22 Şubat 2017, Çarşamba 16:50:24

İstanbul'da hava trafiği durdu

İstanbul radarında yaşanan arıza sebebiyle Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.
  • Onca ülkenin hava trafik yönetimine bakıyorum, hiç bir yerde bu kadar sık yaşanan karmaşıklık, çarşafa dolanma göremiyorum. Herkes sorunun havalimanından kaynaklandığını düşünüyor. Siyasetçiler de (Araplarla iş tuttuklarından olsa gerek) Bahreyn' e, Katar' a, Dubai' ye, Riyad' a gidip oradaki devasa meydanları görünce ve tüm zenginliğin bu meydanlardan kazanıldığını zannettiklerinden olsa gerek, benzer havalimanlarını İstanbul' a yapmaya yelteniyor, işi iyice çıkmaza sokuyorlar. Oysa, indirip kaldıramadığın trafiklere çözüm bulamadıkça, istediğin kadar meydan yapsan ne olur? Yansıması İstanbul sokaklarında işte. Çıkın sokağa görürsünüz. Her yeri kentsel dönüşüm diye metre metre daraltıp, daracık yolları da arabalarla doldurdular, insanlar işlerine saatlerce çile çekip gidiyor, saatlerce sinirini yatıştırmaya çalışıyor, verim kaybediyorlar. Eve dönüşte de aile içine yansıyor bu cinnet halleri. Bunu görerek büyüyen çocukları da siz düşünün artık.
  • bu kontrolörlerle zor tabi
  • Derde bak Yarabbi. Adamlar tonlarca yakıt yakmış. Binlerce insan gecikmiş. Trafik kilit olmuş. Pilotu kontrolörü perişan olmuş. Öğrenci pilot arkadaş 1.5 saat uçamamış. Yaw sen bir önce gelecekte kokpitine oturmakla niyetlendiğin uçak için empati yapmayı denesene. Havacılık böyle bi şey değil. Bir slot kaçırırsın 2 saat beklersin uçağın içinde. Sen pırpırın pervanesi bi buçuk saat dönmedi diye tasalanırsan daha şimdiden, Allah muhafaza sağlığından olursun. Yapma yavrum, yapma çocuğum! Hadi bakalım, bak burada ciddi şeyler konuşuluyor. Şu ilerde kum havuzu var. Eğlen, oyna biraz sonra gel. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın.
  • Biz yolcularımızı arkamıza alarak korkusuzca indik uçağımıza sahip çıktılar güçlü bir Türkiye için HAYIRlı işler
  • sıkıntı yok ist üzerinde gezmişler ben olaya böyle bakıyorum:)
  • Bizim pilotlar radarsiz inerler. Hava acik olduktansonra Gorus mesafesi cok uzun olduktan sonra radar hikaye, radarsiz inerler aslanlar,
  • DHMİ'ye
  • Arkadaşlar radarsız yaklaşma yaptıramıyor mu yoksa ?
  • arkadaşlar, tüm uçaklar hold yaptı, divert etti. Sadece bir uçak ESB'den kalkıp IST'e indi. Flight radar'dan bakabilirsiniz. Radar arızalı iken bu uçak nasıl iniş yaptı?? FA7X..
  • Radar madar hikaye Kartal gibi konarım 18L36R'ye !!

İstanbul'daki hava trafiğinde radar arızası sebebiyle kısa süreli aksama yaşandı. Bugün  yaşanan arıza sebebiyle hem Atatürk Havalimanı hem de Sabiha Gökçen'de uçuşlar durdu.

 İnmek için hazırlanan uçaklar havada tur atmak zorunda  kaldı, kalkış için bekleyen uçakların ise kalkışına izin verilmedi.

Yaklaşık 20 dakika boyunca devam eden arızanın saat 16.30 civarında giderildiği ve uçuşların yeniden normale döndüğü öğrenildi.

