01 Ekim 2010, Cuma 14:33:17

İŞTE DEV UÇAĞIN İÇİNDEN GÖRÜNTÜLER

Dünyanın en büyük yolcu uçağı İstanbul'dan ayrıldı fakat yankıları hala sürüyor. Forumlar ve sosyal paylaşım sitelerinde fuar katılımcıları Airbus A380 ile çekildikleri hatıra fotoğraflarını paylaşma yarışına girdi. İşte İstanbul'a inen dev yolcu uçağının içinden görüntüler.
  • bu seferki gelen 4.ncu kusak test ucagimiymis. bizzat kendim sordum ucak icerisinde.
  • a380 in icini Tokat a behliyoruk
  • airbusun elınde bu test ve reklam amaclı ucaklardan 2-3 tane var dıye duydum.2 yıl evvvel istanbula gelen ucak aynı ucakmıydı,merak ettım :))))
  • bu uçak şuan için ülkemize ve thy mize çok fazla gelir...
  • Evet güzel uçak,büyük uçak ama...Bizim gerçekten işimize yararmı? Uçak pahalı olmayabilir malum bu sektörde en basit komponentin fiyatı bile astronomik.Ayrıca bu komponentlerin cap e alınması demek dünya kadar masraf demek,tool lar,tezgahlar...Pilotların,personelin, eğitimi,(Belki pilotlar bile kiralancak)Yani astarı yüzünden daha pahalıya gelir diye düşünüyorum.İlla da filoya girecekse en mantıklısı leasing yöntemi..2 yıl sonra postala
  • Acaba bu AirportHaber'den hiç kimse mi ilk girip gezdikten sonra fuar alanında bulunmadı? Herkes uçağın içini gezme şansı buldu. Hatta metrelerce sıra vardı ve insanlar bekledi girmek için. Türk mantığıyla düşününce bu haldeki uçağa tabii ki kimse yaklaştırılmaz ama adamlar farklı düşünüyor. Hatta güvenlik görevlisi merdiven başındaki bandı açmıyordu da Yardımcı Pilot (sanırım) "Aç, aç, bırak girsinler" diye bağırdı ve ardından eliyle insanları içeri davet etti ve alkışı da aldı. İsterseniz ben de çektiğim videoyu sizlerle paylaşayım? :)
  • THY A380 almadi yoksa coktan haberlerde ilk siradaydi simdi bu haber. keske alsa ama gelecek 10-15 yil gözükmüyor malesef.
  • ULUSAL HAVAYOLUMUZ,GOKLERDEKI MILLI TAKIMIMIZ,GURURMUZ,EKMEK KAPIMIZ,SIRKETIMIZ "THY" 2012 DE 2 ADET AIRBUS 380 SIPARIS ETME KARARI ALDI,UCAKLAR 2014 DE TESLIM EDILECEK ...KAZASIZ BELASIZ KISMETSE...
  • dunyada kitalar trnsit yolcu pazarinda thy onumuzdeki on yil icinde bu tip ucaklara ijtiyac duyacaktir. gelecegi dusunerek yorum yapin, bugunu degil gelecegi gorebilenler bir numara olacaktir.onun icin temel mudurume guveniyor ve onun gerektigi gibi on sezileriyle gerekli alimlari yapacagina inaniyorum
  • 1 A380 320 000 000 euros , 800 kisi alabilir . yani bu uçak uzun uçuslar için yapildi , yani istanbul new , istanbul tokya falan . istanbuldan new york'a kadar , o kadar kisi gitmiyor . Yani uçak çok yer bos olur . Mesala istanbul paris , istanbul londra , istanbul berlin öyle uçuslar için iyi çunku , 2 uçak silsinler 1 A 380 koysalar ve fiyatlar daha yukselir yada ayni kalir . Bence biseye yaramaz bize . Belki 1 tane alirlar reklam yapmak için .

Dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380 dışından göründüğü kadar geniş bir iç hacme sahip. İki katlı test uçağına üst düzey yetkililer ve basın mensupları harici kimse alınmazken, uçağın test uçağı olması nedeniyle kablo ve test cihazlarıyla dolu uçağın içini sizler için görüntüledik.

Kapıdan ilk girdiğimizde yolcu yerine kullanılan su tankları ve onlara su pompalayan motorlar mevcut...




