08 Temmuz 2016, Cuma 10:55:30

İşte helikopter kazasına ilişkin ilk değerlendirme

Türkiye'yi yasa boğan Giresun'daki Sikorsky helikopter kazasında Genelkurmay'ın yaptığı ilk ön değerlendirmenin detayları ortaya çıktı.
  • Yazık oldu ölenlere. Bu uçuşa kim karar verdiyse ve kim onayladıysa suçlusu onlardır. Pilot Yarbaydır uçmasını emreden generaldir amiraldir validir bakandır Genelkurmay başkanıdır...göreceksiniz bu konu kapatılacak ve ölenlere vah vah denecek!!!!
  • Hadi ordan hiç birşey bilmeyen, bilmediği halde fikir sahibi olan cahil cüheyla sürüsü. Üslubum siz tenekeler için az bile. Gerçek havacıları hariç tutuyorum.
  • Ne desek boş cok farkli teoriler uretilebilir havacilik oyle birseyki bazen tecrube ve ozguven sizin sonununuz olur.. rota daki manialari ve hava durumunu kontrol etmeden ust baskisi ile rash bir seyrusefer kaynaklida olabilir.. beklenmeyen bir motor yada alet arizasi da olabilir..pilotlarin bulut ici ucus tecrubesisizligi yada asiri tecrubeside olabilr sonuc olarak olan oldu asil tartisilmasi gereken dunyada kaza raporlari hep servis edilir ki ders alinsin tekrarlanmasin.. bizde tam tersi e ders alinmicaksa rapor icinde ugrasilmasi zaman kaybindan oteye gitmez...
  • Artık şu gerçeği herkes kabul etmeli. Alet uçuşu uçakta gelişir. Yapılması gereken şey şudur. Hava kuvvetleri artık hertürlü havacılık bizim tekelimizde , sizin uçağa ne ihtiyacınız var, ne zaman göndermedik gibi bahanelerden vazgecirilmeli, aletli uçuş eğitimi uçakla yapılmalıdır. Alet uçuşu buzlanma koşulları gibi bazı faktörlerin dışında (aynı gece uçuşu gibi) pilotun bir özelliğidir. Jandarma da artık bolca eğitim uçağı almalıdır. Alet eğitimini en az her ay düzenli olarak yapılması sağlanmalıdır. Terörle mücadelede binlerce saatle tecrübe kazanmış Rahmetli Hilmi Yarbayimiz gibi değerleri böyle tiriviri görevlerle riske sokulmamalidir. Herkes bir ağızdan EYP diyecek te o bölgede ne zaman EYP olmuş Allahaskina. Artık helikopter kullanımına bir standart gelmeli. Helikopter birlikleri toplu kullanıldığı takdirde birbirlerini destekleyebilir. Anlardan 1 depo ile ulaşılabilen Bursa, Tokat, Giresun, İskenderun gibi yerlere sabit kalisli helikopter gorevlendirilmemelidir.
  • Tk1951in pilotlarına kahraman diyenlerle bu pilotlara kahraman diyenler aynı arkdaşlarmı?
  • O helikopter o karakola personel taşıyor olsaydı,bulut meteoroloji filan der geridönerdi.Uçuş emniyeti falan filan.Otobüsle gitsinler anammı doğurdu canımı yolda mı buldum falan filan.Ama içerde paşa varsa vay yavrum vay.Sıkıyorsa bişi de.Hadi beyler dürüst olalım azıcık kendimize yoksa bu tür olayların sonu gelmez.3000 im var 4000 im var bomboş laflar bunlar. Devekuşu muyuz pilotmu.
  • Tam bir Turk klasigi klise laf... "Kaza kirim rapor yayinlamadan konusulmaz edilmez" neden efendim? Amman kol kirilsin yen icinde kalsin. Tam nir asker klasigi. Birak yazsin millet be var? Belki iki feyz verir? Olmaaaaz illa ne isteniyorsa o soylenecek. Biraz medeniyet artik lutfen. Kacinci yuzyildayiz. Resmen, alenen pilotaj hatasi iste helikopterde ariza yok birsey yok. Allah gani gani rahmet eylesin pilotta bizim ölenlerde hepsi bagrimiz cigerimiz canimiz kardesimiz bu milletin insanlari ama artik konusulmali bunlar ve ders cikartilmali, bilinmeli ki daha da ayni hata yapilmasin. Insan hata yapar ogrenir ama hatayi tekrar tekrar yapmak AHMAKLIKTIR. Hep ayni konu ayni konu. Bi sen biliyorsun zaten kaza kirimciligi ve bunun etigini digerlerinin hepsi mal degil mi?
  • Controlled Flight Into Terrain
  • Yine bir sürü abuk subuk yorum.. Arkadaş hangi kitapta yazıyor pilotaj hatası diye bir tanımlamayı? İnsan faktörü deniliyor söylemek istediğiniz şeye. 4000 saat uçuşum var o helikopterle şimdi line da uçuyorum, kaza kırım ve uçuş emniyetçiyim ama hala bir yorum yapamıyorum. Siz kimsiniz de yorum yapıyorsunuz??? Kapatın çenenizi oturun yerinize.
  • Kesinlikle Pilotaj hatası. CNN Türk'te canlı yayında haber programında izledim. Görüntüyü çekenlerin daha yüksek irtifada olmasına rağmen görünen sis veya bulut kümesi kesinlikle yok. Daha sonra hemen oluştuysa nasıl oluyorda sen o kitlenin içine göz göre göre giriyorsun. Valla kimseyi kandırmaya kalkışılmasın. Herşeyi açık açık gerçekleriyle beraber açıklasınlar. Bizde helal olsun bu sefer gerçekten gerçeğini açıkladılar diyelim.

