08 Şubat 2018, Perşembe 15:06:16

İşte 3. havalimanının son hali!

29 Ekim’de açılması planlanan 3'üncü Havalimanı’nda devam eden çalışmalardaki son durum havadan görüntülendi.
  • ‘Yesili katlediyorsunuz’ diyen malum zihniyet de havaalanina tasinacak mi? Thy’de calismaya devam edecekler mi? Marmaray’i avrasya’yi elestirip de en onde kullananlar gibi
  • O değilde oraya nasıl gideceğiz bir kere have kent projesine bakalım diye gittikki hava civa...yani trafikte 3.5 saat sürüyo anadolu yakasından gelmek.Göktürktede oturamayacağımıza göre.
  • Yetkililer açıklasın aydinlatılmak istiyoruz sadece bir soru . 29 Ekim 2018 de açılacak olan bu havalimanı nın metrosu bu tarihte hizmete girecekmi hepsi bu teşekkür ederim
  • Dünyanın hava trafiği buraya akacak.Ekonomiyi güçlendircek.Şimdiden bahane bulmayın.
  • Kar yok yağmur yok hava mis gibi !!! Bitirin şu havalimanını artık. Kurtulalım şu eski havalimanından..
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oradaki kıraç araziye gidip temel atma törenini yaptığında buradaki büyük bir kısım, şu sözlerle bu vizyonu aşağılıyordu: "hayatta bitmez" "o finansmanın altında kalacaklar" "yeşili katlediyorlar (onlarca senelik maden arazisinde orman vardı ztn)" "memleketin parasını boşa harcıyor" "yapsanız bile ayak basmam!" ..... Noldu lan size? Hayal edemediğinizi gerçeğe dönüştüren adam karşısında sadece sessiz olun. Biz sizi biliyoruz, içimizden aşağılıyoruz merak etmeyin. Sizin hayalleriniz birilerinin yaptıklarına yetişmez. bunu da iyi biliyoruz.
  • bir an önce bitsede uçak seainden kurtulsak.
  • Ingilizi almani anladimda size neden koyuyor 3.havalimani ? Bir zamanlar gerici dediginiz Adamlar ulkeyi muassir medeniyetler seviyesine getiriyor diye mi. Kimin tohumusunuz siz ?
  • Ingilizi almani anladimda size neden koyuyor 3.havalimani ? Bir zamanlar gerici dediginiz Adamlar ulkeyi muassir medeniyetler seviyesine getiriyor diye mi. Kimin tohumusunuz siz ?
  • waaaw masallah cok begendim. hayirli olsun

29 Ekim’de açılması planlanan 3'üncü Havalimanı’nda devam eden çalışmalardaki son durum havadan görüntülendi. Görüntülerde çalışmaların hızla devam ettiği görülürken, Lale figürlü dev hava kontrol kulesine yardımcı olmak için yapılan kule de ilk kez İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi.

Tamamlandığında 200 milyonu aşan yıllık yolcu kapasitesine sahip olması beklenen havalimanındaki çalışmalar ise 29 Ekim’de açılmak üzere tüm hızıyla sürdürülüyor. Üçüncü Havalimanı'nın çalışmalarında büyük mesafe kat edilirken, ilk etabın bitmesiyle 90 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet verecek. Yüzde 78'i tamamlanan yeni havalimanının son durumu havadan görüntülendi.

Görüntülerde havalimanı inşaatının hızla sürdürüldüğü görülürken havalimanının Lale figürlü ödüllü Hava kontrol kulesinde de sona gelindi. Kulenin camlarının takıldığı ve işçilerin çalışmaların hızla devam etttiği görüldü. Öte yandan havalimanı inşaatında dev hava kontrol kulesine yardımcı olarak yapılacak yeni kule de ilk kez İhlas Haber Haber Ajansı tarafından görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde yapımına devam edildiği görülen yardımcı kule tamamlandığında 2'inci fazda faaliyet gösteren 3 ve 4 nolu pistlerin uçuş trafiğini desteklemek üzere kullanılacak. 3’üncü havalimanının ana kulesi olan Lale figürlü tasarımı ile 2016 Mimarlık ödülüne layık görülen kuleye yardım etmek amacıyla havalimanında 2. yardımcı kule olacak. Görüntülerde yardımcı kulenin betonarme yapısının büyük oranda yapıldığı görülürken uzunluğu da gözler önüne serildi. Yardımcı kule, ana kuleye destekleyici işlevle uçakların iniş ve kalkışlarına yardımcı olacak.

