21 Eylül 2010, Salı 08:53:33

İŞTE AIRBUS'IN GELECEKTEKİ UÇAĞI

Airbus, tamamen şeffaf gövdeli yolcu uçağı üretmeyi planladığını açıkladı.
  • Beyfendi acaba ne anlıyorsunuzda konuşuyorsunuz? birtasarımın prototipi demek illa 1/1 gerçeği mi demek eminimki bu tasarımın bir RadioContolled modelini yapmış ve tasarımın uçup uçmadığını denemişlerdir.Sonuçta ikisini uçuran kanunlar aynı!!!!
  • ucarmı ucamaz mı diyen arkadaş yorum yapmadan önce yazı yazmayı öğren.
  • ilk bakista aerodynamics bakimindan güzel tasarlanmis. özellikle de bu sekilde direnc düsürülür bu sekilde. ama tabi bu ucak ucarmi ucmazmi demek zor... sonucta bi prototipi bile yok. akinti kanallarinda simülasyonu bile yapilmamistir diye tahmin ediyorum. ki yapilsa bile, bu ucagin yapimi/üretimi bence cok zor olacaktir. yeni metodlar üretmek zorunda kalacaklar. örnegin seffaf gölge isi...
  • BENİM DEDEM AHL DEKİ UÇAKLARI GÖRSE BUNLAR UÇAMAZ DİYECEKTİ.
  • uçmaz :D
  • cemil ipekçi tarzı bir şey olmuş :-))
  • resim bana çocukluğumun '' doğan kardeş '' dergisinde çizilen hayali uzay araçlarını hatırlattı bence fazla uçuk ve hayali bir model
  • pist temizliği için süper gibi duruyor.. pistte ve kenarında ne kadar parçacık varsa elektirikli süpürge gibi içine çekecek gibi duruyor
  • tasarımın en hoş yanı kuş çarpmasını engellemiş olacak.
Yeni tasarım, yolcuları gökyüzünde süzülüyormuş gibi hissettirerek, şehir ve doğa manzaralarını sınırsız bir şekilde izleme imkanı verecek.

 

Airbus mühendisleri, yüksek teknoloji ürünü seramik bir kaplamayla üretilecek uçakta, kaptanın bir düğmeye basarak elektrik titreşimleri gönderebileceğini düşünüyor. Kabin çatısı, duvarlar ve taban, bu düğmeye basılmasıyla sanki yokmuş gibi olacak ve bu, yolculara üzerlerinde uçtukları manzarayı 360 derecelik bir açıyla görebilmelerine imkan verecek.

 

Airbus araştırma ve teknoloji departmanı başkanı Axel Krein, Alman Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, "Geleceğin uçakları beş kıtanın harikalarının manzaralarını benzersiz ve engelsiz bir şekilde sunacak. Piramitleri ve Eyfel Kulesi'nin uçağın şeffaf tabanından hiçbir engel olmadan görebileceksiniz" diyor.

Airbus planlarını şirketin 'The Future, By Airbus' (Gelecek, Airbus) başlıklı raporunda açıklandı. Rapor, şirketin mühendisleri 2050'de uçakların nasıl olmasını hayal ettiklerinden yola çıkılarak hazırlandı.

Raporda, hidrojenle çalışacak, motor sesini azaltmak amacıyla uçağın kanatlarına değil, gövdesine yerleştirilen aerodinamik motorlara sahip 'Cryoplane' uçağına dair bilgiler de yer aldı.

 

Rapordaki diğer fikirler arasında, çatlamalar durumunda yüksek teknoloji ürünü yapışkan içeren mikroskobik nano-kapsüller kullanarak kendini tamir edebilen uçak kaplaması da bulunuyor. Şirket, nano-maddelerin koltukların kendi kendini temizlemesi için de kullanılabileceğini belirtiyor.

 

Raporda ayrıca, en rahat yolculuk için yolcunun vücut şekline uyum sağlayan koltukların yanı sıra kabinde sahal dekorlar yaratmak amacıyla holografik projeksiyonların kullanılabileceği de belirtiliyor.

İŞTE AIRBUS'IN GELECEKTEKİ UÇAĞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Beyfendi acaba ne anlıyorsunuzda konuşuyorsunuz? birtasarımın prototipi demek illa 1/1 gerçeği mi demek eminimki bu tasarımın bir RadioContolled modelini yapmış ve tasarımın uçup uçmadığını denemişlerdir.Sonuçta ikisini uçuran kanunlar aynı!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ucarmı ucamaz mı diyen arkadaş yorum yapmadan önce yazı yazmayı öğren.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ilk bakista aerodynamics bakimindan güzel tasarlanmis. özellikle de bu sekilde direnc düsürülür bu sekilde. ama tabi bu ucak ucarmi ucmazmi demek zor... sonucta bi prototipi bile yok. akinti kanallarinda simülasyonu bile yapilmamistir diye tahmin ediyorum. ki yapilsa bile, bu ucagin yapimi/üretimi bence cok zor olacaktir. yeni metodlar üretmek zorunda kalacaklar. örnegin seffaf gölge isi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BENİM DEDEM AHL DEKİ UÇAKLARI GÖRSE BUNLAR UÇAMAZ DİYECEKTİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçmaz :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cemil ipekçi tarzı bir şey olmuş :-))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
resim bana çocukluğumun '' doğan kardeş '' dergisinde çizilen hayali uzay araçlarını hatırlattı bence fazla uçuk ve hayali bir model

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pist temizliği için süper gibi duruyor.. pistte ve kenarında ne kadar parçacık varsa elektirikli süpürge gibi içine çekecek gibi duruyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tasarımın en hoş yanı kuş çarpmasını engellemiş olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000