01 Haziran 2009, Pazartesi 14:49:59

İŞTE UÇAKTAN YAPILAN SON ANONS

Uçaktan yapılan son anonsta türbülansa girildiği ve "Elektrik arızası var" denildiği iddia edildi.
  • Kimse o an orda değildi. Boşuna yorum yapıyoruz. Tam elektrik arızasında Kaptan tarafı ND ve PFD ile VHF1 ve ATC1 RAT yani Emergency Generator tarafından beslenir. Normalde bu böyledir. Normal koşullarda Yıldırım düşmesinde discharge lardan boşalır ama bazı durumlarda yıldırım düşmesi body failure a neden olabilir. Kanat, kuyruk veya elektrik hatlarına zarar vermiş olabilir. Kimse bilemez. Asıl soru şu? Eğer görünür bir CB veya sistem varsa hava radarına rağmen buna neden girilmiş olduğu veya gözden kaçan bişey olup olmadığı... Acaba olay şiddetli bir CAT mi? bu da bir ihtimal. Bu teknolojide ve bu büyüklükte bir uçağı sıradan bir türbülans kıramaz. Gazete spekülasyonu yapan, şimdiden pilotlara laf atan bile var. Durun bir bakalım.
  • halbuki pilotlar fransizdi ve hicbiride kokpite gazete sokmazlardi(ucus emniyeti acisindan)nasil gozden kacirdilar bole bir seyi/Allah rahmet eylesin...
  • Bence atmosfere verdiğimiz aşırı yük bu kazaya sebebiyet verdi. Baş edilemeyen fırtınalar ki son model yolcu jeti bile kaçamıyor. Kaçmak için irtifası yetmiyor. Vahim bir durum
  • en güvenli seyahat oluyor değişkmi şimdi bu...nur içinde yatsınlar...ailelerine başsağlığı diliyorum yolcuların şimdiden...insanlar önce kendi işlerini iyi yapmalılar.cabin crew...!!
  • ucaktaki pilotlar bolgedeki turbulansi biliyorlardi ancak muhtemelen siddeti konusunda net bir tahminleri yoktu. atmosferin ust katmani dahi olsa cb dedigimiz bulutlar 45-50 bin feet irtifaya kadar cikablir ve turbulanstan yani asiri sarsintidan dolayi elektrik sisteminde bir sorun meydana geldiyse ucagin meteoroloji radari gayri faal durumua dusmustur ve sonrada onceden tahmin etselerde tam bilemedikleri icin cb nin icine girmis olablirler sonrasida malum cok kuvvetli dikey ruzgarlar, futbol topu buyuklugundeki dolu parçalari , ya da elektrik arizasinin fly by wsire kumanda sistemi olan airbus ucaginin kumanda yuzeylerinde buyuk problemlere yol acmasi sonucu her seyin birbirini kovalamasi.. alin seneryo..
  • Bu nasıl bir iştir? Koskoca wide body uçak radarı v.s. var önündeki kasırgaya neden girer. Zaten 12-13.000 mt rede uçmuyorlarmı o bölgelerde(yani atmosferin sakin katmanı değil mi?) Atlantikte bu rota da uçacaksa bu kasırgayı nasıl bilmez meteorolojik olarak. Hadi girdi dünyanın en güvenli uçaklarından biri yüksek sarsıntı ile ortaya çıkabilecek hangi elektrik arızası ile böyle yok olur. Hadi o an başladı neden son anons acil yardım anonsu yok ortada. Acilin acili olan uçakta iletişim kanalını besleyen bir ups demi yok! Birileri bunları seneryolaştırabilir mi? Akıl alır gibi değil.
  • bu yorumumun aynısını habertürkün sitesine yolladım bakalım özgür haberleri izliyorsunuz diyenler özgürce yorumumu yayınlayabilecekmi ve sizde yayınlayabileckmisiniz Habertürke bu yorumumu ister yayınlayın ister yayınlamayın ama iyi okuyun amsterdamda düşen uçağımızla ilgili özellikle siz sayın habertürk akla hayale gelmedik son dakika haberleri verdiniz amacınız insanları haberdar etmek değil yaygara ile yüksek raiting oldu yok havada motor düştü şu oldu bu oldu yine uçak kazası ve sahnede siz aman allah aşkına diyorum bari bu uçak haberinde siz şurdan burdan alınan bilgiye göre deyip haber yapmayın biraz gerçekten etiğiniz varsa biraz gerçekten vicdanınız varsa bu haberi siz yapmayın yolcu yakınlarını ve çalışanları madur ettiniz

Kaybolan Air France uçağında yapılan son anonsta türbülansa girildiği ve "Elektrik arızası var" denildiği iddia edildi.

