13 Şubat 2017, Pazartesi 15:15:53

İşte DHMİ'nin yeni hava trafik kontrolörleri

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) yeni hava trafik kontrolörleri, Atatürk Havalimanı'ndan düzenlenen törenle mezuniyet diplomalarını aldı.
  • Sanirim sorun esenbogada istanbul grubunun aldigi dersleri gecip daha sonra drop olanlar onlarada donus yolu acilirsa mantikli olur gibi gorunuyo bu konu ile ilgili dava acan arkadaslar yanlis bilmiyorsam var son sozu hukuka birakmak en dogrusu gibi ...
  • Öncelikle merhaba, ben sivil hava ulaştırma işletmeciliği ön lisans 1.sınıf öğrencisiyim benim ileride ki hedefimde böyle hava trafik kontrolörü olmak ama ben o noktaya o hedefe kadar nasıl bir çalışma tarzında bulunmalıyım istediğim şey istanbulda 3 havalimanının birinde çalışmak bana bilen abilerim veya ablalarım yol gösterebilirler mi ?
  • Esenboğada bu mezun olan öğrencilerin aldığı eğitimin fazlasını alıp üstüne üstlük adaletsizce sadece kendini beğenmiş bir kişinin aldığı karara göre drop edilen öğrencilerin onca aylık emeklerinin hesabını kim verecek?? İdarede çift başlılık nezamandan beri oluyor devlette bunun hesabını sormazlar mı?
  • Meslek sizi seçmez, siz mesleği seçersiniz. Kararınızı verdiniz, ekmeğinizi bu yolla kazanacaksınız, kazanıyorsunuz. En tepedeki yöneticiler de bu yeni başlama yollarından geçti. Bazıları yapılan komplimanları yanlış anladı. Bazıları daha fazlasını istedi, hatta hala bazıları kaymaklı ekmek kadayıfının arkası kesilmesin diye içindeki eğitilmemiş ilkel benlik tarafını zaptedemeyip yüzlerce binlerce insanı tehlikeye atma pahasına beklentilerinin karşılanmasına devam edilsin diye işini, otoritesini kullanmaya yelteniyor. Bu kişilerden olmayın. Allah korusun bir kaza olsa, bizde belki örtbas ederler sizi kandırırlar ama daha gelişmiş ülkelerde neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Zarar gören kendileri olmadıkça da umursamazlar. Hayatı bilinçli veya bilinçsiz birbirimize zehir ettiğimizle kalırız. Adil kültür bu işin tek ilacı. O da evrensel kurallar. Ne kişilerin ne de tek tek her ülkenin kendi kuralları.
  • Öncelikle gençlere başarılar dilerim. Umarım bu yorumu kontrolörlerin çoğu okur ve paylaşır. Geçenlerde hava trafik olayları ile ilgili toplantı yapılmış. Katılmayı ve bunları orada ifade etmeyi isterdim. Yaptığınız işlerde görmediğiniz, tanımadığınız insanların hayatının akışına yön verirsiniz. Kontrolörler ve Pilotlar bu meslek gruplarının bazılarıdır. İyi geçinmeleri, adalet duygularının güçlü olması zorunludur. Hiç bir durum konuyu kişiselleştiremez. Hizmet ettiğiniz, o trafiklerin içinde bulunan yolculardır. Ne kaptandır, ne F/O dur, e de havayolu şirketidir. Havacılık sektörü çalışanlarının hizmet ettiği, O uçağın içinde eşini, çocuğunu görmeye, işine, hastasına, davasına, tatiline, okuluna giden yüzlerce insandır. Yaptıklarınız nedeni ile o insanı ya zamanında yerine ulaşmasına yardımcı olur, ya da geç kalmasına neden olursunuz. O nedenle olayları kişiselleştirmemeli, mesleğinizi kişisel ahlakınız ile değil evrensel iş etiği kuralları ile yapmalısınız.
  • Arkadaşları esb kule simülatöründeki eğitimlere almayıp Fransa ya eğitime göndermek ne kadar doğru ve hangi ahlaki düşünceyle yapılır ??? Henüz 20 ocak ta mezun olan 110 atc ye bu durumu nasıl izah edeceksiniz? O 110 kişiden 20 si de yine 3.havalimanı için alınan personel. İstanbul da arkadaşları ikiye bölüp sadece yaklaşma ve kuleyi ayrı ayrı anlatmak nasıl bir eğitim anlayışıdır? Kule eğitiminin de eski usül tahta masadan meydana maket uçakları indirerek verilmesini de kimseye söylemeyelim aramızda kalsın:))
  • Ankarada 2 yıl öncesine kadar haksız yere adaletsizlikler içinde kurstan elediğiniz değerli arkadaşlarımızın vebali yakanızı bırakmayacak. Yeni arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz:)
  • 3. Havalimanina gecis egitimi icin taa Firansaya simulasyona gideceksin. Ama tahta masaya ucak indirerek kuleci yetistirdim diyeceksin. Bu ne diyet bu ne lahana turşusu.
  • Test amaçlı kısa süreli idle da
  • Şaka mı bu? Tecrübesiz adamlar mı atanacak oraya?.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) yeni hava trafik kontrolörleri, Atatürk Havalimanı'ndan düzenlenen törenle mezuniyet diplomalarını aldı.

