01 Mart 2011, Salı 17:21:59

İŞTE AMSTERDAM KAZASININ DERS GİBİ BELGESELİ

Amsterdam’da 9 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazası belgesel oldu. İşte kazanın başından sonuna canlandırıldığı National Geographic’te yayınlanan 45 dakikalık o belgesel...
  • türkıyedekı yayın 13 martta.bol bol hollanda araştırma komısyonunun reklamı yapılmış.thy halen üstünü kapatıp sessiz kalsın.bu yayın senelerce ısıtılıp yayınlanacak.hemde bedava.thyde paralı reklam yapsın.neden susuyosun thy.
  • VMC sartlarda neden dual Autopilot yaklasması yapılır meydanda hava sartları CAT I iken neden hermeydana autoland yapılacak gibi yaklasılıyor? Bu ucak 1000ft AGL de autopilot yerine pilotlara emanet edilse auto pilot autothrottle 1000ft disengage yapılsaydı boyle olurmuydu allah rahmet eylesin.
  • 737lerde inişten 300 metre önce burun otomatik olarak havaya kalkıyor bu mekanik bir sorun bu kazadan sonra zaten bir sürü 737 toplatılmış
  • thy bu kazadan sonra sop,lerinde ve uygulamalarında acaba ne gibi bir değişiklik yaptı bu kadar tecrubeli bir kaptan neden bu hatayı yapar acaba bu konuaraştırılıp gerekli düzeltmeler yapıldımı.500 feet altında hala ceklist yapılması normalmı boeing bir ıls alçalmasında ceklıstı nerede başlatıp nerede bitiriyor lutfen thy uçuş işletme bunu yeniden gözden geçirsinki benzer olaylar yaşanmasın .
  • 2 Dakika önce inen uçakta ve onun oluşturabileceği türbülanstan bahsedilmemiş belgeselde , kontrol kulesi iş yükünü hafifletmek için TK 1451 sefer sayılı uçağı erken indirmeye çalışmıştır
  • güzel bir çalışma olmuş bize bariz bir pilot hatasını gayet net bir şekilde göstermiş..hazırlayanların eline sağlık
  • cok ogretici bir belge. Airport Haber tskkurler. Teknoji ilerliyor. Kullanici olarak teknolojin nasil calistigi, ve problem durumlarinda ne gibi tedbir alinsi gerektigini ogretmek gerekiyor. Altimeterin bozuk olamsi ilk Flight 1951 gorulemis. Diger bozukluklarda pilotlar durumu duzeltmisler. Durumu duselden pilotlar daha tecrubelimi veya egitimleri daha iyimi bilinmiyor.
  • bu kazanın olduğu gün de söyledik şimdi de söyleyelim.KERPİÇ TEMELLER ÜZERİNE GÖKDELEN İNŞA EDEMEZSİNİZ.şirket 5(beş)yıl içinde yalaşık 60-65 uçaktan 150-160 uçağa çıktı.ANCAK HİÇ BİR PLAN VE HİÇ BİR HAZIRLIK OLMAKSIZIN.bu kaza yaşandı hala dersini alamayan bu güruh sayıyı 200-250 arasına çıkarmayı düşünüyor.bence bu olay bir BÜYÜK FELAKETİN gerçek habercisi.her şeyi allaha havale eden bu tipler tam gaz uçuruma koşuyorlar.
  • Öğrenci pilot olarak ders niteliğindeki belgeseli bizlere ilettiğiniz için teşekkürler airporthaber.
  • Arisan Kaptan acaba o ay kac saat uctu?? Bilen varmi? Bence yorgunluk var, ve bu kucumsenmecek bir faktor. Avrupada 27 gunde 90 saat limiti var. Yillik 900 saat.. Bizde?? 110 - 300 - 1000.

25 Şubat 2009 tarihinde Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki Schiphol Havaalanı’nda düşen Türk Hava Yolları uçağının belgeseli çekildi.

