16 Nisan 2014, Çarşamba 16:26:41

İŞTE UCUZ BİLETİN YOLLARI

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte artan uçak bileti fiyatları cep yakarken bu haber daha ucuz bilet almanın sırlarını veriyor.
  • Köln Frankfurt arasını kim ödeyecek? Park parasını kim ödeyecek. En iyi bin Mercedese ver elini Kapıkule.
  • Frankfurt Ankara 550 Euro 4 kisilik aileyi dusunun.neymis efendim izin sezonu kisin 150_250 euroya gittigin yol.yaz sezonu diye kakala gitsin.
  • Ucuz derken neye gore kime gore ucuz! Bana ucuz gelen baskasina ucuz gelmeyebilir. Baska sehirlerden ucmak ucuz olsa bile, o sehire ulasmak, zamaninda ulasmak icin yolda gecirilen zaman gibi faktorlerin cok iyi hesaplanmasi gerekiyor
  • Bu deyirde ucuz olan daha nee Kaldi ki

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte artan uçak bileti fiyatları cep yakarken bu haber daha ucuz bilet almanın sırlarını veriyor.

Havayolu şirketlerinin bilet fiyatları ülkeden ülkeye ciddi farklılıklar gösterebiliyor. Üstelik tam da tatil sezonu için geriye sayım başlamışken bu konu daha da öne çıkıyor. Çünkü bir an önce en ucuz bileti almak ve indirimlerden yararlanmak isteyen yolcuları şimdiden tatlı bir telaş sardı.

Peki, hangi ülkenin yolcuları havayolu seyahati için en düşük ücretleri ödüyor? İşte tam bu noktada özellikle Türkiye yolcularını ilgilendiren bazı ayrıntılara göz atmak gerekiyor.

KOMŞU ŞEHİRDEN DAHA UCUZA UÇABİLİRSİNİZ

Özellikle Avrupa-Türkiye arası uçuşlarda yolcuların kendilerini sadece oturdukları şehirdeki havalimanı ile kısıtlamamasında yarar var. Örneğin Frankfurt’ta yaşayan bir ailenin uçak seyahati için Köln’ü tercih ederek bazı dönemlerde daha karlı çıkması mümkün.

Bu arada ucuz uçak bileti arayanların göz önünde bulundurması gereken diğer bir konu ise varış noktasının da fiyatları belirleyen etkenler arasında yer alması. Çünkü aynı rota üzerinde işlese bile Sabiha Gökçen Havalimanı ’na inen bir uçak ile Atatürk Havalimanı ’na inen diğer uçak arasında ciddi fiyat farkları olabiliyor.

Aynı durumun dönüş yolu için de geçerli olduğunu unutmamak lazım. Örneğin Brüksel’e dönecek yolcuların da bu kapsamda İzmir ile İstanbul arasındaki fiyat farklarını araştırması tavsiye ediliyor.

BİLET FİYATLARI NASIL UCUZLUYOR?

Uluslararası fiyat karşılaştırma sitelerinden elde edilen verilere göre bir havalimanı rotasında ne kadar çok havayolu şirketi işliyorsa, bilet fiyatları da o kadar uygun hale geliyor.

Durumu uluslararası bir havayolu şirketi açısından inceleyecek olursak, uçuş mesafesi ne kadar artarsa havayolu şirketinin de ucuz bilet sayısını arttırması o kadar mümkün oluyor.

TÜRKLER KİLOMETRE BAŞINA NE KADAR ÖDÜYOR?

Havayolu seyahatini her geçen gün daha çok tercih eden Türk yolcular, yurtdışı rotaları için ortalama 0,44 TL öderken, yurtiçi destinasyonlarında kilometre başına yaklaşık 0,40 TL ödüyor. Bu sayede Türkiye yolcuları en ucuza uçan Avrupa ülkeleri arasındaki yerini almış oluyor.

En pahalı uçak biletlerinin satıldığı ülkelerden biri olan Macaristan’da yolcuların kilometre başına ortalama 1,39 TL ödediği göz önünde bulundurulacak olursa,uçak bileti arayanlar için Türkiye’nin ne kadar avantajlı konumda olduğu ortaya çıkıyor. (Samanyoluhaber)

İŞTE UCUZ BİLETİN YOLLARI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Köln Frankfurt arasını kim ödeyecek? Park parasını kim ödeyecek. En iyi bin Mercedese ver elini Kapıkule.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucuz degil ~ 10 yıl önce
Frankfurt Ankara 550 Euro 4 kisilik aileyi dusunun.neymis efendim izin sezonu kisin 150_250 euroya gittigin yol.yaz sezonu diye kakala gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ucuz derken neye gore kime gore ucuz! Bana ucuz gelen baskasina ucuz gelmeyebilir. Baska sehirlerden ucmak ucuz olsa bile, o sehire ulasmak, zamaninda ulasmak icin yolda gecirilen zaman gibi faktorlerin cok iyi hesaplanmasi gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu deyirde ucuz olan daha nee Kaldi ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000