaması şöyle:

1.   Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere, 12 Ekim 2014 günü saat 12.18'de Cengiz Topel Askeri Havaalanından (Kocaeli) havalanmıştır.

2.   Söz konusu helikopter ile 12 Ekim 2014 günü saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilmiştir.

3.   Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir CASA uçağı ile dört adet arama kurtarma helikopteri arama faaliyetine havadan iştirak etmekte olup; helikopterin rotası üzerindeki bölgelerde de karadan Jandarma Genel Komutanlığına ait birlikler tarafından arama faaliyeti sürdürülmektedir.

SİNYAL ALINDI

Arama çalışmaları sürerken Kartepe İlçesi’ne bağlı Örnekköy yakınlarından hem helikopterden hem de pilota ait cep telefonundan sinyal alındığı bilgisi geldi.  Bu bilgi üzerine arama- kurtarma ekipleri, yine Kartepe Dağı yamacındaki Örnekköy tarafına yönlendirildi.

İZMİT'TE HELİKOPTER KAYBOLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Biz de ATC hizmeti verirken frekanstan sesinizi duydugumuz zaman adam sanıyoruz. Su haberin altindaki liseli kız çekişmelerini bitirdiyseniz eger ellerinizi açin ve şehitlerimize hep birlikte bir Fatiha okuyalim. Yaziktir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Öncelikle şehit olan 4 uçuş ekibimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz. Ben 14 yıl Helikopterle Arama Kurtarma pilotu olarak 3000 saat uçuş yaptım ve şu an Boeing 738'le uçuyorum. Öncelikle bu habere saygısızca yorum yapan kişileri kınıyorum. İki uçuş tipini de bildiğim için karşılaştırılmasının ne kadar cahilce olduğunu da biliyorum. Konuya dönersek, Arama Kurtarma hayatım boyunca buna benzer 2 uçak 1 helikopter kazasında görev aldım ve buna benzer en az 3'er tane dahasını da biliyorum. Bunların hepsi de bulut içinde vertigo olmak kaydıyla oluşan kazalardı ve sadece bir tanesi atlayıp canını kurtarabildi. Dolayısıyla aynen Muhsin Yazıcıoğlu kazasında olduğu gibi, malesef ve sanırım yine isteyerek veya istemeyerek buluta girme sonucu vertigo durumu mevcut gibi. Yani sarp bir arazide bulut içi olmuş bir kazanın enkazı da bulut içindedir ve malesef elimizde gelişmiş sistemler bulunmadığından dolayı bu enkazın gözle aranarak bulunması mümkün değildir. Böylesine sarp bir arazide bilinen bir enkaza 300-400 m dikey mesafedeki ekibin ulaşma süresinin 2 saat aldığını bizzat biliyorum. Yani bilip bilmeden lütfen yine her airport haberinde olduğu gibi atıp tutmayalım ve sinirleri zıplatmayalım. Şehitlere ve görevini yapmaya çalışanlara saygı gösterin lütfen, biraz saygı..,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bitume ~ 10 yıl önce
bu dunyada basta profesyonellik diyerek, isteksiz veya istekli sekilde. olenin arkasından konusan, cok bildigini sanan, akıl yoksunu veya cok akıllı herkes umarım birgun misli misli cezasını ceker. Allahtan geride kalanlara sabır diliyorum keske elimden gelse de yardım etsem. kızını evladına esine anasına babasına. yetistir buyut sev, cok kotu bir olay. uc kurus para kazanacam diye kole olmus gelmis burda bos konusuyor insan musfetteleri. VATANSEVERLİK DUYGUSUNDAN KAYNAKLANAN FEDAKARLİK DUYGUSU DEJENRE OLMUS İNSANLARA KOMİK GELİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hats ~ 10 yıl önce
Shgm'nin hats' ı zorunlu tutmasindan maksat arama kurtarma amaçlı değildir. Bildiğim kadarıyla geçmişe yönelik sorgulama ve ihlallerin önlenmesi veya açığa çıkarılmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
