09 Ağustos 2012, Perşembe 09:00:40

İŞTE UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ AN!

Küçük bir uçakta yaşanan talihsiz kaza yolculardan biri tarafından an be an kaydedilmiş...
  • uçak belli ki irtifa alamıyor, muhtemelen maksimum kalkış ağırlığını geçmiş ve benim anlamadığım pilot hala oldukça alçak bir irtifadan tepe ve ağaçlık alana doğru uçmaya devam ediyor. ortada tehlikeli bir durum olduğu belli, geri dönmeli ve sağ salim inmeliydi...
  • tirmanis excess thrust a baglidir, ne flapi. flapla mlapla tirmanilmaz, flap drag artirir bu da excess thrust i azaltir. bari videoda okudugu yorumlari buraya yazip bilmislik yapanlardan olun. umarim pilot falan degildir bunu yazan arkadas, oyleyse de allaha emanet ucuyorsunuz belli ki.
  • Uçak aşırı yüklenmişe benziyor. Kalkış yaptığı irtifaya göre ne kadar yük taşıyabileceğinin, nekadar kalkış rulesi olacağının hesabı yapılmalıydı. Kaldı ki kalkış rulesi uzunluğuna bakılırsa limitlerin çok üzerinde kalkmışlar.
  • flapları varmı uçağın bilmiyorum tam göremedim ama eger varsa flap açarak kurtulurmuş gibi duruyor. geçmiş olsun...
  • Kimse niye bağırmadı, fake videomu acaba? İnsan ooow my goddd felan der yahu.... Alla alla...
  • Başı çekerek tırmanmak deyimini de duydum ya. Allah sizden razı olsun. Güldürdünüz beni. T.İ.
  • Ben videoyu izlerken gerildim, yolcularda tık yok. Ayrıca içinde bulunduğum uçak düşse ben elime kamerayı alıp yaralıları videoya çekmek yerine yardımcı olmayı tercih ederim. Bu arkadaş hem videoya çekmiş hemde eli bile titrememiş. Sanırsın her hafta 1 uçak kazası atlatıyor muhterem. Pilotaj açısından da çok saçma, uçağın zorlandığı yükselemediği açık, inişe elverişli arazi da gırla. Kalkışta bu kadar ısrarcı olması garip. Videonun gerçek olmadığını düşünerek izleyip geçmek en iyisi sanırsam.
  • Bence uçağın tırmanamadığını anlamasına rağmen başı çekerek tırmanmaya çalışmak en sık yapılan acemi pilot hatası. İrtifa alamadığını farkedince tırmanış için o uçak için en uygun hıza alıp varsa flapları alıp, gerekirse yükselen araziden kaçınması gerekir. Eleman ısrar edip başı çekince kaçınılmaz son.
  • Bölge yüksek bir rakımda. Aynı zamanda hava ısınmış. Hava sıcaklığından havanın incelmesi nedeniyle pilor irtifa alamıyor. Aldığı anda da yukardan bastırıcı hava akımına yakalanıyorlar. Pilot tecrübeli bir pilot.
  • Ucak düsüyor kimse bagirmiyor ucak düsmüs yaralılar kamerayı alıp cekim yapıyorlar ama yine tek kelime yok .

Küçük bir uçakla seyahat eden 4 kişi, adeta ölümden dönmüş. Pilot ve beraberindeki 3 kişi küçük bir uçakla yolculuğa başlamalarının hemen ardından talihsiz bir kaza geçirerek zor anlar yaşadı.

Uçak, dağlık bir alanda yükselmeye çalışmasına rağmen tam olarak irtifa kazanamadan düştü. Kazadan pilot yaralı olarak kurtulurken 3 kişi ise hafif sıyrıklarla atlattı.

İşte o görüntüler.

İŞTE UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ AN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

cık cık cık ~ 12 yıl önce
uçak belli ki irtifa alamıyor, muhtemelen maksimum kalkış ağırlığını geçmiş ve benim anlamadığım pilot hala oldukça alçak bir irtifadan tepe ve ağaçlık alana doğru uçmaya devam ediyor. ortada tehlikeli bir durum olduğu belli, geri dönmeli ve sağ salim inmeliydi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haydi hayirli traslar ~ 12 yıl önce
tirmanis excess thrust a baglidir, ne flapi. flapla mlapla tirmanilmaz, flap drag artirir bu da excess thrust i azaltir. bari videoda okudugu yorumlari buraya yazip bilmislik yapanlardan olun. umarim pilot falan degildir bunu yazan arkadas, oyleyse de allaha emanet ucuyorsunuz belli ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lah ~ 12 yıl önce
Uçak aşırı yüklenmişe benziyor. Kalkış yaptığı irtifaya göre ne kadar yük taşıyabileceğinin, nekadar kalkış rulesi olacağının hesabı yapılmalıydı. Kaldı ki kalkış rulesi uzunluğuna bakılırsa limitlerin çok üzerinde kalkmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flap ~ 12 yıl önce
flapları varmı uçağın bilmiyorum tam göremedim ama eger varsa flap açarak kurtulurmuş gibi duruyor. geçmiş olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alla alla ~ 12 yıl önce
Kimse niye bağırmadı, fake videomu acaba? İnsan ooow my goddd felan der yahu.... Alla alla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAŞ'ı çekmek ne? ~ 12 yıl önce
Başı çekerek tırmanmak deyimini de duydum ya. Allah sizden razı olsun. Güldürdünüz beni. T.İ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Ben videoyu izlerken gerildim, yolcularda tık yok. Ayrıca içinde bulunduğum uçak düşse ben elime kamerayı alıp yaralıları videoya çekmek yerine yardımcı olmayı tercih ederim. Bu arkadaş hem videoya çekmiş hemde eli bile titrememiş. Sanırsın her hafta 1 uçak kazası atlatıyor muhterem. Pilotaj açısından da çok saçma, uçağın zorlandığı yükselemediği açık, inişe elverişli arazi da gırla. Kalkışta bu kadar ısrarcı olması garip. Videonun gerçek olmadığını düşünerek izleyip geçmek en iyisi sanırsam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
idea ~ 12 yıl önce
Bence uçağın tırmanamadığını anlamasına rağmen başı çekerek tırmanmaya çalışmak en sık yapılan acemi pilot hatası. İrtifa alamadığını farkedince tırmanış için o uçak için en uygun hıza alıp varsa flapları alıp, gerekirse yükselen araziden kaçınması gerekir. Eleman ısrar edip başı çekince kaçınılmaz son.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
truest ~ 12 yıl önce
Bölge yüksek bir rakımda. Aynı zamanda hava ısınmış. Hava sıcaklığından havanın incelmesi nedeniyle pilor irtifa alamıyor. Aldığı anda da yukardan bastırıcı hava akımına yakalanıyorlar. Pilot tecrübeli bir pilot.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç ~ 12 yıl önce
Ucak düsüyor kimse bagirmiyor ucak düsmüs yaralılar kamerayı alıp cekim yapıyorlar ama yine tek kelime yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000