25 Mayıs 2018, Cuma 08:56:57

"İzmir'e ikinci pisti istiyoruz"

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Deniz Sipahi, İzmir Adnan Menderes Hvalimanı'na düzenlenen direkt uçuşların artması için ikinci piste ihtiyaç olduğunu belirten bir yazı kaleme aldı.
  • İkinci pist felan bos yatirim. İzmirin çevresindeki turizm potansiyelini gelistirin. Adb her türlü trafiği suanda bile kaldıracak durumda.
  • Yoğunluğun sebebi ege bölgesinin diğer bölgelere nazaran m2 ye düşen nufus ve turizmin kuvvetli olmasıdır.Bunu sadece izmire bağlamak yanlıştır.Sadece Aydın dan Adnan Men.Hava Limanına günde 1500 kişinin gittiği Ayto nün araştırmasıyla ispatlanmıştır.Aydin in kendi hava limanı mevcuttur buranın işletmeye açılması kaçınılmaz bir ihtiyaçtır...
  • SAW tek pistle geçen yılı 31.385.841 yolcuyla,ADB 12.823.701 yolcuyla tamamladı.Önünde 18.5 milyonluk bir marj daha var demektir,kolay gelsin.
  • Evet 2 pistimiz var ama 1 tanesi yedek yada taxi olarak kullanılıyor.2 pistinde kapasiteyi arttırmaya yönelik olarak daha aktif kullanılması için Apron ile 34L-16R arasına bağımsız bir taxi yoluna ihtiyacımız var, Şu an apron büyütülüyor neredeyse 2 katına çıkıyor. Yaklaşma usulleri de güncellenirse(RNAV) bana göre İzmir en az 2-3 kat trafiğe cevap verebilir.
  • İzmirde zaten iki tane pist var. Günaydın.
  • 2. pist yapılacak arazi yok . kocaman bir dağ var yanda. ayrıca dış hatlardan gelenler gümrükten gecmek zorunda oldukları için o kadar yuruyorlar 2. pist oraya nasıl çözüm olsun. komple mevzuatımı değişsinler
  • Direkt uçuşlar için 2. Pist neden şart olsun ki. Olsa güzel olur orası ayrı. Evet Antalya ya da İzmir güzel bir hub olabilir İstanbul’a göre hava koşullarından daha az etkileniyor.
  • İzmir- Dubai ve İzmir- Doha bekliyor ve istiyoruz.
  • Gereksiz yatırımlar istemeyin kardeşim.Şuan ki bile lüks size.Cezalandırılmaya devam..
  • İleriye dönük tabii güzel bir yatırım ama şu an ikinci pisti gerektirecek bir yoğunluk olduğunu sanmıyorum. Aegean , lufthansa gibi bayrak taşıyıcı havayollarının seferlerine ilginin artması lazım ki başka firmalar da gelsin. Saudia dışında birde qatar gelse asya uçuşları için muhteşem olur mesela. Bunlara çalışmak lazım 2. Pistten önce.

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Deniz Sipahi, İzmir Adnan Menderes Hvalimanı'na düzenlenen direkt uçuşların artması için ikinci piste ihtiyaç olduğunu belirten bir yazı kaleme aldı.

Sipahi, "Direkt uçuşların artması halinde İzmir turizmde çok daha farklı bir konuma gelebilir" ifadelerini kullandı.

İşte o yazı:

Pazar günü İzmir – İstanbul arasındaki uçak sefer sayılarının Avrupa’da rekorunu yenilediğini yazdım.

Okumayanlar için bir hatırlatma yapayım.
Eurocontrol’un sıralamasında İzmir ile İstanbul uçuşları uzun süredir zirvede. İstanbul Atatürk Havalimanı - İzmir Adnan Menderes arasında günlük ortalama 56, Sabiha Gökçen - Adnan Menderes arasında 47 uçuş yapılıyor. Bu toplamda 103 uçuş ediyor.
Sabiha Gökçen - Ankara Esenboğa 48 trafikle 4., Atatürk - Ankara Esenboğa 43 trafikle 10. sırada. Yüzde 13.7’lük artışla Barcelona El Prat - Palma de Mallorca çifti en hızlı büyüyen alanlar oldu.
İzmir – İstahbul arası sefer sayıları önce 50’lerdeydi, 60’lara çıktı, şimdi de 100’ü geçmiş durumda...
Tabii iki havalimanı olduğunu da unutmamak gerekir.
Yani hem Sabiha Gökçen, hem de Atatürk Havalimanı arasındaki seferlerden bahsediyorum.
Yazımdan sonra Kemal Çolakoğlu arayıp bir katkıda bulundu.
Konu İzmir olduğunda Çolakoğlu hep dikkatlidir.
Dedi ki...
“Adnan Menderes Havalimanı’na ikinci pist yapılarak burası yurt dışına hızla açılmalı. Türkiye’nin ve THY’ların ikinci uçuş merkezi olmalı. Ayrıca şu anda iç hatlardan gelip, dış hatlardan çıkmak zorunda kalan yurt dışı yolcuların o yorgunluktan sonra en az 20 dakika daha yürüyerek çıkışa gelmesi inanılmaz ve kabul edilemez.”
***
İstanbul’un trafiğini çok iyi anlıyorum.
Türkiye havacılıkta müthiş bir performans gösterdi. Dolayısıyla İstanbul da, dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline geldi.
Hele yeni havalimanıyla performans daha da artacak.
Ama Türkiye’nin ikinci, üçüncü aktarma merkezlerine de ihtiyacı var.
Direkt uçuşların artması halinde İzmir turizmde çok daha farklı bir konuma gelebilir.
Bunun için ikinci pistin tamamlanması gerekiyor.
Yatırımın planlamalar içinde olduğunu biliyorum.
Ancak tercihlerin ve önceliklerin yeniden gözden geçerilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bunu sadece turizm hareketi olarak da düşünmemek lazım.
İzmir, yabancı yatırımcıların ilgisini çekebilecek yerlerin başında geliyor.
Direkt seferler ekonomiyi de geliştirecektir.
İzmir’e ikinci pisti istiyoruz.

