09 Nisan 2012, Pazartesi 15:02:02

İŞTE RÜYA UÇAĞIN İÇİNDEN KARELER

Geçtiğimiz Cuma günü İstanbul’a iniş yapan Boeing 787 Dreamliner, bugün üst düzey yetkililere bir demo uçuş düzenledi.
  • insanların düşmanca tavırlarını Türk Hava Yollarını kendi ülkelerinin şirketinin bu kadar nefret etmesi, bu kadar açık araması inanılır gibi değil bizler hataları kapatmak yerine sürekli konuşuyoruz. AMA TÜRKİYEDE HAVACILIK ADINA HİÇ BİR ŞEY YAPILMAMIS OLSAYDI BAŞKA ÜLKELERE ÖZENİLİRDİ. ayıp ya ayıp utanın
  • ACELE PSİKİYATRİ SERVİSİNE..........
  • Eger globaly foss dedigin Turk Hava Yollarinin sonu gelirse bir yerlerine kna yakar herkesede gosteririsin.Bir Turk bayrak tasiyicisinin sonunun gelmesini istedigine gore sanirim Turk kani tasimiyorsundur.Iyi veya kotu yonetiliyor ayri mesele ama Turk hava Yollari Turkiye'nin bayrak tasiyicisi.Allah THY dusmanlarina sevinme firsati vermesin.
  • THY'den falan mı atıldın sen? Yaran mı var, nedir bu ciyaklaman? :P
  • teknolojinin ulaştığı en son noktadır bence bu ucak.. ancak tam olarak net yorum yapılabilmesi için şu an itibaren 5-6 yıl geçmişe en az 4-5 tane havayolunda uçmuş olması zorunlu. şu an için sadece görüyoruz okuyoruz, duyuyoruz. unutmayın beoing 777 modeli ilk defan 1994 yılında amerikada united ile uçuşa başladı populer olması şirketler tarafından tercih edilmeye başlanması 2007 den sonra oldu yoğun olarak şu an çok rağmet gören 2 motorlu yolcu ve cargo uçağı.
  • 777 kaptanları 787 alınırsa ikisinde birden uçabilecek miymiş?340 ile 330 gibi?
  • Pegasus'un derhal bu ucaktan 20 tane siparis vermesi lazim.Ne yapip edilip globally fossun sonunun gelmesi lazim.Ben bunun icin Krasnodar'da her zaman mucadelemi verecegim..Yasasin AEROFLOT,KUBAN,PEGASUS.... Torpilciler baska kapiya.
  • IFTC'ye helal olsun. Boeing ile ortak olmayı başardılar. Dreamliner'i THY ile birlikte gezecekler.
  • Bugun kalkışına da tanık oldum inanılmaz güçlü bir uçak ve makette bir o kadar güzel, keşke erişebilme imkanımız olsa böyle lisanlı ürünlere :)
  • birader o gördüklerin özel olarak secilmis tanitim hostesleri yani normalde ucmuyorlar ve secilmisler biraz düsün yazarken bence koskoca boeing tanitim ucuslarinda normal kabin memuru ucuracak deyil onlar teknik ucus akla gelebilecek heryeye cevap verebilecek kapasitede insanlar . selam

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur ve Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan gibi isimlerin katılımıyla yapılan tur 1 saat 20 dakika sürdü.

Turun ardından Boeing 787 Programı Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Larry Loftis “Boeing’in bugüne kadar ürettiği en verimli ve en teknolojik uçak. Bu uçağı Güney Amerika, Orta Asya, Rusya ve Avrupa’daki müşterilerimizle buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

Kabini ve ferah karşılama alanı, çok geniş, karartılabilen pencereleri, büyük baş üstü dolapları, 8 farklı led aydınlatması gibi özelliklerle donatılan uçakta pilot ve kabin memurları için de özel yataklar bulunuyor.

280 yolcu kapasitesi bulunan B787-9 ve 242 yolcu kapasiteli B787-8 uçaklar yakıt ikmali yapmadan yaklaşık 8000 – 8,500 mil uçabiliyor.

