16 Nisan 2016, Cumartesi 08:50:38

İşte Balıkesir'in yeni havalimanı

Balıkesir'in merkezine yapılacak olan Merkez Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın yapımı 2016 yatırım planına alındı. Müjdeli haberi Ankara'dan veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur verdi.
  • Balıkesir'e hava limanı gerekli çünkü çok büyük bir il Balıkesir , teşekkür ederim
  • Bence manisayada yapılmalı
  • Bakıkesir'e gerek var hava alanı çünkü balıkesir gelişim gösteren bir şehirdir. Koca seyit'e gidilsin diyenler benzin mazot paramızı karşılayacaksa tamam yapılmasın... Balılesir'e Yapılmalı
  • Balikesir'e havaalani gereksiz nasil ki deniz yok liman gereksiz, hava yok havalimani da gereksiz. bandirma il olsun plaka 10.5 edremit il olsun plaka 10.4,9 olsun herikisi de potansiyeli olan yerlesim yerleri denizi limani tarimi turizmi. Balikesir 2 ilceye ayrilsin bir kismi bandirmaya bir kismi edremit'e baglansin.
  • uşak havalimanına yeni terminal binası ile apron genişletilmesi şart. vekillerimize duyrulur.
  • bandırma varken balıkesir'e havalimanı gereksiz, ölü yatırımdır. balıkesirli edremit'i kullansın, bandırma'ya yapılacak havalimanı da yurtdışı ticarete açılan kapı olsun.
  • 1998 yılında bir ay gibi kısa sürede yapılan prefabrik bina uşak halkına yakışmıyor. Daha modern ve kullanışlı terminal binasının en kısa zamanda Uşak havalimanı için yapılmasını bekliyoruz.
  • Balıkesir Edremit 1 saat sürüyor. Hemen yanı başında kocaseyit airport duruyor. Devlet 39 milyon lira boşuna mi harcadı ahmet edip uğur?? Balıkesir Büyükşehir belediye baskanisin diye devletin bütçesine zarar mi vermek istiyorsun? O koltukta geçici olduğunu unutma birgün hesap vakti gelir aklında bulunsun. Balıkesir e yaptığın yatırımı turizm kenti Edremit e Akçay a yapsan ne olurdu? Kamil sakayi yoksa sevmiyor musun? Binali bey gereksiz yatırım olduğunu keşke bilse? Ne derdi size? Siz ancak o koltuğu kaybetmemek için devlete zarar vermesini bilirsin.yani başında askeri meydan varken,Balıkesir airport o kadar masraf neden yapacaksın. Bu para bizim bu para bizim vergimizden karsilaniyorsa edremite de adam gibi yatırım yapmasını bileceksin. Inşallah bu yorumu Rabbim okutur size.
  • Balıkesire Havalimanı gerekli mi? Evet çok gerekli çünkü Balıkesir 1.200.000 nüfusu yanında, Bursanın en az 230.000 ve Manisanın 300.000 nüfusuna da hizmet eder. Ama 80 km de 2 havaalanı olurmu? O soru işareti...
  • Mevcut Burhaniye - Edremit arasındaki Koca Seyit hava alanı oda gittikçe büyüyor, yurtdışı uçuşu bile var. Kastedilen Balıkesir in içine askeri hava alanına yakın yeni bir sivil alanı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yaptığı girişim ve görüşmeler sonucunda Bakanlığın envanterinde bulunan Balıkesir Merkez Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Mütemmimleri Yapımının planlanarak 2016 Yılı Yatırım Programında yer aldığı bildirildi.

İşin bünyesinde yeni yapılacak tesislere ait yerle ilgili kamulaştırma çalışmaları ise geçmiş yıllarda tamamlanmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir Merkez Havalimanımızla ilgili Yeni Terminal Binası ve mütemmimlerine ait projeler hazır hale getirilmiş olup, keşif ve metrajlarla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Keşif ve metraj çalışmaları önümüzdeki günlerde tamamlanarak yapım ihalesine çıkılacaktır" dedi.

DHMİ Balıkesir Havaalanı'na yapılacak olan ve zemin kat ile 1. kattan ibaret yeni terminal binası 6 bin 700 metrekarelik alana oturacak. Zemin kat 4 bin 400, 1. kat ise 2 bin 300 metrekare alana sahip. Terminal binasının apronu ise 3 uçak kapasiteli olacak.