Türkiye'yi yasa boğan Giresun'daki Sikorsky helikopter kazasında Genelkurmay'ın yaptığı ilk ön değerlendirmenin detayları ortaya çıktı.

Kazaya bölgedeki ani hava değişiminin yol açtığı sisin neden olduğu belirtilirken, askeri kaynaklar "pilotaj hatasına ilişkin emare yok" dedi. Ağır hava muhalefetine maruz kalan helikopterde herhangi bir arıza şüphesi de göz ardı edilmezken, ani sisle karşılaşan helikopterin 7-8 dakika boyunca bölgede inecek düz yer aradığı belirtildi.Askeri kaynaklar, Alucra bölgesinin denize bakan tarafında Karadeniz ikliminin, İç Anadolu'ya bakan kısmında ise karasal iklim yaşandığına dikkat çekerek helikopterin düştüğü noktanın iki iklimin karşılaştığı hava sirkülasyonunun sert olduğu bir yer olduğu belirtiliyor.

Değerlendirmeye göre; kaza sırasında helikopter çok yoğun bulut kümesiyle karşı karşıya kaldı. Kazada şehit olan Pilot Yarbay Hilmi Özer ile yardımcısı Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir, bulut kümesinden kaçmak için önce güzergah değiştirdi. Ardından iniş için düz bir alan aradı.

Uygun yer bulamayınca, daha yumuşak bir iniş için ağaçları hava yastığı olarak kullanarak düştü.

HATA OLSAYDI ORAYA DÜŞMEZDİ

Kazadan yaralı olarak kurtulan Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan'ın ilk ifadesinde, "Bulutların içine girdik" dediği öğrenildi. Helikopterin pilotaj hatasından düşüp düşmediği tartışmalarına da askeri kaynaklar son noktayı koydu: Pilotaj hatası olsaydı, helikopter zaten bambaşka yere ve bambaşka şekilde düşerdi. Serbest düşüş gibi bir durumu yok, olsaydı helikopter yere çakılıp patlardı.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kazada yaralanan Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir'i ziyaret etti. Kandemir, "Elimizden geleni yaptık" dedi. (Sabah)

