18 Kasım 2014, Salı 14:11:28

İSTANBUL'DA YENİ HELİPORTLAR AÇILACAK

İstanbul'un trafik sıkıntısına çözüm olarak açılan heliportlara yenileri ekleniyor. 2015 yılında Sütlüce, Şişli ve Yenikapı olmak üzere 3 yeni noktada daha heliport açılacak.
  • Bütün ana istasyonların üzerine kat çıkılsın ve heliport yapılsın ciddiyim uçan arabalar gelmek üzere
  • Yav arkadaş heryerimiz deniz havayla uğraşıyoruz.sen once hafta içi 20:40 tan sonra deniz otobüsü koy.metronu 00:00 da kapatma,metrobus hattına metro yap sonra helitaksi yaparsın.hayvan gibi işe gidip geliyoruz Hergün.bilmem farkettiniz mi,artık istanbulda insanlar insanlıklarını yitirdi.
  • Aaaa bu çok güzel bir haberrr. Teşekkürler ibb yillardir istanbulun pis trafigini cekiyorduk artik helikopterimizle evin bahcesinden is yeri tepesine inicez. Zaten benzinede 10.15 krs indirim yapildi arabamlada gece turlarim hem bu skilde cok ekonomik oluyor tam depoyla 12 tl kar olcak. O 12 tl ile de helikopterimle ibb nin sosyal tesislerine gider kahve icerim. Var olun sag olun cok dusuncelisiniz. Fakirler ölsünnn.....
  • Yillardan beri dilimizde tuy bitti bu tip projeleri soylemekten daha yeni yeni korkarak azar azar adimlar atiliyor. Anca kopru yol yapmayi bilir bunlar yenilikci cozumler yerine ayni seyleri pisirip pisirip onumuze koyarlar nasilsa yicek koyun cok!
  • Çözüm şu; yoğun trafikten sıkılan bir avuç için hava ulaşımı, geriye kalan pis fakirler sürünsün artık n'apalım....
  • Saçma sapan yorumlarınızdan gına geldi be! Adamlar heliport yapar yine bi karşıtlık, "TRAFİĞE çözüm" diye başlık atan airporthaber e lafınızı edin ediyorsanız eğer.. Biri de yazmış yerde yaptıklarınız bitti de havaya geçtiniz diye. Utan be utan! 20 sene önceki istanbula seni ışınlayalım da bi tekrardan bu 20 yılki değişime tanık ol.. Bu tipler hiçbir hizmeti haketmiyoe ama işte milletin içine gizlenmektwn istifade ediyorlar..
  • Yaa bırakın bu işleri ibb nerde kendi halkını dinleyip iyi bişey yapmış kaç kişi helikopter ile evi ve işi arası gidip geliyor? He residans sakinleri için diyorsanız o ayrı...başlık daha da komik trafik çözümüne helikopterli çözüm! Desenize İBB yeri bıraktı havaya bakmaya başladı!
  • karayollarını halletiniz sıra havaya geldi
  • İstanbul trafiğine kesin çözüm olacaktır. Artık işe helikopterimle gidebilirim. Yada yoldan helikopter çeviririz taksi yerine. İbb sini tebrik ediyorum, para yiyebilmek adına güzel bir yöntem bulmuş. Benim 40yıl aklıma gelmezdi. Ben olsam metroya bir durak daha ekleyeyim, hem ben yiyeğim hemde halk faydalansın diye düşünürdüm. Ama bunlar hepsini ben yiyeyim halk baksın diye düşünmüşler. Ee tabi devir değişti artık. Hayırlı olsun.
  • Kısıklıdaki heliportun ruhsatı yok aynı sekilde bildiğim kadarıyla Kadıköy de öyle ve ruhsatsız pistlere iniş Kalkış icao ya göre yasak sadece askeri ve polis helikopterleri dışında. elindeki pistler tam teşekkürlü değilken ve denetimden geçememişken diğer pistleri açmaları cok saçma.

İSPARK tarafından ilk olarak Kısıklı ve Kadıköy'de hayata geçirilen helikopter pistleri "heliportlar", 2015 yılında Sütlüce, Şişli ve Yenikapı olmak üzere 3 yeni noktada daha açılacak. Yeni pistlerin de açılması ile hava taksi ve şehiriçi uçuşlar planlanıyor.

Hava taksi ile Kadıköy-Yenikapı 3, Üsküdar-Şişli 4, Kadıköy-Sütlüce arası 6 dakika olacak.

AA muhabirinin İSPARK'dan aldığı bilgiye göre, Heliport Projesi, İstanbul trafiğine havadan çözüm sunuyor. Trafiğin yoğun olduğu ana arterlerde helikopterlerin iniş ve kalkışları için alternatif bir çözüm olarak kullanılan heliport, yalnızca ulaşımda değil pek çok farklı alanda İstanbul için önemli değerler üretiyor.

Kadıköy ve Üsküdar Kısıklı'da, içlerinde yolcu bekleme salonlarının da bulunduğu modern pistlerle hizmet veren İSPARK, hava ulaşımını daha etkin şekilde kullanmak adına Sütlüce, Şişli ve Yenikapı pistleri için kolları sıvadı. İmar plan tadilatları devam eden noktaların 2015 yılında hizmete açılması hedefleniyor.

Kadıköy Heliportu'na 1000'e yakın iniş gerçekleşti

İSPARK tarafından hizmete alınan Kadıköy Heliportu trafiğin izlenmesinden hasta ve organ nakillerine, yerli ve yabancı turistlerin hava turlarından şehirlerarası yolcu ulaşımına kadar farklı alanlarda kullanılıyor.

