11 Eylül 2015, Cuma 09:43:18

İsveç Brezilya'ya 4.5 milyar euroluk savaş uçağı sattı

İsveç'in Saab firması, Brezilya Hava Kuvvetleri'ne (FAB), 36 Gripen NG modeli savaş uçağı sattığını bildirdi.
  • Iyi rusvet doner bu islerde, teknolji iyi veyA kotu onemli degil. Geri kalmis ulkelerde rusveti aldinmi en iyi diye alirsin kakalanani, halkada sokarsin ornegin Savasan Sahin diye :))Hatirladinmi;)
  • Almanlar niye bu ise girmiyor anlamadim, her turlu motorda Almanlar bir numara
  • Lütfen uçak,savunma teknolojilerini yakından takip edenler,ilgili oldukları konularda yazsınlar, Bilmedikleri,aokumadıkları konularda AHKAM kesmesinler.
  • Brezilya'nın kendi üreticisi yokmuydu? Niye böyle bir şeyi kendileri üretmiyor? En azından Saab ile ortak bir model geliştirebilirlerdi.
  • Wiki'ye göre oldukça başarılı bir uçak. Maliyeti eurofighter'la karşılaştırınca yarı yarıya ucuz. Gerçi tek motorlu bir uçak, ancak yine de parlak performansı var. Toplam 8 kaza, 5 uçak kaybı ve ölen yok! Ayrıca motor arızası nedeniyle kaza yok. Brezilya muhtemelen teknoloji için alıyor.
  • Uçak dediğin ya Amerikan'dır ya da Rus'tur. Geri kalanı lüzumsuz hezeyandır. Öbür taraftan; savunma sistemlerini büyük tröstlere emanet etmek istememelerine de saygı duyarım, o ayrı.
  • Tgs'ye giresunlu alimi var mi ? Atlasin CS300 ucaklari ne oldu ? Limaslari gapattiniz mi ?
  • tamamen eski teknoloji, modernlikten yoksun uçaklar. iyi kakalamışlar ama braziyada eminim ucuza kapatmıştır.

Saab Firma Genel Müdürü Håkan Buskhe, firmanın internet sitesinde yer alan açıklamasında, satış karşılığında kendilerine 39,3 milyar kron (yaklaşık 4,5 milyar avro) ödeneceğini, uçakların 2019- 2024 yılları arasında teslim edileceğini belirtti.

Gelecek aydan itibaren Brezilya'dan pilot ve teknisyenlerin İsveç'e geleceğini ifade eden Buskhe, söz konusu kişilere teknik eğitim ve teknoloji transferleri hakkında eğitim verileceğini kaydetti.

Buskhe, Güney Amerika piyasasına da girmek istediklerini, Brezilya ile yapılan işbirliğinin bu açıdan çok önemli olduğunu vurguladı.

İsveç Brezilya'ya 4.5 milyar euroluk savaş uçağı sattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Bu isler ~ 9 yıl önce
Iyi rusvet doner bu islerde, teknolji iyi veyA kotu onemli degil. Geri kalmis ulkelerde rusveti aldinmi en iyi diye alirsin kakalanani, halkada sokarsin ornegin Savasan Sahin diye :))Hatirladinmi;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deutschland ~ 9 yıl önce
Almanlar niye bu ise girmiyor anlamadim, her turlu motorda Almanlar bir numara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 9 yıl önce
Lütfen uçak,savunma teknolojilerini yakından takip edenler,ilgili oldukları konularda yazsınlar, Bilmedikleri,aokumadıkları konularda AHKAM kesmesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Embaer ~ 9 yıl önce
Brezilya'nın kendi üreticisi yokmuydu? Niye böyle bir şeyi kendileri üretmiyor? En azından Saab ile ortak bir model geliştirebilirlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 9 yıl önce
Wiki'ye göre oldukça başarılı bir uçak. Maliyeti eurofighter'la karşılaştırınca yarı yarıya ucuz. Gerçi tek motorlu bir uçak, ancak yine de parlak performansı var. Toplam 8 kaza, 5 uçak kaybı ve ölen yok! Ayrıca motor arızası nedeniyle kaza yok. Brezilya muhtemelen teknoloji için alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Uçak dediğin ya Amerikan'dır ya da Rus'tur. Geri kalanı lüzumsuz hezeyandır. Öbür taraftan; savunma sistemlerini büyük tröstlere emanet etmek istememelerine de saygı duyarım, o ayrı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isvicre Chuckiesi ~ 9 yıl önce
Tgs'ye giresunlu alimi var mi ? Atlasin CS300 ucaklari ne oldu ? Limaslari gapattiniz mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sweden ~ 9 yıl önce
Alp Er Tunga öldü mü? Issız acun kaldı mı? Felek öcün aldı mı? Şimdi yürek yırtılur.
leman ~ 9 yıl önce
tamamen eski teknoloji, modernlikten yoksun uçaklar. iyi kakalamışlar ama braziyada eminim ucuza kapatmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 9 yıl önce
Brezilya hangi düşmanına karşı yüksek teknoloji savaş uçaklarına ihtiyaç duyacakmış? Ayrıca Gripen'ler o kadar da eski teknoloji uçakları değidir. İsveç Hava Kuvvetleri (ki Rusya ile ""komşu ayılırlar" tamamen Gripen kullanır. Türk tipi savaş uçağı Gripen New Generation olası modeli üzerine baz edilen bir proje ile oluşturulmaya çalışılıyor!...
Cok bilmis ~ 9 yıl önce
Leman. Ne isin var senin havacilik sitesinde? Kalk git sogan dogra
Cok bilmis ~ 9 yıl önce
Leman. Ne isin var senin havacilik sitesinde? Kalk git sogan dogra
Bunlar beklenen ~ 9 yıl önce
Global krizin gostergeleri. Ayaginizi yorganiniza gore uzatin. Dolar artacak. Bizim finansci birazdan gelir yorum atar zateb
@cok bilmis - leman ~ 9 yıl önce
çok cinsiyetçisiniz, ben havalı bir kadınım. soğan doğramakla uğraşmam ben
leman ~ 9 yıl önce
Hastasiyiz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000