İşte helikopter kazasına ilişkin ilk değerlendirme

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

~ 8 yıl önce
Yazık oldu ölenlere. Bu uçuşa kim karar verdiyse ve kim onayladıysa suçlusu onlardır. Pilot Yarbaydır uçmasını emreden generaldir amiraldir validir bakandır Genelkurmay başkanıdır...göreceksiniz bu konu kapatılacak ve ölenlere vah vah denecek!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Retrowing ~ 8 yıl önce
Hadi ordan hiç birşey bilmeyen, bilmediği halde fikir sahibi olan cahil cüheyla sürüsü. Üslubum siz tenekeler için az bile. Gerçek havacıları hariç tutuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trowingo ~ 8 yıl önce
Birkere cüheyla yada züleyha değil cühela denir cahilliğin ortaya çıkıyor biryerlerden.cüheyla dediklerin senin gibileri ilim irfanı ve bilgisiyle döver.notun sıfır
Tuaf ~ 8 yıl önce
Ne desek boş cok farkli teoriler uretilebilir havacilik oyle birseyki bazen tecrube ve ozguven sizin sonununuz olur.. rota daki manialari ve hava durumunu kontrol etmeden ust baskisi ile rash bir seyrusefer kaynaklida olabilir.. beklenmeyen bir motor yada alet arizasi da olabilir..pilotlarin bulut ici ucus tecrubesisizligi yada asiri tecrubeside olabilr sonuc olarak olan oldu asil tartisilmasi gereken dunyada kaza raporlari hep servis edilir ki ders alinsin tekrarlanmasin.. bizde tam tersi e ders alinmicaksa rapor icinde ugrasilmasi zaman kaybindan oteye gitmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EASA pilots ~ 8 yıl önce
Artık şu gerçeği herkes kabul etmeli. Alet uçuşu uçakta gelişir. Yapılması gereken şey şudur. Hava kuvvetleri artık hertürlü havacılık bizim tekelimizde , sizin uçağa ne ihtiyacınız var, ne zaman göndermedik gibi bahanelerden vazgecirilmeli, aletli uçuş eğitimi uçakla yapılmalıdır. Alet uçuşu buzlanma koşulları gibi bazı faktörlerin dışında (aynı gece uçuşu gibi) pilotun bir özelliğidir. Jandarma da artık bolca eğitim uçağı almalıdır. Alet eğitimini en az her ay düzenli olarak yapılması sağlanmalıdır. Terörle mücadelede binlerce saatle tecrübe kazanmış Rahmetli Hilmi Yarbayimiz gibi değerleri böyle tiriviri görevlerle riske sokulmamalidir. Herkes bir ağızdan EYP diyecek te o bölgede ne zaman EYP olmuş Allahaskina. Artık helikopter kullanımına bir standart gelmeli. Helikopter birlikleri toplu kullanıldığı takdirde birbirlerini destekleyebilir. Anlardan 1 depo ile ulaşılabilen Bursa, Tokat, Giresun, İskenderun gibi yerlere sabit kalisli helikopter gorevlendirilmemelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seneca3 ~ 8 yıl önce