4’ü mürettebat 9 kişinin öldüğü kazanın bire bir canlandırıldığı belgesel Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi’nin açıkladığı kaza raporu göz önünde bulundurularak çekildi.

 Yaklaşık iki yıl süren çalışmanın sonunda tamamlanabilen belgesel Pazar akşamı saat 21.00’de National Geographic televizyonunda yayınlandı.

İşte 45 dakika süren belgeselin tamamı:

İŞTE AMSTERDAM KAZASININ DERS GİBİ BELGESELİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Misafir ~ 13 yıl önce
türkıyedekı yayın 13 martta.bol bol hollanda araştırma komısyonunun reklamı yapılmış.thy halen üstünü kapatıp sessiz kalsın.bu yayın senelerce ısıtılıp yayınlanacak.hemde bedava.thyde paralı reklam yapsın.neden susuyosun thy.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
VMC sartlarda neden dual Autopilot yaklasması yapılır meydanda hava sartları CAT I iken neden hermeydana autoland yapılacak gibi yaklasılıyor? Bu ucak 1000ft AGL de autopilot yerine pilotlara emanet edilse auto pilot autothrottle 1000ft disengage yapılsaydı boyle olurmuydu allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
737lerde inişten 300 metre önce burun otomatik olarak havaya kalkıyor bu mekanik bir sorun bu kazadan sonra zaten bir sürü 737 toplatılmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy bu kazadan sonra sop,lerinde ve uygulamalarında acaba ne gibi bir değişiklik yaptı bu kadar tecrubeli bir kaptan neden bu hatayı yapar acaba bu konuaraştırılıp gerekli düzeltmeler yapıldımı.500 feet altında hala ceklist yapılması normalmı boeing bir ıls alçalmasında ceklıstı nerede başlatıp nerede bitiriyor lutfen thy uçuş işletme bunu yeniden gözden geçirsinki benzer olaylar yaşanmasın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2 Dakika önce inen uçakta ve onun oluşturabileceği türbülanstan bahsedilmemiş belgeselde , kontrol kulesi iş yükünü hafifletmek için TK 1451 sefer sayılı uçağı erken indirmeye çalışmıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
güzel bir çalışma olmuş bize bariz bir pilot hatasını gayet net bir şekilde göstermiş..hazırlayanların eline sağlık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
cok ogretici bir belge. Airport Haber tskkurler. Teknoji ilerliyor. Kullanici olarak teknolojin nasil calistigi, ve problem durumlarinda ne gibi tedbir alinsi gerektigini ogretmek gerekiyor. Altimeterin bozuk olamsi ilk Flight 1951 gorulemis. Diger bozukluklarda pilotlar durumu duzeltmisler. Durumu duselden pilotlar daha tecrubelimi veya egitimleri daha iyimi bilinmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu kazanın olduğu gün de söyledik şimdi de söyleyelim.KERPİÇ TEMELLER ÜZERİNE GÖKDELEN İNŞA EDEMEZSİNİZ.şirket 5(beş)yıl içinde yalaşık 60-65 uçaktan 150-160 uçağa çıktı.ANCAK HİÇ BİR PLAN VE HİÇ BİR HAZIRLIK OLMAKSIZIN.bu kaza yaşandı hala dersini alamayan bu güruh sayıyı 200-250 arasına çıkarmayı düşünüyor.bence bu olay bir BÜYÜK FELAKETİN gerçek habercisi.her şeyi allaha havale eden bu tipler tam gaz uçuruma koşuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öğrenci pilot olarak ders niteliğindeki belgeseli bizlere ilettiğiniz için teşekkürler airporthaber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arisan Kaptan acaba o ay kac saat uctu?? Bilen varmi? Bence yorgunluk var, ve bu kucumsenmecek bir faktor. Avrupada 27 gunde 90 saat limiti var. Yillik 900 saat.. Bizde?? 110 - 300 - 1000.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000