27 Mayıs 2015, Çarşamba 10:59:03

İşte yerli uçağın özellikleri

Türkiye 2023 yılına kadar 60-70 yolcu kapasiteli milli bölgesel yolcu uçağı geliştirilmesi projesi kapsamında öncelikle halen başka ülkelerde kullanımda olan 32 kişilik bir yolcu uçağının üretimine başlayacak.
  • Geç bile kaldiğimiz bir proje.Daha iyilerini yapabiliriz.Sakin ve emin adimlarla yol almamiz en doğrusu.Tebrik ediyorum ve başarilarin devamini diliyorum.
  • Ya Allah aşkına biz daha uçak koltuğunu yeni üretmeye başladık neyin kafasını yaşıyor bu AKP milleti harbiden ö k z sanıyor bunlar ya
  • Anlaşılan burda yürümeden önce koşmayı ögrenen arkadaşlar var. Ne diyelim ki bugün bu noktaya gelip bu meseleyi tartışmakta bir kazanımdır bence.
  • burada neler tartışılıyor, geçmişten kalan miras, bu millet halen F16 ları Türkiye de yapılıyor zannediyor, öyle bir algı yönetimi, devamı gelir. devam edin yaparsınız.
  • Önce yerli arabayı yapın ÖTV den kurtarın bizi, 10 senedir oyalıyolar araba maraba yaptıkları yok, uçak işine de hiç inanmıyorum.
  • Hadi yaptılar diyelim;alayını yabancı pilotlara uçururlar,yerli pilotlar da avuçlarını yalar.
  • Askeri Uçak İsimli yorumcu:70 kişilik uçak neden yolcu taşıyamaz? bizi bilgilendirirmisiniz?
  • Legocular sizi :) Amerikadan lego parcalari getir ve memlekette topla :) Lego o zaman yerli oyun :) birak bu isleri. Yerli ucak demek A dan Z ye yerli demek. Gerek motor gerek tasarim.
  • Bu işler bu kadar kolay değil.HAvacılık EN uç ve en çok kazandıran sektör ki..Atak ı ürettiniz dışarıya satabiliyormusunuz .. Hayır çünkü hemen ATAK ın Motor, Avionic ve silah sistem tedarikçileri tahdit koydular. Geçen yıl Duabai fuarına bile bu sebeple çıkamadı. Siyasiler uçmasınlar önce Uluslararası ortamı şekillendirsinler, bakınız Rusya Boeing Ayarında yolcu uçağını 5 yıl önce yaptı adı geçiyormu.. Lütfen Ülkemizi sevmek ve ilerlemek ayrı ama bazı gerçekleri görmek ve insanları kandırmadan siyaset yapmak çok ayrı..
  • Goz boyama maksadiyla harcanan paralar bizim paralar maalesef

Türkiye 2023 yılına kadar 60-70 yolcu kapasiteli milli bölgesel yolcu uçağı geliştirilmesi projesi kapsamında öncelikle halen başka ülkelerde kullanımda olan 32 kişilik bir yolcu uçağının üretimine başlayacak. Ulaştırma Bakanlığı'nın başlattığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı bünyesinde yürütülen projenin ayrıntıları Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı toplantıda bugün açıklanacak.

Toplantı öncesinde yayımlanan bültene göre halen çeşitli ülkelerde kullanımda olan 32 kişilik bir uçak modernize edilerek jet motorlu modeli TRJ-328, pervaneli turboprop modeli T-328 adıyla Türkiye'de üretilecek.

Bültende yer alan bilgiye göre 32 kişilik yolcu uçağı, bölgesel yolcu uçağı projesi kapsamında özgün olarak geliştirilecek 60-70 yolcu kapasiteli uçağın tasarım ve geliştirme süreçlerini hızlandıracak. Bölgesel 60-70 kişilik yolcu uçağı projesinde Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) tarafından ana yüklenici olarak STM Savunma Teknolojileri Mühendislik görevlendirildi. Uçağın geliştirilmesi için STM ile ABD'li Sierra Nevada Corporation (SNC) arasında da mutabakat anlaşması yapıldı. 60-70 kişilik uçağın jet motorlu modeli TRJ-628, pervaneli turboprop motorlu modeli TR-628 olarak adlandırılacak. Uçakların hız, menzil ve diğer teknik detayları tasarım ve geliştirme aşamasında belirlenecek.