8 aylık zorlu eğitim sürecinin ardından 116 ve 117. dönem olmak üzere 60 öğrencinin mezun olduğu törene Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun ve Havaş Genel Müdürü Kürşad Koçak'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

3. HAVALİMANINDA GÖREV YAPACAKLAR

2 aylık teorik eğitimin Esenboğa Havalimanı'nda verilmesinin ardından 6 ay İstanbul Atatürk Havalimanı'nda eğitim alan 60 öğrenci, eğitim sürecini tamamlayarak mezun olmayı başardı. İstanbul'da verilen eğitimin 3. havalimanında görev yapacak olmaları nedeniyle önemli olduğu vurgulanırken, Paris'te de eğitim sürecinin devam edeceği öğrenildi.

Oldukça heyecanlı ve mutlu olduklarını belirten yeni hava trafik kontrolörleri, önce Atatürk daha sonra da 3. havalimanında görev yapacak olmalarının heyecanını yaşadıklarını ifade ettiler.

3. havalimanında aynı anda hem iniş hem de kalkış yapılacak olmasına adapte olmaya çalıştıklarının altını çizen mezun öğrenciler, hocaları olan Ayhan Kartal, Birol Bilgin, Hüseyin Şahan ve Ergün Şapçı'ya teşekkür ettiler.

Törende bir konuşma yapan Başmüdür Timur Alp Bayrak, yeni hava trafik kontrolörlerinin 3. havalimanında da görev alacaklarını belirterek, hiçbir ayrıcalık olmadan tüm öğrencilerin başarı sağlayarak mezun olduklarını belirtti.

Tören, diplomaların verilmesiyle sona erdi.

