14 Aralık 2008, Pazar 07:37:29

İsviçre'den pasaport ayarı

AB üyesi olmayan İsviçre, AB üyesi komşularından gelenler için pasaport kontrolünü kaldırdı.

AB üyesi olmayan İsviçre, AB üyesi komşularından gelenler için pasaport kontrolünü kaldırdı. AB üyesi Almanya, Fransa, İtalya ve Avusturya ile sınırları olan İsviçre, Schengen kulubüne üye Avrupalı devletler içinde yer alarak, rutin pasaport kontrollerini kaldıran 25. ülke oldu. Gümrük denetimlerinin ise süreceği bildirildi.

İsviçreli yetkililer, üye olmamaları nedeniyle AB'nin gümrük bölgesinin dışında kalmaya devam edeceklerini hatırlatarak, sınır muhafızlarının nokta gümrük denetimlerini sürdüreceklerini, bazı yolculardan kimlik belgesi göstermesinin istenebileceğini ifade ettiler.

Avrupa Komisyonu, İsviçre'de halen 900 bin kadar AB vatandaşının yaşadığını ve çalıştığını belirterek, Cenevre ve Basel kentinde çalışan bazı AB vatandaşlarının Almanya ve Fransa'da evlerin ucuz olması nedeniyle devamlı olarak sınır geçişleri yaptığını belirtiyor.

İsviçreli yetkililer, Schengen ve bağlantılı Dublin Anlaşması kapsamında bundan sonra suçlar ve sığınma başvurularıyla ilgili istihbaratı diğer Schengen üyesi ülkelerle paylaşacak.

Schengen bölgesi dışından İsviçre'ye seyahat edeceklerde ise Schengen üyesi 25 ülkeye girebilmek için vize almış olmaları şartı aranacak. Schengen Anlaşması, havaalanları hariç, sınırlarda insanların sistematik şekilde kontrolden geçirilmesine son veriyor.

 

İsviçre'den pasaport ayarı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000