24 Temmuz 2015, Cuma 08:51:56

İstanbul'da kargo trafiği de yoğun

Türkiye'de havayolu yolcu trafiğinin kavşak noktası konumunda bulunan İstanbul'un, gökyüzündeki kargo trafiği de oldukça yoğun.
  • Dispatch/pilot:sen havaalanina basacan tk yi basacan bodrum ucagini basacan yenisehiri olurolmadik buyuk govde alacan ataturk degil thy havalimani yapacan bide o beceriksiz handing le 380 indiricen genis taxin yok 1 ile 4 e toz toprak cektiricen daha 37 nin operayonuna shutdown dan 20 dk sonra basliyosun bide en cok para birakan ucuslar olan cargoyu itiyosun ne kiyak is haaaaa havacilar sizi ticaret ustatlari sizi meyfan trafiginin rnp ile arttirilabilecegine gelmiyorum bile gerekyok yorulmaya 150 km kuzeye havalimani yapin siz sulak arazilerin agaclarin kus goc yollarinin uzerine
  • Kargonun dinamiklerini bilmeden, yolcu uçuşlarıyla arasındaki bağlantıyı bilmeden, kargo uçuşlarının toplam uçuşlardaki payını ve uçuşların genelde ne zaman yapıldığını bilmeden, gümrük usullerimi bilmeden, zaman ike yarışan kurye sektörümü tanımadan sallayalım tabii. Gönder gitsin, sankii Zeytinburnu'ndaki kamyon garajlarını şehir dışına çıkarıyor gibi.
  • Corlu Havalimanini kargo icin gelistirelim, gunde bir ATA dan Corlu ya bir tir yuk tasinir ucaklar arasi nakliyat yapilir, gerek olmadigi surece Kargo you almayalim, Istanbul a
  • Havaş antrepoyu biraz kontrol altında tutsalar bu rezilliğin çoğunu görmeyiz
  • HAVA KARGO TAŞIMACILIĞINA GEREKEN ÖNEM VE DESTEK VERİLMELİ VE TÜRKİYE 'NİN KONUMU DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE BU SEKTÖRÜN GELECEĞİNE YÖNELİK YATIRIM YAPILMALIDIR. ANCAK ŞU ANDA MAALESEF BU İŞ SANKİ LAF OLSUN DİYE YAPILMAKTADIR. NE KARGO UÇAKLARI NE DE YER DESTEĞİ YETERLİDİR. KARGO OPERASYONUNUN HEMEN HEMEN TÜMÜ AHL DE YAPILMAKTADIR. ÜLKEMİZE ACİL BİR KARGO MEYDANI GEREKLİDİR. TRANSİT KARGONUN KAPASİTESİ DÜŞÜNÜLÜNCE BU MEYDAN İSTANBUL DIŞINDAKİ BİR MEYDAN DA OLABİLİR. HAVACILIĞA DESTEKTEN ÇOK KÖSTEK OLUNAN ÜLKEMİZDE SHGM HER KONUDA OLDUĞU GİBİ BU KONUDA DA YETERSİZDİR. DENİZCİLİK, BAKANLIĞIN İSMİNİN YARISINI ALABİLİYORKEN HAVACILIĞIN GENEL MÜDÜRLÜK OLARAK KALMASI TÜRKİYENİN AYIBIDIR. TÜRKİYEDEN OPERASYON YAPAN KARGO UÇAĞI SAYISI DİKKATE ALINIRSA BU İŞİN NASIL SAVSAKLANDIĞI ORTADADIR. BUNA BİR DE BECERİKSİZ TİCARET ELEMANLARINI EKLEYİN! YÜKLEME VE BOŞALTMAYI SAYMIYORUM BİLE.
  • Operasyon kötü..nem çık

Geçen yıl havayoluyla yapılan 842 bin 241 ton kargo taşımacılığının yüzde 87'si İstanbul Atatürk Havalimanı'nda işlem gördü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), Türkiye Sivil Havacılık Meclisi Sektör Raporu'na göre, havayolu ile yolcu ve kargo taşımacılığı geçen yıl da büyümesini sürdürdü. Dünya kargo trafiği geçen yıl 2013'e göre yüzde 4.6 artış gösterdi. Dünya kargo taşımacılığından en yüksek payı yüzde 40 ile Asya Pasifik bölgesi aldı. Bu bölgeyi, yüzde 22 ile Avrupa, yüzde 21 ile Kuzey Amerika ve yüzde 11.3 ile Ortadoğu izledi. Türkiye'de son 10 yılda taşınan kargo miktarında yüzde 154 artış gerçekleşti.