"İzmir'e ikinci pisti istiyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Stajyer ~ 6 yıl önce
İkinci pist felan bos yatirim. İzmirin çevresindeki turizm potansiyelini gelistirin. Adb her türlü trafiği suanda bile kaldıracak durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ertan Kopurlu ~ 6 yıl önce
Yoğunluğun sebebi ege bölgesinin diğer bölgelere nazaran m2 ye düşen nufus ve turizmin kuvvetli olmasıdır.Bunu sadece izmire bağlamak yanlıştır.Sadece Aydın dan Adnan Men.Hava Limanına günde 1500 kişinin gittiği Ayto nün araştırmasıyla ispatlanmıştır.Aydin in kendi hava limanı mevcuttur buranın işletmeye açılması kaçınılmaz bir ihtiyaçtır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 6 yıl önce
SAW tek pistle geçen yılı 31.385.841 yolcuyla,ADB 12.823.701 yolcuyla tamamladı.Önünde 18.5 milyonluk bir marj daha var demektir,kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bluetomcat ~ 6 yıl önce
Evet 2 pistimiz var ama 1 tanesi yedek yada taxi olarak kullanılıyor.2 pistinde kapasiteyi arttırmaya yönelik olarak daha aktif kullanılması için Apron ile 34L-16R arasına bağımsız bir taxi yoluna ihtiyacımız var, Şu an apron büyütülüyor neredeyse 2 katına çıkıyor. Yaklaşma usulleri de güncellenirse(RNAV) bana göre İzmir en az 2-3 kat trafiğe cevap verebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adb ~ 6 yıl önce
İzmirde zaten iki tane pist var. Günaydın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerek yok ~ 6 yıl önce
İSTANBUL'UN 17/35 leri gibi aralarında 100 m. mesafe bulunan,biri yedek pist ve taksiyolu olarak kullanılan,aynı anda operasyona müsait olmayan 2 pist,evet.
steward ~ 6 yıl önce
2. pist yapılacak arazi yok . kocaman bir dağ var yanda. ayrıca dış hatlardan gelenler gümrükten gecmek zorunda oldukları için o kadar yuruyorlar 2. pist oraya nasıl çözüm olsun. komple mevzuatımı değişsinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
Aferim. Arazi müsait değil, çift pist yapmak için. Gaziemir pisti güneye doğru uzatılarak yapılabilir diye düşünenlere de, yine arazinin kısıtlı harekata neden olacağını belirteyim. Bu işi bilenler konuşsun, siyasiler değil. Kuş cennetine Kaklıç meydanını yaptılar, Hv.K.'ne kakalayıp, ADB'yi yaptılar. Milyarlarca para boşa gitti. Taksi yolu yapmak kapasiteyi artırır, o kadar.
İzmir ~ 6 yıl önce
Direkt uçuşlar için 2. Pist neden şart olsun ki. Olsa güzel olur orası ayrı. Evet Antalya ya da İzmir güzel bir hub olabilir İstanbul’a göre hava koşullarından daha az etkileniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peter ~ 6 yıl önce
İzmir- Dubai ve İzmir- Doha bekliyor ve istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vvv ~ 6 yıl önce
kesinlikle katılıyorum
ce ha pe kafası ~ 6 yıl önce
Gereksiz yatırımlar istemeyin kardeşim.Şuan ki bile lüks size.Cezalandırılmaya devam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karşıyakalı ~ 6 yıl önce
İleriye dönük tabii güzel bir yatırım ama şu an ikinci pisti gerektirecek bir yoğunluk olduğunu sanmıyorum. Aegean , lufthansa gibi bayrak taşıyıcı havayollarının seferlerine ilginin artması lazım ki başka firmalar da gelsin. Saudia dışında birde qatar gelse asya uçuşları için muhteşem olur mesela. Bunlara çalışmak lazım 2. Pistten önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000