Anadolu Yakası'nın hava trafiği için önemli bir transfer noktası haline gelen Kadıköy Heliportu'na her geçen gün artan bir talep bulunuyor. Yaklaşık 3 yıllık süreç içinde Kadıköy Heliportu'na ticari sağlık ve şehir turlarını da kapsayan 1000'e yakın iniş gerçekleşti.

Hava taksiler geliyor

Günümüzde şehiriçi ve şehirlerarası helikopter yolculuğunun giderek artması üzerine harekete geçen İSPARK, yeni pistlerin de açılması ile hava taksi ve şehir içi uçuşlar planlıyor. Hava taksi ile Kadıköy-Yenikapı 3, Üsküdar-Şişli 4, Kadıköy-Sütlüce arası 6 dakika olacak.

"Hava ulaşımını rahatlatmayı ve genişletmeyi planlıyoruz"

İstanbul'da hava ulaşımını bir alternatif haline getirmeyi planladıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, şunları kaydetti:

"İstanbul'da bulunan Heliport sayısını kısa sürede artırarak hava ulaşımını rahatlatmayı ve genişletmeyi planlıyoruz. Konu ile ilgili çalışmalarımız ve sektör temsilcileri ile görüşmelerimiz hız kesmeden devam ediyor. İBB ile koordineli çalışarak şehir turları, kültür turları, sağlık, ambulans hizmetleri ve eğitim uçuşlarının yapılmasına katkı sağlayan heliportları kent genelinde daha etkin hale getireceğiz."

İSTANBUL'DA YENİ HELİPORTLAR AÇILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bütün ana istasyonların üzerine kat çıkılsın ve heliport yapılsın ciddiyim uçan arabalar gelmek üzere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yav arkadaş heryerimiz deniz havayla uğraşıyoruz.sen once hafta içi 20:40 tan sonra deniz otobüsü koy.metronu 00:00 da kapatma,metrobus hattına metro yap sonra helitaksi yaparsın.hayvan gibi işe gidip geliyoruz Hergün.bilmem farkettiniz mi,artık istanbulda insanlar insanlıklarını yitirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Aaaa bu çok güzel bir haberrr. Teşekkürler ibb yillardir istanbulun pis trafigini cekiyorduk artik helikopterimizle evin bahcesinden is yeri tepesine inicez. Zaten benzinede 10.15 krs indirim yapildi arabamlada gece turlarim hem bu skilde cok ekonomik oluyor tam depoyla 12 tl kar olcak. O 12 tl ile de helikopterimle ibb nin sosyal tesislerine gider kahve icerim. Var olun sag olun cok dusuncelisiniz. Fakirler ölsünnn.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yillardan beri dilimizde tuy bitti bu tip projeleri soylemekten daha yeni yeni korkarak azar azar adimlar atiliyor. Anca kopru yol yapmayi bilir bunlar yenilikci cozumler yerine ayni seyleri pisirip pisirip onumuze koyarlar nasilsa yicek koyun cok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trafiğe Çözüm(!) ~ 9 yıl önce
Çözüm şu; yoğun trafikten sıkılan bir avuç için hava ulaşımı, geriye kalan pis fakirler sürünsün artık n'apalım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Saçma sapan yorumlarınızdan gına geldi be! Adamlar heliport yapar yine bi karşıtlık, "TRAFİĞE çözüm" diye başlık atan airporthaber e lafınızı edin ediyorsanız eğer.. Biri de yazmış yerde yaptıklarınız bitti de havaya geçtiniz diye. Utan be utan! 20 sene önceki istanbula seni ışınlayalım da bi tekrardan bu 20 yılki değişime tanık ol.. Bu tipler hiçbir hizmeti haketmiyoe ama işte milletin içine gizlenmektwn istifade ediyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yaa bırakın bu işleri ibb nerde kendi halkını dinleyip iyi bişey yapmış kaç kişi helikopter ile evi ve işi arası gidip geliyor? He residans sakinleri için diyorsanız o ayrı...başlık daha da komik trafik çözümüne helikopterli çözüm! Desenize İBB yeri bıraktı havaya bakmaya başladı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
karayollarını halletiniz sıra havaya geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesin bir çözüm. ~ 9 yıl önce
İstanbul trafiğine kesin çözüm olacaktır. Artık işe helikopterimle gidebilirim. Yada yoldan helikopter çeviririz taksi yerine. İbb sini tebrik ediyorum, para yiyebilmek adına güzel bir yöntem bulmuş. Benim 40yıl aklıma gelmezdi. Ben olsam metroya bir durak daha ekleyeyim, hem ben yiyeğim hemde halk faydalansın diye düşünürdüm. Ama bunlar hepsini ben yiyeyim halk baksın diye düşünmüşler. Ee tabi devir değişti artık. Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 9 yıl önce
Artık işine helikopterle gidebildiğine göre sende para çuvalla . Yoldan da taxi yerine belki çevirirsin .
Bell 206 ~ 9 yıl önce
Eskiden metrobüs ve akbille giderken paran bollaştı galiba .
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kısıklıdaki heliportun ruhsatı yok aynı sekilde bildiğim kadarıyla Kadıköy de öyle ve ruhsatsız pistlere iniş Kalkış icao ya göre yasak sadece askeri ve polis helikopterleri dışında. elindeki pistler tam teşekkürlü değilken ve denetimden geçememişken diğer pistleri açmaları cok saçma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000