Görüntülerde, ayrıca havalimanının ana terminal binasının çatısının büyük kısmının kapatıldığı ve ana yerleşke binasının etrafındaki dış cephe camlarının montajının büyük bir kısmının tamamlandığı görülüyor. Uçakların yanaşacağı körük olarak bilinen yolcu köprülerinin de büyük oranda yapıldığı görülüyor. 3’üncü Havalimanı’na 'Lale' figüründen esinlenerek inşa edilen 'Hava Trafik Kontrol Kulesi”nde üst katların camlarının tamamlandığı görüldü. İşçilerin metrelerce yükselikteki kulede çalışmalarına devam ettiği de havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

Türkiye’de ilk defa bir havalimanına Meteoroloji Kulesi yapılacak

3’üncü havalimanında ayrıca Türkiye’de ilk defa bir havalimanına inşa edilen Meteoroloji Kulesi yer alacak. Kule, meteorolojik teknik cihazların verilerini hava raporlarında kullanacakları gibi, aynı zamanda da yeni havalimanında bulunan pistleri gözle görerek de gözlem ve tahmin yapabilecek. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olması planlanan 3'üncü havalimanının tüm fazları tamamlandığında 200 milyonu aşan yıllık yolcu kapasitesine sahip olması bekleniyor. Havalimanında terminal binaları, hava trafik kontrol kuleleri, her uçak tipine uygun 6 bağımsız pist ile bağlantı taksi yolları bulunacak. Projede ayrıca devlet konuk evi, 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, oteller, itfaiye ve benzeri destek tesisleri de yer alacak. Havalimanı ise 4 etapta tamamlanacak. Yatırım maliyetinin yaklaşık 10 milyar euro olması öngörülen havalimanının ilk etabının 2018 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

3 bin 500 güvenlik istihdam edilecek

Öte yandan açılmasına aylar kalan havalimanının çalışanlarını belirlemek için çalışmalar da başladı. İGA Güvenlik Hizmetleri AŞ tarafından İstanbul Yeni Havalimanı'nda istihdam edilecek yaklaşık 3 bin 500 güvenlik görevlisi için başvuruların bu ay itibarıyla başladığı bildirildi. Aranan özelliklerin başında özel güvenlik kimlik kartına sahip, tercihen 35 yaşından gün almamış ve vardiyalı çalışabilme şartları geliyor. İGA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Yeni Havalimanı, şu an 31 binin üzerinde çalışanın bulunduğu projede, 1 Şubat itibarıyla kariyer platformlarında yer alacak ilanlar aracılığıyla kadın ve erkekten oluşan yaklaşık 3 bin 500 güvenlik ekibi istihdam edilecek.



















İşte 3. havalimanının son hali!

