08 Haziran 2011, Çarşamba 10:21:47

İŞTE O SES KAYDI

Mayıs ayında Atatürk Havalimanı’na iniş yapmakta olan uçaklara, korsan ATC tarafından yanlış talimatlar verilmiş ve uçaklar bu talimatlara uyarak yön değiştirmeye başlamışlardı.
  • bende bir pilot olarak kontrolorun gayet normal tepki verdigini dusunuyorum.buradan iskembeden sallayanlar sanirim araba kullanirken trafikte bile hic beklenmedik bir durumla karsilasmamislar. acimasizca elestirenler, siz o kadar mukemmelsiniz ki bizim yuzumuzden zarari siz cekiyorsunuz!!Allah tan sizin kadar mukemmel degiliz yoksa suan galaksiler arasi ucuyor olabilirdik.Acaba sizler ne isle mesgulsunuz ve isinizde galaksiler arasi ucusu gerceklestirebildiniz mi?
  • bakıyorumdaıngılızce ulemaları saz calızoyor ıngılızce cok bılen kardesler sıze ıngılızceyı cok ıyı konusan kontrolor orneklerı verıtyım ıspanyada super konusuyolardı ıkı b747 yı pıst uzerınde carpıstırdılar l.a de ana dıllerı ıngılızce ama pıst ıcındekı ucagın ustune ucak ındırdıler ıkı ucak komur oldu ısvıcre superdı rus ucagı ıle kargo ucagını havada carpıstırdılar cok ıyı ya ıngılızcelerı sonra o kontrolorude oldurduler neuyse bız ıng bılmıyoruz ama cana hıc kasttetmedık sukur..
  • iststatus sayesinde havacılık jargonu kazanmak zor değil belli bir harita bilgisiyle de destekleyen biri ya da birileri çok kötü olaylar meydana getirebilir.felaket senaryosu olarak sahte atc uçağı indiremeyeceğine göre istediği konuma getirdiğinde mesela omuzdan atılan füze tehditine maruz bırakabilir bu da çok kısa anlık bir olay atcnin anlık önermesi olan erkekten talimat almayın ise bunu yapan adamlara kombinasyon şansı verir bir daha denerlerse yanlarında bir de bayan bulundurabilirler.dikkat edilmesi lazım
  • ingilizce kitap yazacak değil ya hatun. bence gayet güzel. işini görebiliyor.
  • istanbul atc'den klasik bir ingilizce resitali , level 6...
  • Birisi İstanbul frekansına giriyor ve talimatlar veriyor, trafiği tehlikeye atıyor, bunun stresine düşen kontrölörler pratik zekaları ile çözüm üretip uçuş emniyetini sağlamaya çalışıyorlar; iki kulağının arası boş kişiler de sesi titriyor falan diye yorum yazıyorlar. Sapığın birisi uçakları çarpıştırmaya çalışırken, o telsizin başında sen olsaydın ne diyecektin ben de merak ediyorum. İngilizce muhteşem değil belki ama söyleneler yani mesaj açık. "KISS" Keep it simple and stupid, prensibine uygun. Aptalın bile anlayabileceği bir İngilizceyi senin anlamaman da cabası.
  • Büyük bir facia olabilirdi....Hatalar zinciri modelini unutmamak ve ders almak gerekiriyor...icao level 4 özellikle acil durum senaryolarına hazırlık için çok önemli bir seviye ve ülkemizde çok gerekli...Şahsen bir an önce icao level 4 eğitimlerine ve sınavlarına başlanmalı,uçucu personel ve trafik kontrolörleri için çok önemli bir seviye ve kessinlikle sıradışı senaryolar için konuşma usulleri bir facia yaşanmadan önce hafızalarda bulunmalı ve kullanılmalıdır
  • THY'de pilotum.. Kontrolör bayanın İngilizcesi hakkındaki yorumlar acımasız..Kalıpların dışındaki bir hususta bilgilendirme yaptığı da gözönüne alınırsa ki alınmalı,akıcılık ve anlaşılırlık açısından problemli olduğu söylenemez..herkes bi sakin olsa..
  • Sevgili Kule, kusurusuz muhtesem (!) Ingilizcene hayran oldum. Nerede, nasil ogrendin? Ne olur bana da bilgi ver de ben de ogreneyim... Ayrica, sahane Turkcen icin de tebrikler...
  • Başınıza hava trafik kontrolörü kadar taş düşsün emi.Ben aklı başında bir kaptan pilotun asla bir kontrolör aleyhine yazı yazacağına inamıyorum.Buradaki yorumlar kuruk acısı ve ezikliği olanlardan geliyor.Herşeyin başıda maddi çekememezlik.Bu böyle biline.
Yaşanan olayın ardından kulede bulunan Hava Trafik Kontrölörleri, Atatürk Havalimanı’na yaklaşmakta olan uçakların kaptanlarına uyarılarda bulunmaya başladılar.

