29 Kasım 2008, Cumartesi 12:23:13

İŞTE ISPARTA KAZASININ TAM RAPORU

Ulaştırma Bakanlığı’nın oluşturduğu Kaza Soruşturma Kurulu'nun hazırladığı Isparta'daki uçak kazasına ilişkin rapor, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına verildi. Dün raporu ele geçiren AirportHaber, herkesin okuması ve kendi değerlendirmesini yapması için raporu aynen yayınlıyor.
  • ıyı guzel ama merak edıyorum ucak raporunun dıger eklerı nerde usazmamız mumkunmu ??
  • SAYIN YETKİLİLERİMİZ BİR UÇAK KAZASINI VATANDAŞIYLA PAYLAŞMAKTAN ACİZ...
  • güzel rapor, sebep pilot hatası diyen bakanı yanlış bilgilendirenlere yazıklar olsun. world focus sorumlu yöneticileri hakkında ne işlemler yapılacak merak ediyorum.
  • arkadaslar worldfocus havayollarına hiç bişey olmaz. ne kadar arızada olsa ne kadar no-go itemda olsa mutlaka ucmaya devam edeceklerdir. bunun için müneccim olmaya gerek yok sadece 2 uçagının çagrı adlarına bakın. TC-AKP,TC-AKM Baska söze ne hacet.
  • adalet yerini bulacak evet ama ben bu dünyada bulacağını düşünmüyorum.herkez birgün herşeyin hesabını verecek. ZAMANINDA BOZUK UÇAKLARI KİMİLERİ İÇİN CESARET ÖRNEĞİ,KİMİLERİ İÇİN İSE MADDİ KAZANÇ OLARAK UÇURAN BAĞZI İNSANLAR,HADİ ONLARIDA GEÇTİM (onlarda emir kulu) peki bunlara izin veren SHGM ne ne demeli o uçakda onlarında yavruları anne babaları olabilirdi o zaman da vicdanları rahat uyuyabileceklermiydi acaba...
  • Raporun geri kalan kısmında ekler var büyük ihtimalle. Lisanslar, ifadeler vb... Fazla takılmamak lazım giriş gelişme sonuç var en azından.
  • Raporun 360 kusur sayfa olduguna takilanlar icin kendimce fikir yurutuyorum. Kalan kisim Ingilizce olamaz mi?
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Beyler herkes birbirini karalıyor ama uçakta minimum ekipman list kısaca (MEL) denilen bir kitap vardır.Bu kitap uçakların hangi arıza ile neler yapılarak kaç gün uçulabileceğini gösterir.Bu arızalar da hold ıtem sayfalarına aktrılır ve bunun da takibi şirketlerin olduğu kadar SHGM nin sorumluluğundadır.Mademki bu uçakta bu arızalar müzmin olarak devam ediyordu SHGM niye bu uçağı grand etmedi.Bence burada en büyük suçlu SHGM.
  • AIRPORTHABER.COM SİVİL HAVACILIĞIN YAPAMADIĞINI YAPAMADIĞINI YAPIP BİZİM BU RAPORA ULAŞMAMIZI SAĞLADINIZ. BUNUN İÇİN TEŞEKKÜRLER. AMA 25 KASIMDA YAYINLADIĞINIZ VE AŞAĞIDA LİNKİ BULUNAN HABERDE RAPORUN 361 SAYFA OLDUĞU YAZMAKTA. ACABA GERİYE KALAN 177 SAYFA NEREDE?? http://www.airporthaber.com/v3/read.php?newid=8791

Isparta kazası nasıl gerçekleşti? Kazanın oluşuna kadar neler yaşandı? Uçağın ilk hangi bölümü yerle temas etti?

Isparta uçağının muhtemel düşme nedeni neydi?

Uçağın FDR ve CVR cihazları çalışıyor muydu?

Geliştirilmiş Yere Yakınlık Alarm Sistemi (EGPWS)’te kronik arıza mı vardı?

EGPWS,  kaza sırasında alarm verdi mi?

Uçağın Flap’ları açıldı mı? Flapların açılmaması pilotları olumsuz etkileyip kazaya mı sürükledi?

