06 Haziran 2012, Çarşamba 15:54:00

İŞTE İSTANBUL'UN GÖZBEBEĞİ...

İstanbul'a yapılacak olan 3. havalimanının ayrıntıları ortaya çıktı. İhalesine 2013 yılı bitmeden çıkılacak ve Karadeniz sahiline kurulacak havalimanı, uzaydan görülebilecek...
  • bilmiyorum paralel 4 tane paralel pist deniz kenarına ne kadar mantıklı olur.. pilotlar crosswind inişmi yapıcak hep
  • Bazen Tayakadın'dan geçiyorum.Ordaki rüzgar Taksim-Zeytin.B ile bir farkı yok.Rüzgar dert etmeye gerek yok.Sonuçta bu işin kitabını okumuş adamlar yapacak.Tayakadın Güzel bir seçim bence Olumlu.Yeri gayet uygun dümdüz yer.Başakşehir-Bahçeşehir-Hadımköy-Arnavutköy'de Oturanlar biraz zorladırlarmı Tayakadın'ı görebilirler.
  • benim orada arsam var halan müşteri yok demekki o yağlı müşteri bana raslamadı :)
  • Sayın Bakan akşam haberlerinde izlediğim kadarı ile, kapasiteyi 150 milyon yolcu, ihale tarini de eylül ayında çıkılacağı bilgisini verdi. Dünya sıramasına ilk 10 larda olacak bir havalimanı olacakmış. Bence İçtaş-Limak hatta Astaldi konsorsiyumu ile anca biter bu havalimanı:)
  • her meydan uzaydan görülür zaten.
  • voyvoda volcan...bilenler bilirler...dikkat ederseniz çalışmalar kazılar hep bu volcanın hazineleri denilen bölgelerde oluy ya neyse...konu bu değil...
  • Batı Karadeniz Hava Alanımız hayırlı olsun .
  • Havaalani yapiyorsunuz. Su türk islam olayini asin artik lütfen. uluslarasi hizmet veren, dünyanin tüm yolcularinin kendilerinin hissedebilecegi bir havaalani yapin. "Dış dokusu Edirne'deki Selimiye Camii'nin İslam-Osmanlı motifinden esinlenerek yapılacak havalimanının"
  • Ben halen AHL'nin geliştirilerek kullanılmasının tarafındayım. maliyet büyüklüklerini, işletmenin bugününü ve yarınını düşündüğünüzde ülkenin çıkarı burada. Problem AHL'nin etrafındaki gelişme alanlarının zamanında doğru kullanılmasıdır. geçmişle kavga etmek yerine geleceği yönetelim yeter.
  • Ruzgarin hızını asgariye indirecek tasarım yapmak mühendislerin mimarlarin isi. Gelip burda o nasıl olacak bu nasıl olacak diye saçma sapan yorum yapmaya benzemez. Bilim bu.

Büyükşehir Belediyesi'nin beş aylık çalışmalarının sonucunda havalimanının Karadeniz sahiline kurulmasına karar verildi.

İlk etapta 100 milyon yolcu kapasiteli düşünülen havalimanı Başbakan'ın talimatıyla 120 milyona çıkarıldı.

Arnavutköy-Göktürk-Çatalca yollarının birleştiği kavşaktaki 3.500 hektarlık bölgeye yapılacak havaalanının 6 pisti bulunacak. Dış dokusu Edirne'deki Selimiye Camii'nin İslam-Osmanlı motifinden esinlenerek yapılacak havalimanının, 3. köprü ile aynı sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Havalimanı, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre olacak.

Yap-işlet-devret modeli ile yapımı planlanan havalimanı ihalesine 2013 yılı bitmeden çıkılacak.

UZAYDAN GÖRÜLEBİLECEK

Yapımında 100 bin kişilik istihdam oluşturacak havalimanı, ayırt edici şekli ile uzaydan görülebilecek.

Arnavutköy sınırları içerisinde bulunan Tayakadın'da yapılması planlanan yeni havaalanının bu bölgede inşasında en önemli etken 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu.