5 yıldır özel bir havayolunda uçan bir helikopter pilotuyum.5 yılda yaklaşık 5000 saat.sanırım 4750 saati göbeğimi kaşıyarak,kahve içerek,muhabbet ederek içi basınçlandırılmış bir boru içerisinde geçirdiğim süre.tabanca ve senin gibi düşünen arkadaşlar yaptığınız işi allayıp ballayıp insanlara çok büyük ve önemli bir iş yapıyormuş havalarına girmeyin.otobüs şöföründen farkımız yok.pilotluk dersen ,operatörlük demek daha uygun.keza uçak senden daha iyi uçuyor zaten.10000 saatte olan kaptan kardeşlerimizi manuel uçarken görünce bu uçakların gerçekten opperatör yetiştirdiği ay gibi ortaya çıkıveriyor.kokpitler evlere şenlik.allahtan uçaklar çok iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabanca'ya ~ 10 yıl önce
Sana motor takar ucak diye ucururum angut. Sen pilotsan ben essek gibi aniririm. Oturmussun kuruyemisci dukkanina simulator oynarken pilotluk hayaliyle burdan yorum yapiyon... haydeee git klavyenin basina ucur hayallerini gulum benim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
Sayın Metin K. yani S-70B doğru demiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HATS ~ 10 yıl önce
Öncelikle helikopter personelinin bir an bulunmasını diliyorum ...Şu anda gelen bilgiler ışığında bu helikopterde HATS sistemi olmamasına rağmen, kayıp helikopter personelinin cep telefonundan sinyal alındığı ifade edilerek arama / kurtarma faaliyetleri bu bilgi ile yönlendirilmektedir... Yani bu HATS 'a temel oluşturan ana bilgi kaynağı ile tıpatıp aynıdır. ... Buna rağmen olayın üzerinden neredeyse 10 tam saat geçmiş ve olay yerine hala ulaşılamamıştır !!! ... Bu yaşanılan tecrübe HATS' ın arama / kurtarma faaliyetlerinde bel bağlanacak yegane unsur olmadığını ispat etmektedir... Bu düşünce ve yorumlar SHGM ye HAVAK vasıtasıyla aktarılmasına rağmen SHGM "işe yaramama" kat sayısı bu olayla ortaya çıkan HATS'ın bütün VFR trafiklere uygulanması konusunda mecburiyet getirmiştir...SHGM ' nin bugün yaşanan bu gelişme karşısında nasıl bir davranış içinde olacağını merak etmemek mümkün değil !!! ... Saygılarımla, Ali İsmet Öztürk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beşinci element ~ 10 yıl önce
Ali Kaptan element uydurma. Hats arama kurtarma faaliyetleri için değil. Sizin gibilerin kafasına göre hareket etmemesi için.
sizin gibiler ??? ~ 10 yıl önce
Konuyu şahsileştirip merkezinden uzaklaştırmak bu oluyor işte...
isim ? ~ 10 yıl önce
Lütfen isminizi verseniz de size cevap verebilsem ! Bakın ben kendi adımla yazdığımın arkasındayım... Sizde adınızı verseniz ve cevabi yorumunuzu öyle yapsanız olmaz mı ? Hımm , ama bu ricamıza olumlu cevap verip adınızı lütfedebilecek cesaretiniz olduğunu hiç sanmıyorum ...yani siz ,bir "hiçsiniz"... teşekkür ederim. Ali İsmet Öztürk.
tabanca kardeş ~ 10 yıl önce
sen uctugunu sanıyosun...bahse konu helikopterle 13 senede 2000 saatin üzerinde ucusum var.son 2 senedir de bir havayolunda 737 ile ucuyorum 2000'e yaklaştım,daha dogru bir ifadeyle alet ucuyor zaten, ben sistem operatörlüğü yapıyorum. 100% radar kontrolunde,IFR,gelsin cay gitsin kahve,bagla ILS'e,olmadı LNAV VNAV,olmadı pass gec git mevcut 4-5 alternatten birine in..ne ugrasacaksın ki zifirde 100 ft agl'de telsiz teması yok radar kontrolu yok,vurulma ihtimaline karşı kalkmadan peşinen kelime-i şehadet getirmek..sonra da ben ucuyorum..valla ucuyosun yere bastıgın yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S-70B ~ 10 yıl önce
7 Dakikalık uçuş ile gidebileceği yer ve güzergah belli. Üzerinden yaklaşık 8 saat geçmiş ve helikopteri bulamıyoruz. Gerçekten tam bir komedi. Belki yaralılar kurtarılacaktı bulunsaydı. Bu işi yapamayanlar lütfen çekip gitsin teknoloji var ama kullanacak insan yok. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000