03 Ekim 2011, Pazartesi 07:29:50

İŞTE HOLIDAYS 4U'NUN İFLAS NEDENLERİ

Geçtiğimiz ağustos ayında iflas eden Türkiye spesiyalisti Holidays 4U'nun iflas nedenleri belirginleşmeye başladı. İşte şirketi zor durumda bırakan ve iflasa sürüklenmesine neden olan kurum, şirket ve olaylar zinciri...
İngiltere'de "Türkiye spesiyalisti" olarak tanınan Holidays 4U'nun 3 Ağustos 2011 tarihinde iflas etmesinin ardından süren araştırma iflasın sebeplerini ortaya koymaya başladı. 
 
Travelweekly'de yayınlanan habere göre, İngiliz seyahat güvence sistemi ATOL'un Holidays 4U'dan istediği teminat bedelini arttırması, şirketin 2 milyon Pound'luk nakit akışını sekteye uğrattı. Mısır'daki halk ayaklanmasının ardından iki büyük tur operatörü TUI ve Thomas Cook'un bu ülkedeki kapasitelierini Türkiye'ye kaydırması da Türkiye tatil paketleri konusunda uzmanlaşan Holidays 4U'nun iflas sürecini hızlandırdı. 
 
PricewaterhouseCoopers tarafından hazırlanan rapora göre, Holidays 4U'nun ticari faaliyetlerinde bahar aylarından itibaren ciddi bir düşüş yaşanmaya başladı. 
 
Sonuç olarak şirket Sivil Havacılık Otoritesi CAA'ya 542 bin Pound'luk teminat gösterirken güven hesabında yer alan 2.8 milyon Pound'u ATOL lisansını da destekleyen fona aktardı. 
 
2.8 milyon Pound'un 1.3 milyonluk kısmını Holidays 4U'nun charter uçuşlarını gerçekleştiren Onur Air aldı. Holidays 4U mart ayında ATOL lisansını yenilerken CAA'nın talep ettiği "finansal yeterlilik"leri karşılayamadı. 
 
Ağustos ayında Onur Air'e olan borçlarını karşılayamaz hale gelen Holidays 4U şirketi faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. 
 
İflas ile ilgili raporlarda devamlı sorun yaşayan şirketin kurtarılmasının mantıklı olmayacağı da belirtiliyor. İflasın ardından Barclays Bankası CAA'nın Hava Ulaşım Güvencesi Fonu'na 2.7 milyon Pound'luk bir ödemede bulunmuştu. Holidays 4U'nun 12.4 milyon Pound toplam borcu bulunduğu belirtiliyor. 
İŞTE HOLIDAYS 4U'NUN İFLAS NEDENLERİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000