YENİ HAVALİMANINDA NELER OLACAK?

Dış dokunun tamamı elektrik kullanımının karşılanacağı, güneş kolektörü görevi yapacağı galvanik dokuyla kaplanacak.

Zaman gazetesinin haberine göre; havalimanına ait jumbo-jetlerin iniş ve kalkışlarına uygun 3,5-4 km uzunluğunda Karadeniz'e paralel olan 4 pist ve Karadeniz'e dik uzanan 2 pist olmak üzere toplam 6 pist bulunacak.

Uçuş yolları direkt olarak önerilen kentin üzerinden uçmayı önleyecek şekilde konumlandırılacak.

Terminal, raylı sistem aracılığı ile Taksim'e bağlanacak. Bu raylı sistem, eski demir yolu hattının güzergâhından geçirilecek. Toplu taşıma aracılığıyla İstanbul'un tüm bölgelerinden ulaşım sağlanacak. Taksim'den havalimanına 15 dakikada ulaşılacak

Uluslararası finans ve ticari işlemler için 'özel ekonomik bölge' kurulacak.

Rüzgarın hızını asgariye indirecek bir aerodinamik şekilde tasarlanacak. (ntvmsnbc)

İŞTE İSTANBUL'UN GÖZBEBEĞİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

paralel pist ~ 12 yıl önce
bilmiyorum paralel 4 tane paralel pist deniz kenarına ne kadar mantıklı olur.. pilotlar crosswind inişmi yapıcak hep

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAYAKADIN ~ 12 yıl önce
Bazen Tayakadın'dan geçiyorum.Ordaki rüzgar Taksim-Zeytin.B ile bir farkı yok.Rüzgar dert etmeye gerek yok.Sonuçta bu işin kitabını okumuş adamlar yapacak.Tayakadın Güzel bir seçim bence Olumlu.Yeri gayet uygun dümdüz yer.Başakşehir-Bahçeşehir-Hadımköy-Arnavutköy'de Oturanlar biraz zorladırlarmı Tayakadın'ı görebilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
benim orada arsam var halan müşteri yok demekki o yağlı müşteri bana raslamadı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Bakan akşam haberlerinde izlediğim kadarı ile, kapasiteyi 150 milyon yolcu, ihale tarini de eylül ayında çıkılacağı bilgisini verdi. Dünya sıramasına ilk 10 larda olacak bir havalimanı olacakmış. Bence İçtaş-Limak hatta Astaldi konsorsiyumu ile anca biter bu havalimanı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
her meydan uzaydan görülür zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 12 yıl önce
voyvoda volcan...bilenler bilirler...dikkat ederseniz çalışmalar kazılar hep bu volcanın hazineleri denilen bölgelerde oluy ya neyse...konu bu değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ömer Dinçer ~ 12 yıl önce
Batı Karadeniz Hava Alanımız hayırlı olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Camii yapmiyorsunuz ki!!?? ~ 12 yıl önce
Havaalani yapiyorsunuz. Su türk islam olayini asin artik lütfen. uluslarasi hizmet veren, dünyanin tüm yolcularinin kendilerinin hissedebilecegi bir havaalani yapin. "Dış dokusu Edirne'deki Selimiye Camii'nin İslam-Osmanlı motifinden esinlenerek yapılacak havalimanının"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 12 yıl önce
Ben halen AHL'nin geliştirilerek kullanılmasının tarafındayım. maliyet büyüklüklerini, işletmenin bugününü ve yarınını düşündüğünüzde ülkenin çıkarı burada. Problem AHL'nin etrafındaki gelişme alanlarının zamanında doğru kullanılmasıdır. geçmişle kavga etmek yerine geleceği yönetelim yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş yorumcular is basında ~ 12 yıl önce
Ruzgarin hızını asgariye indirecek tasarım yapmak mühendislerin mimarlarin isi. Gelip burda o nasıl olacak bu nasıl olacak diye saçma sapan yorum yapmaya benzemez. Bilim bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000