18 Kasım 2011, Cuma 11:30:45

İŞTE ADIM ADIM İHALE VE ZAFER...

TAV Havalimanları Holding, İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri’nin işletmesine ilişkin ihaleyi 610 milyon Euro+ KDV’lik teklifi ile kazandı...
  • gizli anlasma olmamasi icin acik olm li
  • Bence Son turdan sonra ihale açık arttırmaya geçmeli bu sayede devletimiz daha da çok kazanacaktır.
  • IC nin vermiş olduğu fiyatı da tebrik etmek lazım. Klasına yakışır bir teklif sunmuş yine...
  • hayırlı olsun TAV bu işin tam bir ustası.Fakat dalaman havalimanı işletmesini yapan ??? için bu ne kadar söylenir.KEŞKE DALAMAN HAVALİMANI İŞLETMESİNİDE TAV ALSAYDI..
  • 15 aralık çukurova 2012 de belki istanbul-silivri muhtemelen nevşehir-kapodokya, samsun-çarşamba
  • Arkadaşım senin TAV'da çalıştığına inanmıyorum. Bu sonuca sevinmeyen bir tek TAV çalışanı görmedim. Havalimanı işleten firmalar arasında en alt kadrolar dahil en iyi maaşı TAV veriyor. Bu kesin ve net.
  • Herkese hayırlı olsun. Fakat şuna eminimki bu rakam çalışandan çıkacak. Yıllarca zarar ediyorum diyerek zam yapmayan Tav İzmir bundan sonra artık 1 tl zamlarla insanları oyalar. Üst kadro dışında bu haberden memnun olan kişi olduğunu zannetmiyorum. Vardiya personelinin vay haline .

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından gerçekleştirilen ihaleye göre İzmir Adnan Menderes Havalimanı 2032 yılı sonuna kadar TAV Havalimanları tarafından işletilecek. TAV Havalimanları İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 250 milyon Euro da yatırım yapacak.


TAV Havalimanları Holding, havacılık basınından sadece AirportHaber'in canlı ve yerinde takip ettiği DHMİ tarafından yapılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP ve İç Hatlar Terminali'nin yapım ve işletim ihalesini 610 milyon Euro + KDV'lik teklifi ile kazandı. 
 
2032 yılı sonuna kadar işletme hakkına ilişkin dokuz buçuk saat süren ihaleye TAV Havalimanları tek başına 11 tur teklif verdi. Verdiği teklifle ihaleye katılan rakipleri IC İçtaş Fraport ve Limak GMR Grubu’nun tekliflerini geride bıraktı.
 
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Özellikle son yıllarda, gerek ekonomik gerek sosyolojik olarak atağa geçen İzmir kentinin en önemli altyapı projesi olarak gördüğüm Adnan Menderes Havalimanı ihalesini kazanmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İhalede verdiğimiz 610 milyon Euro + KDV teklif ile Ulaştırma Bakanlığımız ve Devlet Hava Meydanları’na da önemli bir kaynak sağlamış olacağız. Adnan Menderes Havalimanı’na 250 milyon Euro yatırım yapacağız. Kamuya sağladığımız bu katkı da bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır" dedi. 
 
DHMİ binasının mavi salonundaki ihale, sabah saatlerinde önce şartnamelerin açılmasıyla başladı. Çelebi'nin teşekkürü ile başlayan dev ihalede daha sonra IC İçtaş Fraport, Limak GMR ve TAV Havalimanları Holding'in dış zarfları açıldı. Katılımcı firmaların yeterliliğinin incelendiği dış zarf ve dosya tetkiki işlemi yaklaşık 5.5 saat sürdü. Büyük bir titizlikle alt komisyonlar tarafından yürütülen ve saatler süren dış zarf ve dosya incelenmesi işleminin bitmesinin ardından komisyon başkanı Zafer Topuz, firmaların iç zarflarını açtı. Gizli tutulan iç zarf açılma işleminin de sona ermesiyle pazarlık usulüne geçildi.
 
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve büyük bir gizlilikle yürütülen pazarlık aşaması firmaların birbirinden habersiz olarak teklif verdikleri turlarla devam edildi. Tam 11 tur aralıksız süren ihalenin son aşaması, komisyonun 10. turun ardından şirketlere 'son teklifinizi hazırlayın' talimatıyla heyecan kasırgasına dönüştü.
 
Zamanın az olduğu bu anlarda firmalar kısa görüşmelerle durum değerlendirmesi yaptı. Son teklifi vermek üzere salona ilk giren LİMAK-GMR grubu oldu. İlk teklifi 54 milyon EURO+KDV olarak yapan LİMAK-GMR, son teklifinin 216 milyon EURO+KDV olduğunu açıklayarak salondan ayrıldı.
 
Birkaç dakika sonra mavi salona giriş yapan ise IC İçtaş Fraport'tu. Alman ortaklı şirket, 100 milyon EURO+KDV olan ilk teklifini 551 milyon 177 bin EURO+KDV'ye çıkararak salondan ayrıldı.
 
Artık söz zaferin adı TAV'daydı. TAV Havalimanları Holding, ilk teklifinde de oldukça yüksek tuttuğu rakamı bir hayli artırdı ve kararı beklemeye başladı. TAV'ın ilk teklifi 350 milyon EURO+KDV iken son teklifini 610 milyon EURO+KDV olarak belirleyip bekleme odasına geçti.

Kısa bir değerlendirmeden sonra tüm katılımcıları ve basını içeriye davet eden komisyon başkanı Zafer Topuz'u özellikle firmalar göz bile kırpmadan dinledi. Kazananın TAV olduğu açıklanınca salonda zafer alkışları adeta yankı yapıyordu.



 AirportHaber.com
İŞTE ADIM ADIM İHALE VE ZAFER...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
gizli anlasma olmamasi icin acik olm li

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence Son turdan sonra ihale açık arttırmaya geçmeli bu sayede devletimiz daha da çok kazanacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
IC nin vermiş olduğu fiyatı da tebrik etmek lazım. Klasına yakışır bir teklif sunmuş yine...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hayırlı olsun TAV bu işin tam bir ustası.Fakat dalaman havalimanı işletmesini yapan ??? için bu ne kadar söylenir.KEŞKE DALAMAN HAVALİMANI İŞLETMESİNİDE TAV ALSAYDI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
15 aralık çukurova 2012 de belki istanbul-silivri muhtemelen nevşehir-kapodokya, samsun-çarşamba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşım senin TAV'da çalıştığına inanmıyorum. Bu sonuca sevinmeyen bir tek TAV çalışanı görmedim. Havalimanı işleten firmalar arasında en alt kadrolar dahil en iyi maaşı TAV veriyor. Bu kesin ve net.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Herkese hayırlı olsun. Fakat şuna eminimki bu rakam çalışandan çıkacak. Yıllarca zarar ediyorum diyerek zam yapmayan Tav İzmir bundan sonra artık 1 tl zamlarla insanları oyalar. Üst kadro dışında bu haberden memnun olan kişi olduğunu zannetmiyorum. Vardiya personelinin vay haline .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000