 ©Airporthaber.com







İstanbul'da hava trafiği durdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Cinnet ~ 7 yıl önce
Onca ülkenin hava trafik yönetimine bakıyorum, hiç bir yerde bu kadar sık yaşanan karmaşıklık, çarşafa dolanma göremiyorum. Herkes sorunun havalimanından kaynaklandığını düşünüyor. Siyasetçiler de (Araplarla iş tuttuklarından olsa gerek) Bahreyn' e, Katar' a, Dubai' ye, Riyad' a gidip oradaki devasa meydanları görünce ve tüm zenginliğin bu meydanlardan kazanıldığını zannettiklerinden olsa gerek, benzer havalimanlarını İstanbul' a yapmaya yelteniyor, işi iyice çıkmaza sokuyorlar. Oysa, indirip kaldıramadığın trafiklere çözüm bulamadıkça, istediğin kadar meydan yapsan ne olur? Yansıması İstanbul sokaklarında işte. Çıkın sokağa görürsünüz. Her yeri kentsel dönüşüm diye metre metre daraltıp, daracık yolları da arabalarla doldurdular, insanlar işlerine saatlerce çile çekip gidiyor, saatlerce sinirini yatıştırmaya çalışıyor, verim kaybediyorlar. Eve dönüşte de aile içine yansıyor bu cinnet halleri. Bunu görerek büyüyen çocukları da siz düşünün artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi ~ 7 yıl önce
bu kontrolörlerle zor tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20 minutes selfish guy ~ 7 yıl önce
Derde bak Yarabbi. Adamlar tonlarca yakıt yakmış. Binlerce insan gecikmiş. Trafik kilit olmuş. Pilotu kontrolörü perişan olmuş. Öğrenci pilot arkadaş 1.5 saat uçamamış. Yaw sen bir önce gelecekte kokpitine oturmakla niyetlendiğin uçak için empati yapmayı denesene. Havacılık böyle bi şey değil. Bir slot kaçırırsın 2 saat beklersin uçağın içinde. Sen pırpırın pervanesi bi buçuk saat dönmedi diye tasalanırsan daha şimdiden, Allah muhafaza sağlığından olursun. Yapma yavrum, yapma çocuğum! Hadi bakalım, bak burada ciddi şeyler konuşuluyor. Şu ilerde kum havuzu var. Eğlen, oyna biraz sonra gel. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyip kaptan ~ 7 yıl önce
Biz yolcularımızı arkamıza alarak korkusuzca indik uçağımıza sahip çıktılar güçlü bir Türkiye için HAYIRlı işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olsun ~ 7 yıl önce
sıkıntı yok ist üzerinde gezmişler ben olaya böyle bakıyorum:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 7 yıl önce
Bizim pilotlar radarsiz inerler. Hava acik olduktansonra Gorus mesafesi cok uzun olduktan sonra radar hikaye, radarsiz inerler aslanlar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alkış.. ~ 7 yıl önce
DHMİ'ye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radarsız yaklaşma? ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar radarsız yaklaşma yaptıramıyor mu yoksa ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radarsız yaklaşma? ~ 7 yıl önce
O işi yapacak arkadaşlar emekli dostum :)
Saçma ~ 7 yıl önce
Hocam istanbul trafiğini radarla bile atmak çok zorken radardız o trafiği atmak hayal olur. Bu kontrolörle alakalı bi mevZu değil.
Saçma ~ 7 yıl önce
Eğitm yetersiz desene şuna 6 ayda ATC olunuyormuş
inen uçak ~ 7 yıl önce
arkadaşlar, tüm uçaklar hold yaptı, divert etti. Sadece bir uçak ESB'den kalkıp IST'e indi. Flight radar'dan bakabilirsiniz. Radar arızalı iken bu uçak nasıl iniş yaptı?? FA7X..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A319 ~ 7 yıl önce
Radar madar hikaye Kartal gibi konarım 18L36R'ye !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
17/35 ~ 7 yıl önce
Toprağa inersin o zaman!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000