17 Nisan 2009, Cuma 23:00:09

İŞTE ANKARA'DAKİ TOPLANTININ DETAYLARI

Türk sivil havacılık sektörünün kalbi bugün Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Ankara’da düzenlemiş olduğu toplantıda attı.

Bütün havayolu şirketlerinin genel müdürleri ve yönetici kadrosunun eksiksiz katılımıyla gerçekleşen toplantıda yaklaşan yaz sezonu öncesinde uçuş emniyeti konusunda havayolu şirketlerinin eksikleri ve yapması gerekenler görüşüldü.

Türk sivil havacılık sektörünün yapılan başarılı çalışmalar sayesinde nereden nereye geldiği toplantının birinci bölümünde rakamlarla ortaya konuldu. Bu rakamlarda en çarpıcı olanları, yolcu sayısı, uçuş noktaları, hava trafiği, sektörde istihdam edilen personel sayısındaki artışlar oluşturdu.

Yapılan denetlemelerdeki yığılan başlıkların sunum eşliğinde sektöre aktarıldığı toplantıda, SHGM’den havayolu şirketlerinin fotoğraflarının nasıl gözüktüğü net bir biçimde istatistiksel verilerle ortaya konularak, var olan eksikliklerin havayolu şirketleri tarafından hassasiyetle incelenmesi ve çözüme yönelik bir an önce harekete geçmeleri gerektiği de vurgulandı.

Toplantının ana bölümünü oluşturan sunum kısmında, yapılan denetlemelerde elde edilen bulgular rencide etmeme hassasiyetiyle şirket ismi vermeden hazırlanan slaytlarda madde madde açıklanarak ortaya konuldu. Havayolu yöneticileri herkesin kendi paylarına  düşenleri aldıklarını açıklamalarının yanı sıra TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Tükenmez yapılan bu tür çalışma ve toplantıların sektörün gelişmesi adına yararlı olduğunu belirtti.

Sivil havacılık yetkilileri ayrıca havayolu şirketlerindeki tüm yönetici personele, görev sorumluluk ve yetkilerini bir kez daha hatırlatarak olası kazalarda yaptıkları tüm iş ve işlemlerde sorumlu tutulacaklarının altını çizdi.

Genel Müdür Dr. Ali Arıduru havayolu işletmelerine, sürekli gelişerek büyüyen bir havacılık sektörü olduğunu hatırlatarak hedefin sadece Türkiye iç pazarı değil Avrupa, Dünya pazarına ulaşma düşüncesiyle hareket etmeleri gerektiğini, yapılan anlaşmalarla da bunun desteklendiğini belirtti. Son zamanlarda Türk sivil havacılığının itibarının önemli derecede yükseldiğini işaret eden Arıduru, bunu Türk tescilli uçak kiralamalarındaki artışta, yurtdışındaki safa denetlemelerindeki sayı azalışında görebildiklerini söyledi ve  önemli olanın sürdürülebilir bir uçuş emniyet standardı oluşturmak olduğunu kaydetti.

Toplantıda ayrıca SHGM’ ye gelen bilgilerde uçak sayısında bir artış yaşanacağının görüldüğü, filosunu genişleten hava yolu şirketlerinin personel-saat planlamalarını son derece iyi yapmaları gerektiği de hatırlatıldı.

Özellikle son 3 yıldır çok yoğun bir şekilde gece gündüz demeden uçuş emniyetinin sağlanması için çalıştıklarını ifade eden Arıduru, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği konusunda hassasiyetlerinden taviz vermeden çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

İŞTE ANKARA'DAKİ TOPLANTININ DETAYLARI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000