Su motorlarına enerji sağlayan çok sayıda jeneratörde uçağın içerisinde iniş, kalkış ve seyir halinde iken belli derecelere kadar doldurulan su tanklarına yardımcı oluyor.

 

Kabin içinde bulunan ve yüzbinlerce kablo ile gerçekleştirilen testlerin tüm sonuçları bu ekranlara yansıyor...



İşte Airbus A380'in Kara Kutu'su



İşte Airbus A380'in kokpiti



Gövde uzunluğu 73, yerden yüksekliği 24.1, kanat açıklığı 79.8 metre. Maksimum kalkış ağırlığı yolculu ve kargolu 560 ile 590 ton arası. Dört adet motoru olan dev uçağın saatteki seyir hızı 900 kilometre. Menzili ise 14 bin 800 kilometre.

İstanbul'a inen Airbus A380'in içinden diğer resimler için GALERİ'ye tıklayınız...

İŞTE DEV UÇAĞIN İÇİNDEN GÖRÜNTÜLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
bu seferki gelen 4.ncu kusak test ucagimiymis. bizzat kendim sordum ucak icerisinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
a380 in icini Tokat a behliyoruk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
airbusun elınde bu test ve reklam amaclı ucaklardan 2-3 tane var dıye duydum.2 yıl evvvel istanbula gelen ucak aynı ucakmıydı,merak ettım :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu uçak şuan için ülkemize ve thy mize çok fazla gelir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet güzel uçak,büyük uçak ama...Bizim gerçekten işimize yararmı? Uçak pahalı olmayabilir malum bu sektörde en basit komponentin fiyatı bile astronomik.Ayrıca bu komponentlerin cap e alınması demek dünya kadar masraf demek,tool lar,tezgahlar...Pilotların,personelin, eğitimi,(Belki pilotlar bile kiralancak)Yani astarı yüzünden daha pahalıya gelir diye düşünüyorum.İlla da filoya girecekse en mantıklısı leasing yöntemi..2 yıl sonra postala

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Acaba bu AirportHaber'den hiç kimse mi ilk girip gezdikten sonra fuar alanında bulunmadı? Herkes uçağın içini gezme şansı buldu. Hatta metrelerce sıra vardı ve insanlar bekledi girmek için. Türk mantığıyla düşününce bu haldeki uçağa tabii ki kimse yaklaştırılmaz ama adamlar farklı düşünüyor. Hatta güvenlik görevlisi merdiven başındaki bandı açmıyordu da Yardımcı Pilot (sanırım) "Aç, aç, bırak girsinler" diye bağırdı ve ardından eliyle insanları içeri davet etti ve alkışı da aldı. İsterseniz ben de çektiğim videoyu sizlerle paylaşayım? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY A380 almadi yoksa coktan haberlerde ilk siradaydi simdi bu haber. keske alsa ama gelecek 10-15 yil gözükmüyor malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ULUSAL HAVAYOLUMUZ,GOKLERDEKI MILLI TAKIMIMIZ,GURURMUZ,EKMEK KAPIMIZ,SIRKETIMIZ "THY" 2012 DE 2 ADET AIRBUS 380 SIPARIS ETME KARARI ALDI,UCAKLAR 2014 DE TESLIM EDILECEK ...KAZASIZ BELASIZ KISMETSE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dunyada kitalar trnsit yolcu pazarinda thy onumuzdeki on yil icinde bu tip ucaklara ijtiyac duyacaktir. gelecegi dusunerek yorum yapin, bugunu degil gelecegi gorebilenler bir numara olacaktir.onun icin temel mudurume guveniyor ve onun gerektigi gibi on sezileriyle gerekli alimlari yapacagina inaniyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1 A380 320 000 000 euros , 800 kisi alabilir . yani bu uçak uzun uçuslar için yapildi , yani istanbul new , istanbul tokya falan . istanbuldan new york'a kadar , o kadar kisi gitmiyor . Yani uçak çok yer bos olur . Mesala istanbul paris , istanbul londra , istanbul berlin öyle uçuslar için iyi çunku , 2 uçak silsinler 1 A 380 koysalar ve fiyatlar daha yukselir yada ayni kalir . Bence biseye yaramaz bize . Belki 1 tane alirlar reklam yapmak için .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000