01 Temmuz 2011, Cuma 13:10:57

İŞTE KÜL KRİZLERİNİN ARDINDAN UÇAKLARIN HALİ

Geçtiğimiz sene İzlanda'daki volkan patlaması nedeniyle Avrupa'nın hava taşımacılığı felç olmuştu.İzlanda'da geçen sene patlayan Eyyafyallayöküll ve bu sene Grimsvötn yanardağı, püskürttüğü külüyle İngiltere ve Avrupa genelinde 500 uçak seferini iptal ettirdi.
  • evet babamın teknisyen yetiştirilen bir kursu ve de motorları kapattığınız naylonları ureten bir fabrikası var. bende paralarını yiyip burada yorumlarla vakit geçiriyorum. ama şimdi c.tesi aksami ve geç oldu artık. M3 üme binip gecelere akma zamanı geldi artık. aman sen sıkı kapat motorları, bizim fabrika malzemeden çalar genelde, çift kat koymayı unutma motorları kaplarken:))
  • Fotograflardaki adamlardan biri sen misin? Ya da akraban filan mı? Millete ayar vereceğim ayağına önce Türkçeyi düzgün yazmayı öğrenmeni tavsiye ederim.
  • biliyorsan sen git motorları kapat artist senı önlem işte daha ne yapsın sen onuda yapmasın bide gülücük atmıssın artist herhalde sen baba parası yiyonki böyle konusuyon
  • acaba üzerinde biriken külden mi geri yatmış
  • gerçekten motorları korumak için çok özel malzemeler kullanmışlar: bildiğimiz naylon ve koli bantı! bu kadar komplike malzemeleri bulmakta bayağı zor oluyordur zaten:)))
  • Zavallı DC-10 zaten az kaldılar, biride boyle gitmis oldu..
Şili’de yarım yüzyıl sonra faaliyete geçen Puyehue Yanardağı’nın püskürttüğü kül nedeniyle çok uzaktaki Yeni Zelanda ve Avustralya’ da hava ulaşımı aksadı. Melbourne kentine havayoluyla ulaşımı dururken Avustralya havayolu şirketi Qantas’ın 22 uçuşu iptal ettiği bildirildi.

Volkandan yayılan küller uçaklar için ölümcül tehdit içeriyor.Bu minik küller uçakların jet motorlarına girdiğinde bu motorlarda ciddi arızalara neden oluyor.Volkanik külün bu tehdidi yüzünden uçaklar havalanamıyor.

Havacılık verilerine göre son 30 yıl içerisinde toplam 90 uçak patlayan volkana ve onun yaydığı küle havada yakalandı.Bu uçakların tamamında ciddi sorunlar yaşandı.

Volkan küllerinin uçak motorlarına girmesini önlemek için yerdeki uçaklara özel önlemler alınıyor.Motor kısmı özel plastiklerle kaplanarak bu küllerin içeriye girmesi engelleniyor.

Hem İzlanda'dan hem Şili'den volkana yerde yakalanan uçaklardan ilginç görüntüler geldi.

 





















İŞTE KÜL KRİZLERİNİN ARDINDAN UÇAKLARIN HALİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
evet babamın teknisyen yetiştirilen bir kursu ve de motorları kapattığınız naylonları ureten bir fabrikası var. bende paralarını yiyip burada yorumlarla vakit geçiriyorum. ama şimdi c.tesi aksami ve geç oldu artık. M3 üme binip gecelere akma zamanı geldi artık. aman sen sıkı kapat motorları, bizim fabrika malzemeden çalar genelde, çift kat koymayı unutma motorları kaplarken:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Fotograflardaki adamlardan biri sen misin? Ya da akraban filan mı? Millete ayar vereceğim ayağına önce Türkçeyi düzgün yazmayı öğrenmeni tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
biliyorsan sen git motorları kapat artist senı önlem işte daha ne yapsın sen onuda yapmasın bide gülücük atmıssın artist herhalde sen baba parası yiyonki böyle konusuyon

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
acaba üzerinde biriken külden mi geri yatmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gerçekten motorları korumak için çok özel malzemeler kullanmışlar: bildiğimiz naylon ve koli bantı! bu kadar komplike malzemeleri bulmakta bayağı zor oluyordur zaten:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zavallı DC-10 zaten az kaldılar, biride boyle gitmis oldu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000