Önce korsan ATC’nin erkek mi yoksa bayan mı olduğunu öğrenmeye çalışan ATC’ler, erkek sesiyle bir kişinin yanlış talimatlar verdiğini ve bu sesle verilecek talimatlara uyulmamasını rica ediyor.


İŞTE O SES KAYDI



İŞTE O SES KAYDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 13 yıl önce
bende bir pilot olarak kontrolorun gayet normal tepki verdigini dusunuyorum.buradan iskembeden sallayanlar sanirim araba kullanirken trafikte bile hic beklenmedik bir durumla karsilasmamislar. acimasizca elestirenler, siz o kadar mukemmelsiniz ki bizim yuzumuzden zarari siz cekiyorsunuz!!Allah tan sizin kadar mukemmel degiliz yoksa suan galaksiler arasi ucuyor olabilirdik.Acaba sizler ne isle mesgulsunuz ve isinizde galaksiler arasi ucusu gerceklestirebildiniz mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bakıyorumdaıngılızce ulemaları saz calızoyor ıngılızce cok bılen kardesler sıze ıngılızceyı cok ıyı konusan kontrolor orneklerı verıtyım ıspanyada super konusuyolardı ıkı b747 yı pıst uzerınde carpıstırdılar l.a de ana dıllerı ıngılızce ama pıst ıcındekı ucagın ustune ucak ındırdıler ıkı ucak komur oldu ısvıcre superdı rus ucagı ıle kargo ucagını havada carpıstırdılar cok ıyı ya ıngılızcelerı sonra o kontrolorude oldurduler neuyse bız ıng bılmıyoruz ama cana hıc kasttetmedık sukur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iststatus sayesinde havacılık jargonu kazanmak zor değil belli bir harita bilgisiyle de destekleyen biri ya da birileri çok kötü olaylar meydana getirebilir.felaket senaryosu olarak sahte atc uçağı indiremeyeceğine göre istediği konuma getirdiğinde mesela omuzdan atılan füze tehditine maruz bırakabilir bu da çok kısa anlık bir olay atcnin anlık önermesi olan erkekten talimat almayın ise bunu yapan adamlara kombinasyon şansı verir bir daha denerlerse yanlarında bir de bayan bulundurabilirler.dikkat edilmesi lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ingilizce kitap yazacak değil ya hatun. bence gayet güzel. işini görebiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
istanbul atc'den klasik bir ingilizce resitali , level 6...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Birisi İstanbul frekansına giriyor ve talimatlar veriyor, trafiği tehlikeye atıyor, bunun stresine düşen kontrölörler pratik zekaları ile çözüm üretip uçuş emniyetini sağlamaya çalışıyorlar; iki kulağının arası boş kişiler de sesi titriyor falan diye yorum yazıyorlar. Sapığın birisi uçakları çarpıştırmaya çalışırken, o telsizin başında sen olsaydın ne diyecektin ben de merak ediyorum. İngilizce muhteşem değil belki ama söyleneler yani mesaj açık. "KISS" Keep it simple and stupid, prensibine uygun. Aptalın bile anlayabileceği bir İngilizceyi senin anlamaman da cabası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Büyük bir facia olabilirdi....Hatalar zinciri modelini unutmamak ve ders almak gerekiriyor...icao level 4 özellikle acil durum senaryolarına hazırlık için çok önemli bir seviye ve ülkemizde çok gerekli...Şahsen bir an önce icao level 4 eğitimlerine ve sınavlarına başlanmalı,uçucu personel ve trafik kontrolörleri için çok önemli bir seviye ve kessinlikle sıradışı senaryolar için konuşma usulleri bir facia yaşanmadan önce hafızalarda bulunmalı ve kullanılmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY'de pilotum.. Kontrolör bayanın İngilizcesi hakkındaki yorumlar acımasız..Kalıpların dışındaki bir hususta bilgilendirme yaptığı da gözönüne alınırsa ki alınmalı,akıcılık ve anlaşılırlık açısından problemli olduğu söylenemez..herkes bi sakin olsa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sevgili Kule, kusurusuz muhtesem (!) Ingilizcene hayran oldum. Nerede, nasil ogrendin? Ne olur bana da bilgi ver de ben de ogreneyim... Ayrica, sahane Turkcen icin de tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Başınıza hava trafik kontrolörü kadar taş düşsün emi.Ben aklı başında bir kaptan pilotun asla bir kontrolör aleyhine yazı yazacağına inamıyorum.Buradaki yorumlar kuruk acısı ve ezikliği olanlardan geliyor.Herşeyin başıda maddi çekememezlik.Bu böyle biline.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000