İstanbul’dan kalkışla tek seferde Buenos Aires, Miami, Rio De Janerio gibi şehirlere uçabilen uçağın uzunluğu B787-8’lerde 57 metre, B787-9’lerde ise 63 metreye ulaşıyor.

Yüksekliği 17 metre olan uçağın, kompozit yapısından dolayı 60 metrelik kanat açıklığı ve 8 metreye kadar kanat esneme payı bulunuyor.

Rüya uçağın tek tuşla kararan pencereleri ise en ilgi çeken detaylardan birisi oldu. Tek tuşla 2 dakika içerisinde tamamen kararan pencereler gündüz yolculuklarında gece uçuyormuşsunuz hissi verirken, ayrıca dışarıyı da görmenize olanak sağlıyor.

Yarın Türk Hava Yolları Genel Müdürlük ve Teknik çalışanların yanı sıra IFTC çalışanlarına da ziyarete açılacak olan uçak Çarşamba sabah Atatürk Havalimanı’ndan ayrılarak Avrupa'daki son durağı Madrid'e uçacağı öğrenildi.




 

İŞTE RÜYA UÇAĞIN İÇİNDEN KARELER

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 12 yıl önce
insanların düşmanca tavırlarını Türk Hava Yollarını kendi ülkelerinin şirketinin bu kadar nefret etmesi, bu kadar açık araması inanılır gibi değil bizler hataları kapatmak yerine sürekli konuşuyoruz. AMA TÜRKİYEDE HAVACILIK ADINA HİÇ BİR ŞEY YAPILMAMIS OLSAYDI BAŞKA ÜLKELERE ÖZENİLİRDİ. ayıp ya ayıp utanın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ACELE PSİKİYATRİ SERVİSİNE..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eger globaly foss dedigin Turk Hava Yollarinin sonu gelirse bir yerlerine kna yakar herkesede gosteririsin.Bir Turk bayrak tasiyicisinin sonunun gelmesini istedigine gore sanirim Turk kani tasimiyorsundur.Iyi veya kotu yonetiliyor ayri mesele ama Turk hava Yollari Turkiye'nin bayrak tasiyicisi.Allah THY dusmanlarina sevinme firsati vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY'den falan mı atıldın sen? Yaran mı var, nedir bu ciyaklaman? :P

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
teknolojinin ulaştığı en son noktadır bence bu ucak.. ancak tam olarak net yorum yapılabilmesi için şu an itibaren 5-6 yıl geçmişe en az 4-5 tane havayolunda uçmuş olması zorunlu. şu an için sadece görüyoruz okuyoruz, duyuyoruz. unutmayın beoing 777 modeli ilk defan 1994 yılında amerikada united ile uçuşa başladı populer olması şirketler tarafından tercih edilmeye başlanması 2007 den sonra oldu yoğun olarak şu an çok rağmet gören 2 motorlu yolcu ve cargo uçağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
777 kaptanları 787 alınırsa ikisinde birden uçabilecek miymiş?340 ile 330 gibi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pegasus'un derhal bu ucaktan 20 tane siparis vermesi lazim.Ne yapip edilip globally fossun sonunun gelmesi lazim.Ben bunun icin Krasnodar'da her zaman mucadelemi verecegim..Yasasin AEROFLOT,KUBAN,PEGASUS.... Torpilciler baska kapiya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
IFTC'ye helal olsun. Boeing ile ortak olmayı başardılar. Dreamliner'i THY ile birlikte gezecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bugun kalkışına da tanık oldum inanılmaz güçlü bir uçak ve makette bir o kadar güzel, keşke erişebilme imkanımız olsa böyle lisanlı ürünlere :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
birader o gördüklerin özel olarak secilmis tanitim hostesleri yani normalde ucmuyorlar ve secilmisler biraz düsün yazarken bence koskoca boeing tanitim ucuslarinda normal kabin memuru ucuracak deyil onlar teknik ucus akla gelebilecek heryeye cevap verebilecek kapasitede insanlar . selam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000