Sevgili kardeşim seninle Helikoptercilerin Alet uçuşlarının azlığında hem fikiriz Ancak Alet uçuşları uçulan helikpter ile yapılmalıdır Sürekli Görerek uçuş Pilotlara öcü gibi gelmektedir Uzun yıllar bu şekilde kırım yapan helikopter kazası çoktur Yani bulutun üstüne çıkılsa ve uygun irtifada içinde uçulsa problem olmaz Orajlar hariç İfade edilenşey aslında buluttan çıkmak için bilinmeyen arazi istikametinde yapılan hatalı alçalmadır
Threegreen ~ 8 yıl önce
Tk1951in pilotlarına kahraman diyenlerle bu pilotlara kahraman diyenler aynı arkdaşlarmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sierra ~ 8 yıl önce
O helikopter o karakola personel taşıyor olsaydı,bulut meteoroloji filan der geridönerdi.Uçuş emniyeti falan filan.Otobüsle gitsinler anammı doğurdu canımı yolda mı buldum falan filan.Ama içerde paşa varsa vay yavrum vay.Sıkıyorsa bişi de.Hadi beyler dürüst olalım azıcık kendimize yoksa bu tür olayların sonu gelmez.3000 im var 4000 im var bomboş laflar bunlar. Devekuşu muyuz pilotmu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nevada ~ 8 yıl önce
yanlışsın bay yanlış. pilot adam paşa maşa dinlemez,teleki tuğgeneral. gözü kesmiyorsa kimse uçuramaz onu.
S70 ~ 8 yıl önce
Savas hali haric ucus emniyeti soz konusu olunca nihai karar komutan pilottadir, yonerge ve talimatlar acik,ancak okumak lazim. Orn; ilk defa gittigim ve gunduzden kesfini yapmadigim inis yerine (meskun mahal) gece NVG ile inmem,tug,tum,kor farketmez.
Amma seviyorsunuz ~ 8 yıl önce
Tam bir Turk klasigi klise laf... "Kaza kirim rapor yayinlamadan konusulmaz edilmez" neden efendim? Amman kol kirilsin yen icinde kalsin. Tam nir asker klasigi. Birak yazsin millet be var? Belki iki feyz verir? Olmaaaaz illa ne isteniyorsa o soylenecek. Biraz medeniyet artik lutfen. Kacinci yuzyildayiz. Resmen, alenen pilotaj hatasi iste helikopterde ariza yok birsey yok. Allah gani gani rahmet eylesin pilotta bizim ölenlerde hepsi bagrimiz cigerimiz canimiz kardesimiz bu milletin insanlari ama artik konusulmali bunlar ve ders cikartilmali, bilinmeli ki daha da ayni hata yapilmasin. Insan hata yapar ogrenir ama hatayi tekrar tekrar yapmak AHMAKLIKTIR. Hep ayni konu ayni konu. Bi sen biliyorsun zaten kaza kirimciligi ve bunun etigini digerlerinin hepsi mal degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 8 yıl önce
Hocam tam gönlümden geçenlere tercüman olmuşsunuz.Doğru yanlış insanlar fikirlerini yazıyor,ya hemen ne hainliğini koyuyorlar, şehitlere saygısızlık yaptığını.böylesine sığ bir düşünce tarzı olurmu..Bunlara göre kaza yapıldığıyla kalsın, şehitlere rahmet,kalanlara baş sağlığı..
CFIT ~ 8 yıl önce
Controlled Flight Into Terrain