©AirportHaber 



























İşte DHMİ'nin yeni hava trafik kontrolörleri

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Hukuk ~ 7 yıl önce
Sanirim sorun esenbogada istanbul grubunun aldigi dersleri gecip daha sonra drop olanlar onlarada donus yolu acilirsa mantikli olur gibi gorunuyo bu konu ile ilgili dava acan arkadaslar yanlis bilmiyorsam var son sozu hukuka birakmak en dogrusu gibi ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shu ~ 7 yıl önce
Öncelikle merhaba, ben sivil hava ulaştırma işletmeciliği ön lisans 1.sınıf öğrencisiyim benim ileride ki hedefimde böyle hava trafik kontrolörü olmak ama ben o noktaya o hedefe kadar nasıl bir çalışma tarzında bulunmalıyım istediğim şey istanbulda 3 havalimanının birinde çalışmak bana bilen abilerim veya ablalarım yol gösterebilirler mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
htk ~ 7 yıl önce
onlisans ile bu bolume basvuru yapamazsin.oncelikle 4 yilliga gecis yapman gerekir.4 yillik mezuniyet sarti yds ve kpss sarti var kurumun.ilk yapman gereken lisans mezunu olmak suan icin.
adaletsizlik ~ 7 yıl önce
Esenboğada bu mezun olan öğrencilerin aldığı eğitimin fazlasını alıp üstüne üstlük adaletsizce sadece kendini beğenmiş bir kişinin aldığı karara göre drop edilen öğrencilerin onca aylık emeklerinin hesabını kim verecek?? İdarede çift başlılık nezamandan beri oluyor devlette bunun hesabını sormazlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahlaki riziko ~ 7 yıl önce
idarede çift başlılıkla, dert yandığınız konunun alakası yok.
Adil kültür-2 ~ 7 yıl önce
Meslek sizi seçmez, siz mesleği seçersiniz. Kararınızı verdiniz, ekmeğinizi bu yolla kazanacaksınız, kazanıyorsunuz. En tepedeki yöneticiler de bu yeni başlama yollarından geçti. Bazıları yapılan komplimanları yanlış anladı. Bazıları daha fazlasını istedi, hatta hala bazıları kaymaklı ekmek kadayıfının arkası kesilmesin diye içindeki eğitilmemiş ilkel benlik tarafını zaptedemeyip yüzlerce binlerce insanı tehlikeye atma pahasına beklentilerinin karşılanmasına devam edilsin diye işini, otoritesini kullanmaya yelteniyor. Bu kişilerden olmayın. Allah korusun bir kaza olsa, bizde belki örtbas ederler sizi kandırırlar ama daha gelişmiş ülkelerde neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Zarar gören kendileri olmadıkça da umursamazlar. Hayatı bilinçli veya bilinçsiz birbirimize zehir ettiğimizle kalırız. Adil kültür bu işin tek ilacı. O da evrensel kurallar. Ne kişilerin ne de tek tek her ülkenin kendi kuralları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adil kültür-1 ~ 7 yıl önce
Öncelikle gençlere başarılar dilerim. Umarım bu yorumu kontrolörlerin çoğu okur ve paylaşır. Geçenlerde hava trafik olayları ile ilgili toplantı yapılmış. Katılmayı ve bunları orada ifade etmeyi isterdim. Yaptığınız işlerde görmediğiniz, tanımadığınız insanların hayatının akışına yön verirsiniz. Kontrolörler ve Pilotlar bu meslek gruplarının bazılarıdır. İyi geçinmeleri, adalet duygularının güçlü olması zorunludur. Hiç bir durum konuyu kişiselleştiremez. Hizmet ettiğiniz, o trafiklerin içinde bulunan yolculardır. Ne kaptandır, ne F/O dur, e de havayolu şirketidir. Havacılık sektörü çalışanlarının hizmet ettiği, O uçağın içinde eşini, çocuğunu görmeye, işine, hastasına, davasına, tatiline, okuluna giden yüzlerce insandır. Yaptıklarınız nedeni ile o insanı ya zamanında yerine ulaşmasına yardımcı olur, ya da geç kalmasına neden olursunuz. O nedenle olayları kişiselleştirmemeli, mesleğinizi kişisel ahlakınız ile değil evrensel iş etiği kuralları ile yapmalısınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 7 yıl önce
Arkadaşları esb kule simülatöründeki eğitimlere almayıp Fransa ya eğitime göndermek ne kadar doğru ve hangi ahlaki düşünceyle yapılır ??? Henüz 20 ocak ta mezun olan 110 atc ye bu durumu nasıl izah edeceksiniz? O 110 kişiden 20 si de yine 3.havalimanı için alınan personel. İstanbul da arkadaşları ikiye bölüp sadece yaklaşma ve kuleyi ayrı ayrı anlatmak nasıl bir eğitim anlayışıdır? Kule eğitiminin de eski usül tahta masadan meydana maket uçakları indirerek verilmesini de kimseye söylemeyelim aramızda kalsın:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atccc ~ 7 yıl önce
arkadaşım sanki atomun parçalarını yeniden keşfetmişsin edasıyla sırlı bi şekilde konuşma. burada mezun olanların hiç birisi bunu saklamıyor zaten. unutma ki senin girdiğin sınavların hepsine bizatihi girdiler. hem senin iddia ettiğin gibi olsa bile bu onları takdir etmen için bir sebep olur zira küçümsediğin şekilde eğitim alıp senin modern şekilde gördüğün ve girdiğin sınavları geçtiler. feast başta olmak üzere eurocontrol ve seyrüseferin hazırladıgı lisans sınavları gayet şeffaf ve tarafsız sınavlar. bu kişiler bunları geçtiler ve kendilerini ispatladılar inşallah güzel bir meslek hayatları olacak. herkes kendi işine yoğunlaşsa sorun klamayacak ama neden birilerinin başarısı başka birilerini geriyo anlayabilmiş değilim..!
Müjdat ve tayfası ~ 7 yıl önce
Ankarada 2 yıl öncesine kadar haksız yere adaletsizlikler içinde kurstan elediğiniz değerli arkadaşlarımızın vebali yakanızı bırakmayacak. Yeni arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercekler sakli kalmaz ~ 7 yıl önce
3. Havalimanina gecis egitimi icin taa Firansaya simulasyona gideceksin. Ama tahta masaya ucak indirerek kuleci yetistirdim diyeceksin. Bu ne diyet bu ne lahana turşusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atccc ~ 7 yıl önce
Öncelikle sen bi Fransa nasıl yazılıyor onu bi lugata bakıp öğren ondan sonra burada ahkam kes arkadaşım. Alimin ilmi cahilin çenesini neden bu kadar yoruyor anlamış değilim. Tebrik et ve kendi işine yoğunlaş. Aldıkları eğitimi girdikleri sınavlar ile ispatladılar bunu sınayacak merci ne sensin ne de kapasiten buna yeter. Herkes işi ile meşgul olursa sorun kalmaz
Mevzu ~ 7 yıl önce
Mevzu hakedip etmeme ispat degil yururlukteki yonetmelik okunmadan hazirlanmis bi egitimdir sehven hata olmustur deyip genclerin egitimleri tamamlanip sorun hallolur bu gencleri magdur etmeden kusturmeden cozum yolu bulunmali
Hayırlı olsun! ~ 7 yıl önce
Test amaçlı kısa süreli idle da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka ~ 7 yıl önce
Şaka mı bu? Tecrübesiz adamlar mı atanacak oraya?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000