02 Ocak 2011, Pazar 09:45:21

İŞTE RUSYA'DA YANAN TU-154 (FOTO)

Dün Rusya'nın Sibirya Bölgesi'ndeki Surgut Havaalanı'nda kalkış için pistte ilerleyen ‘Tu-154' tipi yolcu uçağı yandı.
  • arkadas a sırketı b sırketı olmus ucak rusmalı alman malı olmus ne olmus once ınsan olun yazık gunah olenlere rahmet dıleyın kazadır bunlar oldu olucak onemlı olan ders almak bıde dıb not ben yenı teknısyenlıge basladım ama sen teknısyen olmamassın dedı ustalar neden dedım onlarda sen bokcu olamıyorsun dedıler
  • onur un ucaklari sattigi firma degilmi
  • Tabi son günlerde patır patır düşen metal yorgunluğu denilen olayi hesaba katmayanda boeingle airbustı dimi.Öyle 50 yıl ,ileri teknolojiye sahipmiş gibi davranan rus havacıları asıl teknolojinin gerisinde kalmış olduklarının farkındamı acaba
  • Ural ha? tabi ya nasıl da ayırt edememiş adam! Öyle ya Ural bugün Mercedes'e MAN'a filan 5 basar, hatta Ziegler, Rosenbauer halt etmiş yanında! İyi ki google var sonra nasıl cevap yapıştırır da ağzının payını verirdin?! Çok bayılıyorsan git oralarda yaşa sen de! Hatta kendine bir Ciguli filan al, Sovyet nostaljisi yaşa!
  • rusya'yı iyi tanıyormuş hesabı sallıyorsunda daha ZİL'le URAL'ı ayırt edemiyorsun,biraz daha çalış hadi bakim!
  • Ha o kadar sallamak kolay da kardesim bu firmanin 3 tanede Turk recistrali ucagi oldugunu unutma, Tupolev'e zlin'e camur atmak kolay ama sivamasi zor kardesim, gecen aylarda motorlari durupta ormana inen ucagi ne cabuk unuttunuz, adamlar o ucagi geri ucurdu bile :) peeeh!
  • Yaw moskova lions ben seninle bir tanışmak istiyorum kardeş yiyorsa telefonunu yazsana şuraya ben de yazacağım söz!
  • Sn.Moskow Lios kardeşim,bir kaza oldu hangi millet yapımı olması önemli hiç değil, büyük geçmiş olsun.Sizin bu avrupa ve Amerika yapımı uçakları her fırsatta kötülemeniz,küçümsemeniz nedendir anlaşılır gibi degil.Rus yapımı uçaklarıda abartılı şekilde yüceltmeniz,,sanki batı teknolisinin 150 yıl ilerisindeymiş gibi yazılar yazmanız (siz belkide bu abartıya inanıyorsunuz) çok garip..Her ülkenin teknolojisine saygımız var,,elbette herkez çalışıp daha iyisini yapacak.Sizin her fırsatta abartılı şeyler yazmanız ,sanki bir hastalık belirtisi gibi.Birde Thy'ye ile ugraşmayı bırakın,siz boşuna yorulmayın Thy ileriye doğru gidişine devam ediyor..Dünyamızda her uçan uçaga kazasız belasız uçışlar diliyoruz.
  • Kar, buz dinlemeyiz, ateşlere gelemeyiz. Hâlâ bizi savunan kafalar gibi, acayip köhneyiz...
  • Buzlu otobanlara inen,sis,yağmur,fırtına demeden üvey kardeşi Boeing,Airbus çıt-kırıldım pistlere inemezken,rahatça her türlü hava şartında sorunsuzca inen,Rusya'nın efsane kuşlarından birisi olan Tuoplev 154-M serisi uçağa baş sağlığı diliyorum. Bu uçağın ilk uçuş yılını 1979 olarak hesaplarsak,üvey kardeşlerinden A340'ların(1991) ilk uçuş bugüne bügün yaşadığı kazalara ve çıkardığı arızalara,sorunlara havacılık meraklıları! bir baksın bakalım derim. Ne üzücü bir durumdur ki,Aeroflotumuzun filosunda artık TU-154'ler 2 senedir faaliyette değil.Olsaydı zaten Istanbul seferlerinde rotarlar yasanmazdi,uvey abisi Boeing-Airbuslar kalkamazken TU-154 kar-buz dinlemezdi.
Moskova'ya havalanmak için pistte harekete geçen yolcu uçağı, henüz bilinmeyen nedenle içindeki 116 yolcu ve 8 mürettebat ile birlikte yanmaya başladı. İlk belirlemelere göre tamamı yanan uçakta 3 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı. 1'i çocuk yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu, Surgut’taki hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

Rusya Ulaştırma Bakanı İgor Levitin, yangının neden çıktığı konusunda henüz net bir bilgiye ulaşmadıklarını, uçağa terör saldırısı olup-olmadığı sorusuna ise her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak araştırdıklarını söyledi.