BİN 350 TONLUK KAPASİTE
Geçen yılın sonu itibarıyla sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren 13 havayolu şirketinden 4'ü kargo taşımacılığı yapıyor. Türkiye'de taşımacılık yapılan 21 kargo uçağının toplam bin 350 ton taşıma kapasitesi bulunuyor. Türkiye'de geçen yıl Atatürk Havalimanı'nda işlem gören kargo miktarı 728 bin 484 tonu buldu. Bunun yanında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 39 bin 446, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda 23 bin 43, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda da 18 bin 917 ton kargo işlemden geçti. 

İstanbul'da kargo trafiği de yoğun

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dispatch/pilot:sen havaalanina basacan tk yi basacan bodrum ucagini basacan yenisehiri olurolmadik buyuk govde alacan ataturk degil thy havalimani yapacan bide o beceriksiz handing le 380 indiricen genis taxin yok 1 ile 4 e toz toprak cektiricen daha 37 nin operayonuna shutdown dan 20 dk sonra basliyosun bide en cok para birakan ucuslar olan cargoyu itiyosun ne kiyak is haaaaa havacilar sizi ticaret ustatlari sizi meyfan trafiginin rnp ile arttirilabilecegine gelmiyorum bile gerekyok yorulmaya 150 km kuzeye havalimani yapin siz sulak arazilerin agaclarin kus goc yollarinin uzerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerek olmadıgı ~ 9 yıl önce
Kargonun dinamiklerini bilmeden, yolcu uçuşlarıyla arasındaki bağlantıyı bilmeden, kargo uçuşlarının toplam uçuşlardaki payını ve uçuşların genelde ne zaman yapıldığını bilmeden, gümrük usullerimi bilmeden, zaman ike yarışan kurye sektörümü tanımadan sallayalım tabii. Gönder gitsin, sankii Zeytinburnu'ndaki kamyon garajlarını şehir dışına çıkarıyor gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CORLU ~ 9 yıl önce
Corlu Havalimanini kargo icin gelistirelim, gunde bir ATA dan Corlu ya bir tir yuk tasinir ucaklar arasi nakliyat yapilir, gerek olmadigi surece Kargo you almayalim, Istanbul a

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaş ~ 9 yıl önce
Havaş antrepoyu biraz kontrol altında tutsalar bu rezilliğin çoğunu görmeyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARGOCU ~ 9 yıl önce
HAVA KARGO TAŞIMACILIĞINA GEREKEN ÖNEM VE DESTEK VERİLMELİ VE TÜRKİYE 'NİN KONUMU DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE BU SEKTÖRÜN GELECEĞİNE YÖNELİK YATIRIM YAPILMALIDIR. ANCAK ŞU ANDA MAALESEF BU İŞ SANKİ LAF OLSUN DİYE YAPILMAKTADIR. NE KARGO UÇAKLARI NE DE YER DESTEĞİ YETERLİDİR. KARGO OPERASYONUNUN HEMEN HEMEN TÜMÜ AHL DE YAPILMAKTADIR. ÜLKEMİZE ACİL BİR KARGO MEYDANI GEREKLİDİR. TRANSİT KARGONUN KAPASİTESİ DÜŞÜNÜLÜNCE BU MEYDAN İSTANBUL DIŞINDAKİ BİR MEYDAN DA OLABİLİR. HAVACILIĞA DESTEKTEN ÇOK KÖSTEK OLUNAN ÜLKEMİZDE SHGM HER KONUDA OLDUĞU GİBİ BU KONUDA DA YETERSİZDİR. DENİZCİLİK, BAKANLIĞIN İSMİNİN YARISINI ALABİLİYORKEN HAVACILIĞIN GENEL MÜDÜRLÜK OLARAK KALMASI TÜRKİYENİN AYIBIDIR. TÜRKİYEDEN OPERASYON YAPAN KARGO UÇAĞI SAYISI DİKKATE ALINIRSA BU İŞİN NASIL SAVSAKLANDIĞI ORTADADIR. BUNA BİR DE BECERİKSİZ TİCARET ELEMANLARINI EKLEYİN! YÜKLEME VE BOŞALTMAYI SAYMIYORUM BİLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 9 yıl önce
Denizcilik her ne kadar bakanlık isminin yarısını almış olsada işler son derece acemice ilerlemekte. İnanın denizcilik müsteşarlığı adı altında verilen hizmet çok daha profesyoneldi; denizcilikten anlayan, denizde çalışmış (kaptan yada baş mühendis olarak) tecrübeli bürokrtlar işin başındaydı. Şimdiyse ismi bakanlık olmasına rağmen deniz tecrübesi olmayan (gemi inşaa mühendisleri) sektörden bihaber şekilde sektörü yönetmekteler. Ufuklarının ne kadar kıt olduğunu sizlerde öngörebilirsiniz.
! ~ 9 yıl önce
kargoya vs istedigin kadar yatirim yap, meydan ac torpil,yandascilik, hemsehricilik bitmedigi muddetce bu ulkede hicbir sektor ileri gidemez !!!
Cargo ~ 9 yıl önce
Operasyon kötü..nem çık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
China post vs ~ 9 yıl önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000