Kazaya Atlantik'te başlayan kasırganın da yol açtığı iddialar arasında.

Uçaktaki yolcuların 1'i bebek, 7'si çocuk, 82'si kadın ve 126'sı erkek olduğu belirlendi. Yolcuların 60'ının Fransız, 5'inin ise İtalyan olduğu ifade edildi.

İŞTE UÇAKTAN YAPILAN SON ANONS

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Kimse o an orda değildi. Boşuna yorum yapıyoruz. Tam elektrik arızasında Kaptan tarafı ND ve PFD ile VHF1 ve ATC1 RAT yani Emergency Generator tarafından beslenir. Normalde bu böyledir. Normal koşullarda Yıldırım düşmesinde discharge lardan boşalır ama bazı durumlarda yıldırım düşmesi body failure a neden olabilir. Kanat, kuyruk veya elektrik hatlarına zarar vermiş olabilir. Kimse bilemez. Asıl soru şu? Eğer görünür bir CB veya sistem varsa hava radarına rağmen buna neden girilmiş olduğu veya gözden kaçan bişey olup olmadığı... Acaba olay şiddetli bir CAT mi? bu da bir ihtimal. Bu teknolojide ve bu büyüklükte bir uçağı sıradan bir türbülans kıramaz. Gazete spekülasyonu yapan, şimdiden pilotlara laf atan bile var. Durun bir bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
halbuki pilotlar fransizdi ve hicbiride kokpite gazete sokmazlardi(ucus emniyeti acisindan)nasil gozden kacirdilar bole bir seyi/Allah rahmet eylesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bence atmosfere verdiğimiz aşırı yük bu kazaya sebebiyet verdi. Baş edilemeyen fırtınalar ki son model yolcu jeti bile kaçamıyor. Kaçmak için irtifası yetmiyor. Vahim bir durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
en güvenli seyahat oluyor değişkmi şimdi bu...nur içinde yatsınlar...ailelerine başsağlığı diliyorum yolcuların şimdiden...insanlar önce kendi işlerini iyi yapmalılar.cabin crew...!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ucaktaki pilotlar bolgedeki turbulansi biliyorlardi ancak muhtemelen siddeti konusunda net bir tahminleri yoktu. atmosferin ust katmani dahi olsa cb dedigimiz bulutlar 45-50 bin feet irtifaya kadar cikablir ve turbulanstan yani asiri sarsintidan dolayi elektrik sisteminde bir sorun meydana geldiyse ucagin meteoroloji radari gayri faal durumua dusmustur ve sonrada onceden tahmin etselerde tam bilemedikleri icin cb nin icine girmis olablirler sonrasida malum cok kuvvetli dikey ruzgarlar, futbol topu buyuklugundeki dolu parçalari , ya da elektrik arizasinin fly by wsire kumanda sistemi olan airbus ucaginin kumanda yuzeylerinde buyuk problemlere yol acmasi sonucu her seyin birbirini kovalamasi.. alin seneryo..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu nasıl bir iştir? Koskoca wide body uçak radarı v.s. var önündeki kasırgaya neden girer. Zaten 12-13.000 mt rede uçmuyorlarmı o bölgelerde(yani atmosferin sakin katmanı değil mi?) Atlantikte bu rota da uçacaksa bu kasırgayı nasıl bilmez meteorolojik olarak. Hadi girdi dünyanın en güvenli uçaklarından biri yüksek sarsıntı ile ortaya çıkabilecek hangi elektrik arızası ile böyle yok olur. Hadi o an başladı neden son anons acil yardım anonsu yok ortada. Acilin acili olan uçakta iletişim kanalını besleyen bir ups demi yok! Birileri bunları seneryolaştırabilir mi? Akıl alır gibi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu yorumumun aynısını habertürkün sitesine yolladım bakalım özgür haberleri izliyorsunuz diyenler özgürce yorumumu yayınlayabilecekmi ve sizde yayınlayabileckmisiniz Habertürke bu yorumumu ister yayınlayın ister yayınlamayın ama iyi okuyun amsterdamda düşen uçağımızla ilgili özellikle siz sayın habertürk akla hayale gelmedik son dakika haberleri verdiniz amacınız insanları haberdar etmek değil yaygara ile yüksek raiting oldu yok havada motor düştü şu oldu bu oldu yine uçak kazası ve sahnede siz aman allah aşkına diyorum bari bu uçak haberinde siz şurdan burdan alınan bilgiye göre deyip haber yapmayın biraz gerçekten etiğiniz varsa biraz gerçekten vicdanınız varsa bu haberi siz yapmayın yolcu yakınlarını ve çalışanları madur ettiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000