13 Mayıs 2016, Cuma 11:07:04

İzmir'de drone uçuşlarına kısıtlama

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamayla, "kent genelinde insansız hava aracı (İHA veya DRONE) kullanımına ilişkin bazı yasaklar" açıklandı.
  • yakalanırsam bir kereden bişi olmaz derim
  • Drone ile uğraşacağınıza trafikteki magandalarla ilgilenin. Neredeyse otomobil ve motorsikletlerin %50si egsozlarını değiştirmiş ve her biri en az 30 saniye dinletiyor kendini ve bir günde benim yanımdan en az 300 tane geçiyor. Bir tane trafik ekibi olsun normal Polis olsun müdahale ettiğini görmedim.
  • karara uymuyorum saygı da duymuyorum. istediğim yerde istediğim zaman drone uçururum.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamayla, "kent genelinde insansız hava aracı (İHA veya DRONE) kullanımına ilişkin bazı yasaklar" açıklandı.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, "kent genelinde insansız hava aracıyla valilik ve kaymakamlık binaları, askeri birlik, emniyet binaları, cezaevi kampüsleri, tüm kamu kurum ve kuruluş binaları çevresinde uçuşların yasaklandıdığı, izin almadan yapılan uçuşlarda cezai işlem yapılacağı" belirtildi.

İzmir'de hava sahasında işletilecek veya kullanılacak sivil insansız hava aracı (İHA) sistemlerinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 22/02/2016 tarihli İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatının 1’nci maddesinde belirtildiği şekilde ithali, satışı, kayıt ve tescili, uçuşa elverişliliğin sağlanması, sistemleri kullanacak kişilerin sahip olması gereken nitelikleri, hava trafik hizmetleri ve İHA operasyonlarına ilişkin usul ve esasları belirlemek izinsiz olarak uçuş yapmalarının, fotoğraf ve film çekmelerinin engellenmesi ve kullanılmasının denetlenmesi ve belirli bir disipline bağlanması amacıyla düzenlendiği belirtildi. Bu kararın İzmir sınırları içerisinde, Sivil İnsansız Hava Araçlarını (İHA veya DRONE) satan, satın alan, temin eden ve bu tip araçları kullanan gerçek ve tüzel kişileri kapsadığı ifade edildi.

YASAKLANAN YERLER

Sivil İnsansız Hava Araçlarının İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatının (SHT-İHA) ilgili hükümleri dairesinde kayıt ve tescilinin yapılması zorunlu olduğu belirtildi. Ayrıca, Sivil İnsansız Hava Araçlarının, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 22/02/2016 tarihli İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatının Uçuşa Yasak Bölgeler Başlıklı 18’inci maddesinde belirtilen yerler ile birlikte ilimiz merkez ve ilçe sınırları içerisinde bulunan; Valilik ve Kaymakamlıklara ait bina tesisi ve konutları, MİT Bölge Müdürlüğü bina, Tesis ve Lojmanları, Askeri Birlik, Kurum, Karargah, Sosyal Tesis, Tatbikat, Eğitim Alanları ve Lojmanları, Adliye binası ve lojmanları, Emniyet Müdürlüğü Hizmet kampüsü, Diğer Bina Tesis ve Lojmanları, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü, NATO Tesisleri, Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait bina, tesis ve lojmanları, Aliağa Rafineri Tesisleri ve kuruluşlarına ait bina, tesis ve diğer hizmet alanları ile petrol pompalarının bulunduğu petrol sahaları, Baraj setleri, Cezaevi bina ve tesisleri, Havalimanı ve tesislerinde, Helikopter pistleri üzerinde, İrtifaya bağlı olmaksızın Çiğli Hava Üs Komutanlığının Meydan referans noktası merkez alınarak 15 kilometre yarı çaptaki alanda ve her iki yöne de uzunlamasına 22 kilometrelik alanda, NOTAM (Havacıların uçuş ve yer emniyetini etkileyecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) kararı ile belirli ya da belirsiz süreli uçuşa yasak ilan edilen bölgelerde kullanımı yasaklandığı duyuruldu.

UYMAYANA CEZA YOLDA

İnsansız hava araçları ve motorlu çok hafif hava araçları ile yasaklanan mahaller veya izin alınmadan gerçekleştirilen uçuşların emniyet ve jandarma birimlerince tespiti halinde bu durum tutanağa bağlanarak ilgili gerçek veya tüzel kişi hakkında ceza işlemi uygulanacağı bildirildi.

İzmir'de drone uçuşlarına kısıtlama

Yorumlar

efe ~ 8 yıl önce
yakalanırsam bir kereden bişi olmaz derim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SALLA BAŞI AL MAAŞI ~ 8 yıl önce
Drone ile uğraşacağınıza trafikteki magandalarla ilgilenin. Neredeyse otomobil ve motorsikletlerin %50si egsozlarını değiştirmiş ve her biri en az 30 saniye dinletiyor kendini ve bir günde benim yanımdan en az 300 tane geçiyor. Bir tane trafik ekibi olsun normal Polis olsun müdahale ettiğini görmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyip ~ 8 yıl önce
karara uymuyorum saygı da duymuyorum. istediğim yerde istediğim zaman drone uçururum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
Dronen bile yoktur maksat muhalefet.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000