28 Mart 2011, Pazartesi 08:54:50

İZMİR 'AIRPORT OTEL'İNE KAVUŞTU

Resmi açılışı önümüzdeki ay Başbakan Erdoğan tarafından yapılacak olan ve iş dünyasına da hitap etmesi hedeflenen tesis için 1 milyon 200 bin dolar harcandı.
  • İzair Genel Müdürlüğünün yanındaki bina Airport ORTY otel oldu.
  • İyi de o bina İZ-Air'in genele müdürlük binası değilmiydi? Ne ara alıpta otal yaptılar orayı?
  • tebrik ediyorum
  • Onca sene boşu boşuna hotelsiz kaldı. İzmir havalimanı. Yıllardır metroyu bekledi. Artık ikiside var. Hayırlısı olsun.

İzmirli 3 genç girişimci Musa Turan, Mustafa Başkurt ve Kürşat Pehlivanlı, İzmir'in ilk havaalanı otelini hizmete açtı. Resmi açılışı önümüzdeki ay, Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı törenle gerçekleştirilecek otel için 1 milyon 200 bin dolarlık yatırım yapıldı. Genç girişimciler, Adnan Menderes Havaalanı giriş kapısının yanında yer alan ve 23 yıldır atıl duran binayı, İzmirliler Otelcilik firmasından 2017 yılına kadar kiraladı.

Orty Turizm şirketini kuran girişimciler, Orty Airport Oteli'ni 4 ay gibi kısa bir inşaat sürecinin ardından Mermer Fuarı'nda hizmete sundu.

ÜÇ ORTAK KURDU

Ortakları Kürşat Pehlivanlı ve Mustafa Başkurt ile güçbirliği yaparak 23 yıldır boş duran binayı İzmir turizmine kazandırdıklarını dile getiren Orty Turizm Yatırımları ortaklarından Musa Turan, "Otelimizin 2'si suit olmak üzere 54 odası var. İzmir'in ilk havaalanı otelini açmanın gururunu yaşıyoruz. Geçen yıl Temmuz ayında projeye başladık. Gerekli izinlerin alınmasının ardından inşaat çalışmalarına Kasım ayı sonunda start verdik. Gelen talepler üzerine otelimizi Mermer Fuarı'nda hizmete açtık. Biz, İzmirlilere bu konuda bir söz vermiştik. Bu sözü 4 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirmenin onurunu duyuyoruz. Bundan sonra da yeni projelerle İzmir'e ve İzmirlilere hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi. Otelin zemin katında otel müşterileri ve yolcu yakınlarına hizmet verecek olan kafeteryaya Cafe Sorty adını verdiklerini belirten Musa Turan, "Bu kafetaryayı zincir haline dönüştüreceğiz. İzmir'de yeni bir marka yaratmak istiyoruz. Francahising sistemi ile başta Türkiye olmak üzere dünyaya yayılmak istiyoruz. Yurtdışında ilk şubeyi ABD'de açmayı planlıyoruz" dedi.

Uçak seferleri lobiden takip edilebilecek

Musa Turan, "Havaalanı yolcuları, yolcu yakınları, havaalanında faaliyet gösteren firmaların çalışanları ve iş dünyasına hizmet vereceğiz. Otelin çevresindeki ses perdesi sayesinde odalarda gürültü sorunu yok. Havaalanı iç ve dış hatlar terminali ile şehir merkezine servislerimiz olacak. Havaalanında yolcularını karşılamaya gelenler kafeteryamızda otururken, servisimiz yolcuları terminalden alarak yolcu yakınları ile buluşturacak. Otelin lobisindeki ekrandan uçakların iniş ve kalkış saatlerini görebilecekler" dedi.

(Yeni Asır)

İZMİR 'AIRPORT OTEL'İNE KAVUŞTU

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
İzair Genel Müdürlüğünün yanındaki bina Airport ORTY otel oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İyi de o bina İZ-Air'in genele müdürlük binası değilmiydi? Ne ara alıpta otal yaptılar orayı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onca sene boşu boşuna hotelsiz kaldı. İzmir havalimanı. Yıllardır metroyu bekledi. Artık ikiside var. Hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000