07 Aralık 2012, Cuma 09:57:27

"İZMİR-SELANİK UÇUŞLARI BAŞLASIN"

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret eden Selanik Otelciler Birliği Başkanı Aristotelis Thomopoulas ve havayolu şirketi Agean Airlines Uluslararası Satış Müdürü Konstantinos Aleksandrou, İzmir-Selanik arasında karşılıklı uçak seferleri başlamasını istedi.
  • ee yunanistan kendi basina vize kararini veremez cunku avrupa birligi uyesidir, avrupa birligine tam uye olmanin dezavantaji , insallah turkiye hicbir zaman AB ye girmez.
  • yahu neden bunu anlamak istemiyorsunuz...vizenin kalkması yunanistanın elinde olan bir şey değil. bunlar schengen ülkeleri, ya hep ya hiç...kimse ayrı ayrı şeyler uygulayamaz.

Travel Turkey Fuarı'na katılmak için İzmir'e gelen Selanik Otelciler Birliği Başkanı Thomopoulas, Başkan Vekili Konstantinos Aleksopoulos, Uluslararası Selanik Fuarı Genel Müdürü Nikolaos Sabuntzis, Aegean Airlines Yunanistan Satış Müdürü Stefanos Sadopoulos ile Uluslararası Satış Müdürü Konstantinos Aleksandrou, İZTO'yu ziyaret etti.

Yunanistan'ın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Aegean Airlines'ın Uluslararası Satış Müdürü Konstantinos Aleksandrou, yeni hatlara uçmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yakın zamanda Azerbaycan ve Kazakistan'a sefer düzenlediklerini belirten Aleksandrou, ''Yeni başlayacak destinasyonlara İzmir'i de dahil etmek, İzmir-Selanik uçuşlarını başlatmak istiyoruz. 2 yıl boyunca para kazanamayacağımızı biliyoruz. Ama bu uçuş için istekliyiz'' dedi.

Selanik Otelciler Birliği Başkanı Thomopoulas da Selanikli turizmciler olarak İzmir ile Selanik arasında direkt uçuşların başlatılmasını istediklerini ve bunun için çalıştıklarını söyledi. Thomopoulas, ''İstanbul ile Selanik arasında bağlantı varken İzmir ile de mutlaka olmalı. Çünkü bu iki kent birbirlerine çok benziyor, ikiz kentler olarak biliniyorlar. Selanik'te de İzmir'i görmek isteyen çok fazla Yunanlı var. Diğer yandan gelen Türk turist sayısında da artış var. İki kentin toplam nüfusu 5 milyonu geçiyor. Bu uçuşları kaldıracak potansiyel var'' diye konuştu.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, Oda olarak yaptıkları çalışmalar sonucunda Atina ile İzmir arasındaki seferlerin başlatılmasını sağladıklarını ancak vize konusundaki engel nedeniyle bu hatlarda şirketlerin yüzde 50 doluluğa ulaşmakta zorlandıklarını belirtti.

Bu nedenle iki tarafın da uçuşları desteklemesi gerektiğini kaydeden Demirtaş, ''Hükümetinize daha fazla baskı yapmalısınız. Üç günlük vizesiz seyahatler konusunda Yunanistan tarafı söz vermişti ama bir gelişme olmadı. Biz her türlü işbirliğine hazırız'' ifadelerini kullandı.

"İZMİR-SELANİK UÇUŞLARI BAŞLASIN"

Yorumlar

u ~ 11 yıl önce
ee yunanistan kendi basina vize kararini veremez cunku avrupa birligi uyesidir, avrupa birligine tam uye olmanin dezavantaji , insallah turkiye hicbir zaman AB ye girmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vize ~ 11 yıl önce
yahu neden bunu anlamak istemiyorsunuz...vizenin kalkması yunanistanın elinde olan bir şey değil. bunlar schengen ülkeleri, ya hep ya hiç...kimse ayrı ayrı şeyler uygulayamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000