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

Bir soru ~ 6 yıl önce
‘Yesili katlediyorsunuz’ diyen malum zihniyet de havaalanina tasinacak mi? Thy’de calismaya devam edecekler mi? Marmaray’i avrasya’yi elestirip de en onde kullananlar gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iki soru ~ 6 yıl önce
Yesili katletmeyin diyenler malum zihniyet.. Yesili katledenler makul zihniyet.. öyle mi.? Sen nasil bir canlisin?
ilginç ~ 6 yıl önce
sen gibiler hem cumhuriyeti hem kurucularını düşman ilan edip nimetlerinden de faydalanırken, benim gibiler cebinden verdiği vergilerle doğası katledilme pahasına yapılan yapıları mı kullanamayacak? yalanlarla göz boyamak kolaydır arkadaşım ama unutmamak gerek doğru bir tane.
Yeşil ~ 6 yıl önce
Bütün dünya yeşil konusunda bu kadar hassas davranırken sizin aksini düşünmeniz beni düşündürdü. Ya hayatınızda hiç kitap vs okumamışsınız ya da dünyadan bihabersiniz. Tüm çağdaş ülkeler gibi düşünmek yerine niye arap gibi düşünmeyi tercih ettiniz valla merak ettim. Veya başka türlü sorayım. Neden bu ülkeye bu kadar düşmansınız.
Reis 750 ~ 6 yıl önce
O değilde oraya nasıl gideceğiz bir kere have kent projesine bakalım diye gittikki hava civa...yani trafikte 3.5 saat sürüyo anadolu yakasından gelmek.Göktürktede oturamayacağımıza göre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....... ~ 6 yıl önce
Yetkililer açıklasın aydinlatılmak istiyoruz sadece bir soru . 29 Ekim 2018 de açılacak olan bu havalimanı nın metrosu bu tarihte hizmete girecekmi hepsi bu teşekkür ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 6 yıl önce
Dünyanın hava trafiği buraya akacak.Ekonomiyi güçlendircek.Şimdiden bahane bulmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
y ~ 6 yıl önce
Dünyanin hava trafigi nasil buraya akacak. E bunu da bir acikla da bilelim birader. Bu senin bir temele ve bilgiye dayanan söylemin mi.? Yoksa efendilerinin sana söylediklerinin tekrari mi.? Hadi bir acikla bakalim nasil akacakmis bu Trafik buraya. Birkac örnek ver.
Hadiiiiii ~ 6 yıl önce
Kar yok yağmur yok hava mis gibi !!! Bitirin şu havalimanını artık. Kurtulalım şu eski havalimanından..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 sene önce ~ 6 yıl önce
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oradaki kıraç araziye gidip temel atma törenini yaptığında buradaki büyük bir kısım, şu sözlerle bu vizyonu aşağılıyordu: "hayatta bitmez" "o finansmanın altında kalacaklar" "yeşili katlediyorlar (onlarca senelik maden arazisinde orman vardı ztn)" "memleketin parasını boşa harcıyor" "yapsanız bile ayak basmam!" ..... Noldu lan size? Hayal edemediğinizi gerçeğe dönüştüren adam karşısında sadece sessiz olun. Biz sizi biliyoruz, içimizden aşağılıyoruz merak etmeyin. Sizin hayalleriniz birilerinin yaptıklarına yetişmez. bunu da iyi biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
15 sene önce ~ 6 yıl önce
sizin hicbirsey bildiginiz yok. bildiginiz tek sey, sonsuz biat ve itaat. asla sorgulamiyorsunuz. 3. havalimanina karsi gelen yok. yapilis sekline, ihale rantcilarina, doga katliamina itiraz edildi.. Biz de biliyoruz ki sizin gibi makarnacilar bir yol yapmak icin katledilen binlerce agac hicbirsey ifade etmez.. varsa yoksa rant ve para. biliyoruz gelecekte torunlariniz da bu havalimanini elestirirken CHP zihniyetini elestirecekler. hep aynisiniz.
3 sene önce'ye !!! ~ 6 yıl önce
Hayal edemediğimizi gerçeğe dönüştüren adam, Türklük diye birşey yok, Türklük faşistliktir diyen, T.C yi resmi kurumlardan çıkartan, teröristlerin ayağına hakim gönderen, terörist destekçileriyle birlikte meydanlarda şarkılar söyleyen, askerliği parayla satan, çoluk çocuğu gemicikler sahibi olan, fetocuları ve pkklıları oy için açılım ayağıyla şımartıp palazlandıran, insanları kutuplaştıran, senden, benden diye ayıran, suriyelileri aramıza sokan, birilerine eyyyy deyip sonra gerçeği görünce affedilmek için 50 takla atan, abd, avrupa, feto ve pkklılarca hep kandırılan, inşaat yapmakla herşeyi hallettiğini sanan, vatandaşı daha da borçlandıran, saraylara, arabalara, uçaklara milyar dolar harcayan, yatırımların çoğunu göçü önleyemediği bir bölgeye yapan, ülkemizin eğitim, sağlık, bilim, adalet, eşitlik konularında en geride olmasına sebep olan, torpil ve hemşehriciliği heryere sokan ve daha birçok şeyi yapan kişi.
uçak gürültüsü ~ 6 yıl önce
bir an önce bitsede uçak seainden kurtulsak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucak gürültüsu ~ 6 yıl önce
Haklısın ana burdada derhal önlem alınmalı yapılaşma hızla havalimanına gelmemeli belediye planlama imar gürültü kirliliğine göre alınıp yeni havalimaninda bu konuda sıfır sıkıntı olmali inşallah
uçak gürültüsü ~ 6 yıl önce
avcılar çok rahatsız olacak, aynı ataköy gibi. uçakların inişi rotası avcılar üzerimden olacak.
Peki ~ 6 yıl önce
Ingilizi almani anladimda size neden koyuyor 3.havalimani ? Bir zamanlar gerici dediginiz Adamlar ulkeyi muassir medeniyetler seviyesine getiriyor diye mi. Kimin tohumusunuz siz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ~ 6 yıl önce
Cahillik zor iş. Muassır medeniyet seviyesine ülkeyi inşaat haline getirmekle havalimanı yapmakla gelinmez. Sizin için biraz zor ama okumakla medeniyetle çağdaşlıkla gelirsiniz ancak. Arap mantığı ile değil.
Peki ~ 6 yıl önce
Ingilizi almani anladimda size neden koyuyor 3.havalimani ? Bir zamanlar gerici dediginiz Adamlar ulkeyi muassir medeniyetler seviyesine getiriyor diye mi. Kimin tohumusunuz siz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g ~ 6 yıl önce
waaaw masallah cok begendim. hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mükemmel ~ 6 yıl önce
Süper olmuş hayırlı olsun Tebrikler emeği geçenlere

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000