28 Şubat 2009, Cumartesi 11:40:09

İŞTE KAZADAN HEMEN SONRA ÇEKİLEN DEHŞET VERİCİ GÖRÜNTÜLER

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Amsterdam uçuşu sırasında düşmesinin hemen ardından çekilen görüntüler kaza sonrası yaşanan korku ve telaşı gözler önüne serdi.
  • pardon da o şahıs ne alaka bu görüntüleri çekmiş,insanları kurtaracağına çekim yapmış,nasıl bi rvicdandır bu,nasıl bir zihniyetttir,ne insanlık dışı bir harekettir bu,bir hostes ve insan olarak o şahsı allaha havale ediyorum..
  • 40 FLAPLI NORMAL CONFIGURATION LANDING DISTANCE AND APPROACH SPEED B.737 UÇAĞININ QRH İNDE AĞIRLIĞA GÖRE ŞÖYLEDİR: 915 VE 2280 MT. ARASINDA İNİŞ MESAFESİ DEĞİŞMEKTEDİR.AMS 1.8 R PİSTİ ZATEN BUNUN İÇİN UYGUNDUR. VREF SPEED LER İSE: 40 TON : 108 KT. 80 TON :155 KT.DIR. YANİ FİNAL APPROACH SEGMENT D(1500 FT.)40 FLAPTA-İNİŞ TAKIMLARIAŞAĞIDA YAKLAŞIK 59 İLA 68 N1 DEĞERİNDE OLMASI GEREKEN MOTOR GÜCÜ LAZIMKEN-UÇAĞIN NE ŞEKİLDE 117 KT.LA YAKLAŞTIĞININ AÇIKLANMASI GEREKECEK.UÇAKTA MİNİMUM 122 KT SÜRAT OLMASI GEREKMEZMİYDİ?MANUEL YAPILAN SON YAKLAŞMALARDA PİLOT REAKSİYON SÜRESİ DAİMA GECİKMELİ OLMAKTAMIDIR?T.H.Y DE EĞİTİM KRİTERLERİ NEDİR?2 YIL UZUN BİR SÜRE DEĞİLMİDİR İKİNCİ PİLOT İÇİN?
  • Ben de çekebileceğimi sanmıyorum ama çeken şahsa da saygısızlık etmemeli,kimse olay sonrası psikolojiyi ve insanların yaşadıklarını tahmin edemez,belki de yardım ettikten ve yapılacak birşey kalmadıktan sonra çekilmiştir,bence tepki gösterilecekse Hollanda yardım ekibinin criminal suç diyerek kokpite neden dokunmadığı sorgulanmalı,bu konu üzerine gidilmeli,pilotun o anlarda yaşadığı artık biliniyor
  • bu görüntüleri ceken insan ziyanı şahsiyete yazıklar olsun binlerce kez.senın gibilere birşey olmaz zaten.hayat kurtaran ınsanlara yardım edecegine çıkar derdine düşmüş.
  • hangi hayvan çekebilmiş bunu oturup çekiceğine bi yarlı sıkışan birini alsaydın cockpite girip baksaydınız zamanla yarışılan bir anda kim bilir ne düşündü yaptı bunu parayla satarım bunu haber ajanslarına dedi belki ölümden döndükten sonra bile para düşünmek nasıl bir psikopatlıktır.Zamanla yarışılan bir an bu inanılır gibi değil bir dakikabile önemli hayata dönebilmek için saniyelerle yarışılmalı vay bee o cockpit ekibi hayatını böyleleri için mi kaybetti.YAZIK OLMUŞ !
  • belgeselmi çekiliyordu .o sırada cockpit de can çekişen insanlar var idi sağ olan crew eli kolu tutan kisiler neden koşup o kapıları camları kırıp dışarı almadınız o gariplerimizi belki suçluları da ele verecekler di belki nefes alıp hayata döneceklerdi herkes öylece beklemiş bir kedi bile yangına dalıp yavrusunu alıp cıkmıştı nice sonralar ellerini sallıyolardı cockpitde deniliyor neden camurların icinde pilotlarımızı yolcuları kuramak için çırpınacak thy amsterdam yüksek maaslı çalısanlarını göremedik hiçbir kuvvet bu kurtarılmayı engelleyemezdi o gariplerimiz için şu an ağlayarak yazıyorum her ucuştan sonra dönüp ailece o insanlara el sallar idik onlar da karşılık verirlerdi allahım rahmet eylesin
  • orada ınsanlar cıglık cıglıga bagırırken can cekısırken oturup kamerayamı cektıniz etrafımı cektıniz nasıl bır vıcdan bu yaa anlamıyorum bu cekımı yapana kadar ınsanları kurtarmayı deneseydıniz keske
  • Yahu topçu nerede, candan arkadaşını yalnız mı bıraktı. Hiiiç ortalıklarda görülmüyor baş müsebbib.
  • Yorumlara bakarsak 2 başlıkta toplandığını görürüz. 1. Ölen ve yaralananlar için duyulan gerçek üzüntü ve acı, 2. Candan-Hamdi-Temel'in hatalarına, uygulamalarına ve kibirlerine duyulan nefret. 3. Başbakan bu durumu değerlendirmeli. Konuyu bilenlerle konuşmalı ve her iki taraf için de en iyi olan kararı vermeli.
  • hocam onu bunu bırakın sorun cevaplasının program görüntüsünü yayınlayın