İŞTE RUSYA'DA YANAN TU-154 (FOTO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadas a sırketı b sırketı olmus ucak rusmalı alman malı olmus ne olmus once ınsan olun yazık gunah olenlere rahmet dıleyın kazadır bunlar oldu olucak onemlı olan ders almak bıde dıb not ben yenı teknısyenlıge basladım ama sen teknısyen olmamassın dedı ustalar neden dedım onlarda sen bokcu olamıyorsun dedıler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
onur un ucaklari sattigi firma degilmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tabi son günlerde patır patır düşen metal yorgunluğu denilen olayi hesaba katmayanda boeingle airbustı dimi.Öyle 50 yıl ,ileri teknolojiye sahipmiş gibi davranan rus havacıları asıl teknolojinin gerisinde kalmış olduklarının farkındamı acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ural ha? tabi ya nasıl da ayırt edememiş adam! Öyle ya Ural bugün Mercedes'e MAN'a filan 5 basar, hatta Ziegler, Rosenbauer halt etmiş yanında! İyi ki google var sonra nasıl cevap yapıştırır da ağzının payını verirdin?! Çok bayılıyorsan git oralarda yaşa sen de! Hatta kendine bir Ciguli filan al, Sovyet nostaljisi yaşa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rusya'yı iyi tanıyormuş hesabı sallıyorsunda daha ZİL'le URAL'ı ayırt edemiyorsun,biraz daha çalış hadi bakim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ha o kadar sallamak kolay da kardesim bu firmanin 3 tanede Turk recistrali ucagi oldugunu unutma, Tupolev'e zlin'e camur atmak kolay ama sivamasi zor kardesim, gecen aylarda motorlari durupta ormana inen ucagi ne cabuk unuttunuz, adamlar o ucagi geri ucurdu bile :) peeeh!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yaw moskova lions ben seninle bir tanışmak istiyorum kardeş yiyorsa telefonunu yazsana şuraya ben de yazacağım söz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sn.Moskow Lios kardeşim,bir kaza oldu hangi millet yapımı olması önemli hiç değil, büyük geçmiş olsun.Sizin bu avrupa ve Amerika yapımı uçakları her fırsatta kötülemeniz,küçümsemeniz nedendir anlaşılır gibi degil.Rus yapımı uçaklarıda abartılı şekilde yüceltmeniz,,sanki batı teknolisinin 150 yıl ilerisindeymiş gibi yazılar yazmanız (siz belkide bu abartıya inanıyorsunuz) çok garip..Her ülkenin teknolojisine saygımız var,,elbette herkez çalışıp daha iyisini yapacak.Sizin her fırsatta abartılı şeyler yazmanız ,sanki bir hastalık belirtisi gibi.Birde Thy'ye ile ugraşmayı bırakın,siz boşuna yorulmayın Thy ileriye doğru gidişine devam ediyor..Dünyamızda her uçan uçaga kazasız belasız uçışlar diliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kar, buz dinlemeyiz, ateşlere gelemeyiz. Hâlâ bizi savunan kafalar gibi, acayip köhneyiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Buzlu otobanlara inen,sis,yağmur,fırtına demeden üvey kardeşi Boeing,Airbus çıt-kırıldım pistlere inemezken,rahatça her türlü hava şartında sorunsuzca inen,Rusya'nın efsane kuşlarından birisi olan Tuoplev 154-M serisi uçağa baş sağlığı diliyorum. Bu uçağın ilk uçuş yılını 1979 olarak hesaplarsak,üvey kardeşlerinden A340'ların(1991) ilk uçuş bugüne bügün yaşadığı kazalara ve çıkardığı arızalara,sorunlara havacılık meraklıları! bir baksın bakalım derim. Ne üzücü bir durumdur ki,Aeroflotumuzun filosunda artık TU-154'ler 2 senedir faaliyette değil.Olsaydı zaten Istanbul seferlerinde rotarlar yasanmazdi,uvey abisi Boeing-Airbuslar kalkamazken TU-154 kar-buz dinlemezdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000