21 Nisan 2012, Cumartesi 13:41:53

İŞTE UÇAĞIN DÜŞME ANI

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Jundiai Havaalanı'na inmek üzere inişe geçen bir uçak bilinmeyen bir nedenle havalimanına 300 metre kala yere çakıldı.
  • yahu herkes stall ve spin uzerine yorum yapmis iste. Yorumlarda sacmalik yok. Maniadan bahsedende olmus. O da mumkun. En sacma yorumu yorumu yapan sen olmussun haberin yok :)))) Sana kalirsa kimse birsey zaten. Ucaklar kendi ucuyor.
  • Herkes kazanın nedenini 30 saniyelik videodan izleyerek kesin emin olarak açıklamış da neden herkesin sebebi farklı olmuş ? Türk milleti ne yazık ki bilip bilmeden her konuda usta gibi konuşuyor. Çok komik.
  • İzlerken bir ile kötü oluyor insan...
  • C_90 King Air Uçağı ile kısa meydan turu yapılarak,malesef 300 feetin altında, alçak irtifada ,full flaplar konmadan ,çok yatışla ve düşük süratte pist karşılama teşebbüsünde Stol ve spin başlangı ile ters yere vuruş.
  • Stall kesinlikle. Allah kimsenin başına vermesin ama okadarda kumanda vermek biraz acemilik oluyor sag ruddera sonuna kadar basmış herhalde. En başta bi anda rüzgarmı geldi dedim ama kaç knot olması lazım uçagı yıkması için.
  • stall arindanda spine cok benziyor, zaten okadarcik mesafeden kurtma ihtimali sifirdan daha az , Allah kimsenin basina vermesin,
  • sanki dönüş içine hem ruder hem kanatcık vermiş gibi. stall gibi görünmüyor. yada kumanda arızası ruder hard over gibi... bu da benim yorumum.. neyse allah kimseye böyle bir sey vermesin..
  • stall, simulatorde bile görebilirsiniz oyuncu arkadaşlar... base-final ya da final stall un en sık yaşandığı anlar...
  • bunun tabiki bir standardi yok, fakat pilot emergency deklare ettiyse yerde ekipler hazir bekler ve mudahale eder. burda da durum buna benziyor yoksa gorevliler alana inen her ucagi kameraya cekmiyorlardir.
  • cross control stall muhtemelen.. spin olmadığı kesin de.. ayrıca piste o kadar yakında elektrik teli olmaz.. olmamalı.. o yüzden o şıkkı elemek lazım.. kötü bir yaklaşma ve center line ı kaçırmamak için ters aileron ve rudder kullanılmış gibi gözüküyor...
Amatör kameraların düşme anını kaydettiği uçakta pilot Rolim Adolfo Amaro ve yardımcı pilot hayatını kaybederken, uçakta yolcu bulunmadığı belirtildi.

Düşmesinin ardından alev alan uçağı, havalimanı itfaiye görevlileri söndürdü. Havacılık Kazaları Araştırma ve Önleme Merkezi ekipleri kazanın nedenini bulmak için çalışma başlattı.

İŞTE UÇAĞIN DÜŞME ANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
yahu herkes stall ve spin uzerine yorum yapmis iste. Yorumlarda sacmalik yok. Maniadan bahsedende olmus. O da mumkun. En sacma yorumu yorumu yapan sen olmussun haberin yok :)))) Sana kalirsa kimse birsey zaten. Ucaklar kendi ucuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Herkes kazanın nedenini 30 saniyelik videodan izleyerek kesin emin olarak açıklamış da neden herkesin sebebi farklı olmuş ? Türk milleti ne yazık ki bilip bilmeden her konuda usta gibi konuşuyor. Çok komik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İzlerken bir ile kötü oluyor insan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
C_90 King Air Uçağı ile kısa meydan turu yapılarak,malesef 300 feetin altında, alçak irtifada ,full flaplar konmadan ,çok yatışla ve düşük süratte pist karşılama teşebbüsünde Stol ve spin başlangı ile ters yere vuruş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Stall kesinlikle. Allah kimsenin başına vermesin ama okadarda kumanda vermek biraz acemilik oluyor sag ruddera sonuna kadar basmış herhalde. En başta bi anda rüzgarmı geldi dedim ama kaç knot olması lazım uçagı yıkması için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
stall arindanda spine cok benziyor, zaten okadarcik mesafeden kurtma ihtimali sifirdan daha az , Allah kimsenin basina vermesin,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sanki dönüş içine hem ruder hem kanatcık vermiş gibi. stall gibi görünmüyor. yada kumanda arızası ruder hard over gibi... bu da benim yorumum.. neyse allah kimseye böyle bir sey vermesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
stall, simulatorde bile görebilirsiniz oyuncu arkadaşlar... base-final ya da final stall un en sık yaşandığı anlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bunun tabiki bir standardi yok, fakat pilot emergency deklare ettiyse yerde ekipler hazir bekler ve mudahale eder. burda da durum buna benziyor yoksa gorevliler alana inen her ucagi kameraya cekmiyorlardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
cross control stall muhtemelen.. spin olmadığı kesin de.. ayrıca piste o kadar yakında elektrik teli olmaz.. olmamalı.. o yüzden o şıkkı elemek lazım.. kötü bir yaklaşma ve center line ı kaçırmamak için ters aileron ve rudder kullanılmış gibi gözüküyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000