AirportHaber’e ulaşan görüntülerde, uçağın parçalanmış hali ve bağırışlar kameralara yansıyor. Görüntüler çekildiği sırada ise uçak içinde yaşayanların olup olmadığı bilinmiyor…

İşte o görüntüler

 

İŞTE KAZADAN HEMEN SONRA ÇEKİLEN DEHŞET VERİCİ GÖRÜNTÜLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
pardon da o şahıs ne alaka bu görüntüleri çekmiş,insanları kurtaracağına çekim yapmış,nasıl bi rvicdandır bu,nasıl bir zihniyetttir,ne insanlık dışı bir harekettir bu,bir hostes ve insan olarak o şahsı allaha havale ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
40 FLAPLI NORMAL CONFIGURATION LANDING DISTANCE AND APPROACH SPEED B.737 UÇAĞININ QRH İNDE AĞIRLIĞA GÖRE ŞÖYLEDİR: 915 VE 2280 MT. ARASINDA İNİŞ MESAFESİ DEĞİŞMEKTEDİR.AMS 1.8 R PİSTİ ZATEN BUNUN İÇİN UYGUNDUR. VREF SPEED LER İSE: 40 TON : 108 KT. 80 TON :155 KT.DIR. YANİ FİNAL APPROACH SEGMENT D(1500 FT.)40 FLAPTA-İNİŞ TAKIMLARIAŞAĞIDA YAKLAŞIK 59 İLA 68 N1 DEĞERİNDE OLMASI GEREKEN MOTOR GÜCÜ LAZIMKEN-UÇAĞIN NE ŞEKİLDE 117 KT.LA YAKLAŞTIĞININ AÇIKLANMASI GEREKECEK.UÇAKTA MİNİMUM 122 KT SÜRAT OLMASI GEREKMEZMİYDİ?MANUEL YAPILAN SON YAKLAŞMALARDA PİLOT REAKSİYON SÜRESİ DAİMA GECİKMELİ OLMAKTAMIDIR?T.H.Y DE EĞİTİM KRİTERLERİ NEDİR?2 YIL UZUN BİR SÜRE DEĞİLMİDİR İKİNCİ PİLOT İÇİN?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben de çekebileceğimi sanmıyorum ama çeken şahsa da saygısızlık etmemeli,kimse olay sonrası psikolojiyi ve insanların yaşadıklarını tahmin edemez,belki de yardım ettikten ve yapılacak birşey kalmadıktan sonra çekilmiştir,bence tepki gösterilecekse Hollanda yardım ekibinin criminal suç diyerek kokpite neden dokunmadığı sorgulanmalı,bu konu üzerine gidilmeli,pilotun o anlarda yaşadığı artık biliniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu görüntüleri ceken insan ziyanı şahsiyete yazıklar olsun binlerce kez.senın gibilere birşey olmaz zaten.hayat kurtaran ınsanlara yardım edecegine çıkar derdine düşmüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hangi hayvan çekebilmiş bunu oturup çekiceğine bi yarlı sıkışan birini alsaydın cockpite girip baksaydınız zamanla yarışılan bir anda kim bilir ne düşündü yaptı bunu parayla satarım bunu haber ajanslarına dedi belki ölümden döndükten sonra bile para düşünmek nasıl bir psikopatlıktır.Zamanla yarışılan bir an bu inanılır gibi değil bir dakikabile önemli hayata dönebilmek için saniyelerle yarışılmalı vay bee o cockpit ekibi hayatını böyleleri için mi kaybetti.YAZIK OLMUŞ !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
belgeselmi çekiliyordu .o sırada cockpit de can çekişen insanlar var idi sağ olan crew eli kolu tutan kisiler neden koşup o kapıları camları kırıp dışarı almadınız o gariplerimizi belki suçluları da ele verecekler di belki nefes alıp hayata döneceklerdi herkes öylece beklemiş bir kedi bile yangına dalıp yavrusunu alıp cıkmıştı nice sonralar ellerini sallıyolardı cockpitde deniliyor neden camurların icinde pilotlarımızı yolcuları kuramak için çırpınacak thy amsterdam yüksek maaslı çalısanlarını göremedik hiçbir kuvvet bu kurtarılmayı engelleyemezdi o gariplerimiz için şu an ağlayarak yazıyorum her ucuştan sonra dönüp ailece o insanlara el sallar idik onlar da karşılık verirlerdi allahım rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
orada ınsanlar cıglık cıglıga bagırırken can cekısırken oturup kamerayamı cektıniz etrafımı cektıniz nasıl bır vıcdan bu yaa anlamıyorum bu cekımı yapana kadar ınsanları kurtarmayı deneseydıniz keske

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yahu topçu nerede, candan arkadaşını yalnız mı bıraktı. Hiiiç ortalıklarda görülmüyor baş müsebbib.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumlara bakarsak 2 başlıkta toplandığını görürüz. 1. Ölen ve yaralananlar için duyulan gerçek üzüntü ve acı, 2. Candan-Hamdi-Temel'in hatalarına, uygulamalarına ve kibirlerine duyulan nefret. 3. Başbakan bu durumu değerlendirmeli. Konuyu bilenlerle konuşmalı ve her iki taraf için de en iyi olan kararı vermeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hocam onu bunu bırakın sorun cevaplasının program görüntüsünü yayınlayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000