Uçağın kaptan pilotu ve yardımcısı kazadan önce ne kadar uçuş yapmıştı? Pilotlarda uçuş yorgunluğu var mıydı?

Pilotlar, daha önce Isparta Havaalanı’na uçuş yapmış mıydı?

Pilotların son konuşmaları neydi?

Raporun ‘BULGULAR’ kısmında hangi görüşlere yer verildi?

Isparta uçağının sefer hazırlanmasında rolü olan çalışanlar nasıl ifade verdi?

Bütün bu soruların cevaplarını orijinal kaza raporunda bulacaksınız.

Isparta Kazası (Rapor)

Şifre

İŞTE ISPARTA KAZASININ TAM RAPORU

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

ayaz ~ 15 yıl önce
ıyı guzel ama merak edıyorum ucak raporunun dıger eklerı nerde usazmamız mumkunmu ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEHMET ALİ ŞENTÜRK ~ 15 yıl önce
SAYIN YETKİLİLERİMİZ BİR UÇAK KAZASINI VATANDAŞIYLA PAYLAŞMAKTAN ACİZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 15 yıl önce
güzel rapor, sebep pilot hatası diyen bakanı yanlış bilgilendirenlere yazıklar olsun. world focus sorumlu yöneticileri hakkında ne işlemler yapılacak merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kek ~ 15 yıl önce
arkadaslar worldfocus havayollarına hiç bişey olmaz. ne kadar arızada olsa ne kadar no-go itemda olsa mutlaka ucmaya devam edeceklerdir. bunun için müneccim olmaya gerek yok sadece 2 uçagının çagrı adlarına bakın. TC-AKP,TC-AKM Baska söze ne hacet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vicdan.. ~ 15 yıl önce
adalet yerini bulacak evet ama ben bu dünyada bulacağını düşünmüyorum.herkez birgün herşeyin hesabını verecek. ZAMANINDA BOZUK UÇAKLARI KİMİLERİ İÇİN CESARET ÖRNEĞİ,KİMİLERİ İÇİN İSE MADDİ KAZANÇ OLARAK UÇURAN BAĞZI İNSANLAR,HADİ ONLARIDA GEÇTİM (onlarda emir kulu) peki bunlara izin veren SHGM ne ne demeli o uçakda onlarında yavruları anne babaları olabilirdi o zaman da vicdanları rahat uyuyabileceklermiydi acaba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demboli ~ 15 yıl önce
Raporun geri kalan kısmında ekler var büyük ihtimalle. Lisanslar, ifadeler vb... Fazla takılmamak lazım giriş gelişme sonuç var en azından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yevyapan ~ 15 yıl önce
Raporun 360 kusur sayfa olduguna takilanlar icin kendimce fikir yurutuyorum. Kalan kisim Ingilizce olamaz mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Beyler herkes birbirini karalıyor ama uçakta minimum ekipman list kısaca (MEL) denilen bir kitap vardır.Bu kitap uçakların hangi arıza ile neler yapılarak kaç gün uçulabileceğini gösterir.Bu arızalar da hold ıtem sayfalarına aktrılır ve bunun da takibi şirketlerin olduğu kadar SHGM nin sorumluluğundadır.Mademki bu uçakta bu arızalar müzmin olarak devam ediyordu SHGM niye bu uçağı grand etmedi.Bence burada en büyük suçlu SHGM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVAŞ OPS ~ 15 yıl önce
AIRPORTHABER.COM SİVİL HAVACILIĞIN YAPAMADIĞINI YAPAMADIĞINI YAPIP BİZİM BU RAPORA ULAŞMAMIZI SAĞLADINIZ. BUNUN İÇİN TEŞEKKÜRLER. AMA 25 KASIMDA YAYINLADIĞINIZ VE AŞAĞIDA LİNKİ BULUNAN HABERDE RAPORUN 361 SAYFA OLDUĞU YAZMAKTA. ACABA GERİYE KALAN 177 SAYFA NEREDE?? http://www.airporthaber.com/v3/read.php?newid=8791

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000