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Retrowing ~ 8 yıl önce
Yine bir sürü abuk subuk yorum.. Arkadaş hangi kitapta yazıyor pilotaj hatası diye bir tanımlamayı? İnsan faktörü deniliyor söylemek istediğiniz şeye. 4000 saat uçuşum var o helikopterle şimdi line da uçuyorum, kaza kırım ve uçuş emniyetçiyim ama hala bir yorum yapamıyorum. Siz kimsiniz de yorum yapıyorsunuz??? Kapatın çenenizi oturun yerinize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
semih oktay ~ 8 yıl önce
4000 saat boşa uçmuşsun. Bal gibi pilotaj hatası. Bulut içine girmişler. Bulut altına kontrolsuz alçalma denemişler ve maalesef ağaçlara çarparak düşmüşler. Bence cinayet işlemişler. Ucakta komutan baskısı, görevi yapmakta israr, disiplinsizlik, talimatlara uymama vs vs.
retrowing e ~ 8 yıl önce
ha insan faktörü ha pilotaj hatası.ne fark ederki ..kafa bulandırmaya gerek yok...hala yorum yapamıyorsan o 4000 saate yazık olmuş bence...kapatın çenenizi diyeceğinize insanlara doğruları söylemek lazım diye düşünüyorum...
. ~ 8 yıl önce
ya ortada apaçık görüntü var helikopterin buluta girdiğinin,ogünki helimet raporu mevcut bulut ve sisin mevcut olduğunun,helikopterde arıza vardı ikaz aldık diye kuyruk,motor vs. hayatta kalan pilot demiyor, üstüne yolcular buluta girdik diyor açık açık,görgü tanıkları sis vardı diyor, hala bişey diyemiyosun öylemi sayın kaza kırım uzmanı??ayrıca "insan hatası" tabiride mevcut faa kitaplarında,ki bu pilotaj teknisyen hava trafik kontrolörü vs. kategorilere ayrılır.Vede insanlar burada kaza kırım raporu yazmıyor,galatı meşhur bir ifadede kullanmış olabilir,bu gerçekler nekadar değiştirebilir? çok bilmişlik yaparak ne bilgi verdin şimdi bize??herşeyden öte asıl kimsin millete kapa çeneni diyebiliyorsun,edebini takın bence..
. ~ 8 yıl önce
ya ortada apaçık görüntü var helikopterin buluta girdiğinin,ogünki helimet raporu mevcut bulut ve sisin mevcut olduğunun,helikopterde arıza vardı ikaz aldık diye kuyruk,motor vs. hayatta kalan pilot demiyor, üstüne yolcular buluta girdik diyor açık açık,görgü tanıkları sis vardı diyor, hala bişey diyemiyosun öylemi sayın kaza kırım uzmanı??ayrıca "insan hatası" tabiride mevcut faa kitaplarında,ki bu pilotaj teknisyen hava trafik kontrolörü vs. kategorilere ayrılır.Vede insanlar burada kaza kırım raporu yazmıyor,galatı meşhur bir ifadede kullanmış olabilir,bu gerçekler nekadar değiştirebilir? çok bilmişlik yaparak ne bilgi verdin şimdi bize??herşeyden öte asıl kimsin millete kapa çeneni diyebiliyorsun,edebini takın bence..
Topunuza.. ~ 8 yıl önce
Hala devam ediyorsunuz şuursuzluğunuza. Orada mıydınız? Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Helikopterle bir alakanız oldu mu bugüne kadar uzaktan görmek dışında. Ben tevazu gösterirken siz hala saçmalıyorsunuz. (Retrowing)
. ~ 8 yıl önce
buraya yazanların helikopter pilotu olup olmadığını nerden biliosun şuursuzun dik alası.illa senin gibi edepsizlerle butarz konuşmak lazım.sayın kütük,konu hakkında yorum yapmak için orda bulunmak gerekmiyor,alenen görüntü var tanık var vs. Trollük yapmayı bırak adam akıllı birşey biliosan yaz,bihalttan anlamıosan kapa çeneni ve otur yerine!
halk ~ 8 yıl önce
rumuzun afilli ama bu kadar saat boşa uçmuş birşey anlayamamışsan kaza kırım ve uçuş emniyetciliğin de boştur kesin.üslubun da sıfır otur yerine. biz halkız beğenemedin mi???
tevazuymuşl ~ 8 yıl önce
tevazulu halin buysa öteki hallerin kim bilir nasıldır bence sen tevazunun ne olduğundan da bihabersin.oldu tabi alakamız sanki bir sen varsın sen bilirsin üç beş kitap okudun diye. türlü türlü huyun var gibi.
Pilotaj ~ 8 yıl önce
Kesinlikle Pilotaj hatası. CNN Türk'te canlı yayında haber programında izledim. Görüntüyü çekenlerin daha yüksek irtifada olmasına rağmen görünen sis veya bulut kümesi kesinlikle yok. Daha sonra hemen oluştuysa nasıl oluyorda sen o kitlenin içine göz göre göre giriyorsun. Valla kimseyi kandırmaya kalkışılmasın. Herşeyi açık açık gerçekleriyle beraber açıklasınlar. Bizde helal olsun bu sefer gerçekten gerçeğini açıkladılar diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moby ~ 8 yıl önce
Haci o izledigin goruntuleri youtubetan 3-4 ay once izledim,goruntuler doguda icra edilen bir opersayona ait.Bizim medyanin hali bu iste.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000