İşte Balıkesir'in yeni havalimanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Ümmü ~ 6 yıl önce
Balıkesir'e hava limanı gerekli çünkü çok büyük bir il Balıkesir , teşekkür ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilinmeyen kişi ~ 7 yıl önce
Bence manisayada yapılmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 8 yıl önce
Bakıkesir'e gerek var hava alanı çünkü balıkesir gelişim gösteren bir şehirdir. Koca seyit'e gidilsin diyenler benzin mazot paramızı karşılayacaksa tamam yapılmasın... Balılesir'e Yapılmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balikesir gereksiz ~ 8 yıl önce
Balikesir'e havaalani gereksiz nasil ki deniz yok liman gereksiz, hava yok havalimani da gereksiz. bandirma il olsun plaka 10.5 edremit il olsun plaka 10.4,9 olsun herikisi de potansiyeli olan yerlesim yerleri denizi limani tarimi turizmi. Balikesir 2 ilceye ayrilsin bir kismi bandirmaya bir kismi edremit'e baglansin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
As ~ 8 yıl önce
ESAS BANDIRMA GEREKSİZ.ancak 10,5 olabilir.hatta yarım bile fazla onlara.çeyrek olabilirler.
1aşigo ~ 8 yıl önce
uşak havalimanına yeni terminal binası ile apron genişletilmesi şart. vekillerimize duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10.5 ~ 8 yıl önce
bandırma varken balıkesir'e havalimanı gereksiz, ölü yatırımdır. balıkesirli edremit'i kullansın, bandırma'ya yapılacak havalimanı da yurtdışı ticarete açılan kapı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uşak havalimanı ~ 8 yıl önce
1998 yılında bir ay gibi kısa sürede yapılan prefabrik bina uşak halkına yakışmıyor. Daha modern ve kullanışlı terminal binasının en kısa zamanda Uşak havalimanı için yapılmasını bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Körfez havaalanı ~ 8 yıl önce
Balıkesir Edremit 1 saat sürüyor. Hemen yanı başında kocaseyit airport duruyor. Devlet 39 milyon lira boşuna mi harcadı ahmet edip uğur?? Balıkesir Büyükşehir belediye baskanisin diye devletin bütçesine zarar mi vermek istiyorsun? O koltukta geçici olduğunu unutma birgün hesap vakti gelir aklında bulunsun. Balıkesir e yaptığın yatırımı turizm kenti Edremit e Akçay a yapsan ne olurdu? Kamil sakayi yoksa sevmiyor musun? Binali bey gereksiz yatırım olduğunu keşke bilse? Ne derdi size? Siz ancak o koltuğu kaybetmemek için devlete zarar vermesini bilirsin.yani başında askeri meydan varken,Balıkesir airport o kadar masraf neden yapacaksın. Bu para bizim bu para bizim vergimizden karsilaniyorsa edremite de adam gibi yatırım yapmasını bileceksin. Inşallah bu yorumu Rabbim okutur size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 8 yıl önce
Hocam zaten askeri meydanın pisti kullanılacaktır. Buraya inşa edilecek olan sadece terminal binası. Araştırmadan yazmışsınız bunca şeyi, hoş olmamış...
as ~ 8 yıl önce
Terminal binasina ayrılan bütçenin bilancosunu biliyor musunuz da boş yere diyorsunuz? Edremit e adam gibi baktığı yok malesef .Bütün kararlar artık Balıkesir den geliyor...Edremite yatırım yapılacak proje çok ama projeyi siyasi rant uğruna onaylamayan başkan var!!
Çotanak ~ 8 yıl önce
Balıkesire Havalimanı gerekli mi? Evet çok gerekli çünkü Balıkesir 1.200.000 nüfusu yanında, Bursanın en az 230.000 ve Manisanın 300.000 nüfusuna da hizmet eder. Ama 80 km de 2 havaalanı olurmu? O soru işareti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARESİ.. ~ 8 yıl önce
Mevcut Burhaniye - Edremit arasındaki Koca Seyit hava alanı oda gittikçe büyüyor, yurtdışı uçuşu bile var. Kastedilen Balıkesir in içine askeri hava alanına yakın yeni bir sivil alanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karekök ~ 8 yıl önce
Hiç te öyle değil.Bahsedilen Balıkesir içindeki Askeri (havaalanı)ana jet üssü.Burada küçük bir apron ve terminal var,pistin kuzey doğusunda.Şimdi pistin kuzey batısında yeni apron ve terminal yapılacak,haber mevzuu bu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000