04 Eylül 2008, Perşembe 03:26:34

İstanbul-İzmir uçuşları Avrupa üçüncüsü

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (Eurocontrol) analiz sonuçlarına göre, İzmir-İstanbul hattı, Avrupa'da en yoğun uçuş gerçekleştirilen parkur kategorisinde, Barselona-Madrid ve Milan-Roma'nın ardından 3. sırada yer aldı.
  • Ne güzel değil mi? Eskiden İzmir-İstanbul parkurunda uçabilmek için günler öncesi bilet almak gerekirdi.Şimdi ise bilet almaksızın havalimanına gelip en fazla 1 saat bekleyerek ilk uçağa bilet alıp uçabiliyorsunuz. Ne güzel değil mi;)

İzmir-İstanbul hattı aylık ortalama 855 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun üçüncü hattı oldu. En yoğun 20 parkurun sıralandığı listede, Barselona-Madrid hattı bin 712 uçuş ile birinci, Milan-Roma hattı bin 288 uçuş ile ikinci sırada yer aldı.

Araştırmada, İstanbul-Antalya hattı 725 uçuş ile 12, Ankara-İstanbul hattı da 624 uçuş ile ilk kez 20. sıradan listeye girdi. Böylece, Türkiye'den üç ayrı hat, ilk kez Avrupa'nın en yoğun uçuş gerçekleştirilen parkurları oldu.

Geçen sene İstanbul-İzmir hattı 7., İstanbul-Antalya hattı 13. sırada yer almıştı.

İstanbul-İzmir uçuşları Avrupa üçüncüsü

Yorumlar

crosscheck ~ 16 yıl önce
Ne güzel değil mi? Eskiden İzmir-İstanbul parkurunda uçabilmek için günler öncesi bilet almak gerekirdi.Şimdi ise bilet almaksızın havalimanına gelip en fazla 1 saat bekleyerek ilk uçağa bilet alıp uçabiliyorsunuz. Ne güzel değil mi;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000