UÇAĞIN TEKNİK AYRINTILARI

Yerli yolcu uçağı projesi kapsamında 32 kişilik uçağın alt sistemlerinin üretimi savunma sanayi şirketlerinden STM önderliğinde, TAI, Aselsan , TEI, Havelsan, THY Teknik, Alp Havacılık, Kale Havacılık, TCI, TSI ve diğer şirketler tarafından yapılacak. 32 kişilik jet motorlu TRJ-328'in hızı 750 kilometre, menzili 3,720 kilometre olacak ve uçak 1,400 metrelik kısa pistlerden kalkabilecek. Uçağın turboprop modeli ise 620 kilometre hıza ve 1,850 kilometre menzile sahip olacak. Uçaklar ambulans, deniz karakol uçağı, askeri nakliye, istihbarat uçağı olarak da görev alabilecek.

İşte yerli uçağın özellikleri

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Geç bile kaldiğimiz bir proje.Daha iyilerini yapabiliriz.Sakin ve emin adimlarla yol almamiz en doğrusu.Tebrik ediyorum ve başarilarin devamini diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya Allah aşkına biz daha uçak koltuğunu yeni üretmeye başladık neyin kafasını yaşıyor bu AKP milleti harbiden ö k z sanıyor bunlar ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deli poyraz ~ 9 yıl önce
Anlaşılan burda yürümeden önce koşmayı ögrenen arkadaşlar var. Ne diyelim ki bugün bu noktaya gelip bu meseleyi tartışmakta bir kazanımdır bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçak ~ 9 yıl önce
burada neler tartışılıyor, geçmişten kalan miras, bu millet halen F16 ları Türkiye de yapılıyor zannediyor, öyle bir algı yönetimi, devamı gelir. devam edin yaparsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Göz Boyamalar ~ 9 yıl önce
Önce yerli arabayı yapın ÖTV den kurtarın bizi, 10 senedir oyalıyolar araba maraba yaptıkları yok, uçak işine de hiç inanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Hadi yaptılar diyelim;alayını yabancı pilotlara uçururlar,yerli pilotlar da avuçlarını yalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 9 yıl önce
Askeri Uçak İsimli yorumcu:70 kişilik uçak neden yolcu taşıyamaz? bizi bilgilendirirmisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Legocular sizi :) Amerikadan lego parcalari getir ve memlekette topla :) Lego o zaman yerli oyun :) birak bu isleri. Yerli ucak demek A dan Z ye yerli demek. Gerek motor gerek tasarim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
motor ~ 9 yıl önce
Motoru Airbus, Boeing, Embrarer, vs nereden alıyorsa oradan alırsın veya oraya sipariş edersin. Bazı maliyetler illaki sektördeki diğer aktörlere paylaştırılacak. Tüm imalatın marka sahibi tarafından sağlanması prodüktiv değil, zaten mümkün de değil. Önemli olan pazar bulabilmek.
Horizon Idle ~ 9 yıl önce
Bu işler bu kadar kolay değil.HAvacılık EN uç ve en çok kazandıran sektör ki..Atak ı ürettiniz dışarıya satabiliyormusunuz .. Hayır çünkü hemen ATAK ın Motor, Avionic ve silah sistem tedarikçileri tahdit koydular. Geçen yıl Duabai fuarına bile bu sebeple çıkamadı. Siyasiler uçmasınlar önce Uluslararası ortamı şekillendirsinler, bakınız Rusya Boeing Ayarında yolcu uçağını 5 yıl önce yaptı adı geçiyormu.. Lütfen Ülkemizi sevmek ve ilerlemek ayrı ama bazı gerçekleri görmek ve insanları kandırmadan siyaset yapmak çok ayrı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Goz ~ 9 yıl önce
Goz boyama maksadiyla harcanan paralar bizim paralar maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasılyani ~ 9 yıl önce
adamlar uçak yapıcaz diyor sen göz boyama diyorsun, şaşırmışsın sen arkadaş:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000