20 Aralık 2010, Pazartesi 14:22:41

İSTATİSTİKSEL YALANLAR...!

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, London City University öğretim üyesi ve IOSA denetcisi Cengiz Türkoğlu tarafından yapılan değerlendirmeyi, kendi görüşlerini de ekleyerek köşesine taşıdı. Peki, İnan yazısında nelere değindi? İşte o yazı...
  • Yazar Haci Murat ile dogru duzgun bir otomobili kiyaslamis.Biz dolmustan degil byarak tasiyicidan bahsediyoruz.Low cost ornegi dogru bir ornek olmamis.Sayin yazar bir de Pegasusla (yani bizim Haci Murat) ile Ybanci Haci Murat (Ryan Air) i bir kiyaslasin bakalim da oyle degerlendirelim.
  • tespitleriniz çok dogru.teşekürler..
  • Tesekkurler Sefa Inan. AirportHaber'i bu yuzden cok seviyorum. Konusuna hakim, basariyi alkislayan, eksikligi goren ve bildiren gercek sorumlu bir basın kurumu olarak calisiyorsunuz.

Geçen ay sivil havacılık akademimizin üyelerinden London City University öğretim üyesi ve IOSA denetcisi Cengiz Türkoğlu, kişisel bloguma bir makale yolladı. Bu makeleyi facebook ortamında tüm havacılık camiasıyla paylaştım ve blogumda en çok okunan makalelerden biri oldu. Bu haftaki yazımda, bu makaledeki bilgileri kişisel eklemelerimle birlikte sizlere bu sefer AirportHaber portalından yeniden sunuyorum.
 
Verilen istatistiki bilgilerin bizlere,  konu üzerinde genel bir bilgi sahibi olmamızı sağlamasının yanı sıra, zaman-zaman bir çok kişi ve kurum tarafından kendilerini süslü püslü rakamlarla öne çıkarmak için kullanıldığı da belirtiliyor.
 
Bu makaleyi okuduğumda; Türkiye’deki bir çok kişi ve kurumun bu istatistiksel değerlendirmeleri bilimsel açıdan değil, medyatik açıdan değerlendirdiklerini ve adeta rakamlarla oynayarak show yaptıkları kanısına vardım.
 
Peki aslında öyle midir?

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan'ın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

İSTATİSTİKSEL YALANLAR...!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yazar Haci Murat ile dogru duzgun bir otomobili kiyaslamis.Biz dolmustan degil byarak tasiyicidan bahsediyoruz.Low cost ornegi dogru bir ornek olmamis.Sayin yazar bir de Pegasusla (yani bizim Haci Murat) ile Ybanci Haci Murat (Ryan Air) i bir kiyaslasin bakalim da oyle degerlendirelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tespitleriniz çok dogru.teşekürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tesekkurler Sefa Inan. AirportHaber'i bu yuzden cok seviyorum. Konusuna hakim, basariyi alkislayan, eksikligi goren ve bildiren gercek sorumlu bir basın kurumu olarak calisiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000