20 Temmuz 2015, Pazartesi 09:05:09

İSTANBUL'A UÇAK YAĞDI! REKOR KIRILDI MI?

Atatürk Havalimanı'nda bin 500 uçağın beklendiği bayramın son gününde kaç uçağa hizmet verildi?
  • Bu yazıda haber değeri taşıyan tek şey fotoğraf. Baksanıza iki uçak kafa kafaya gelmiş. Bunu yapmak beceri ister. Köprüde karşılaşan inatçı keçiler gibi. :) Ha bir de bir yorum gördüm, kapasite üstü iniş / kalkışla övünen tek ülkeyiz diye. Gerçekten de doğru. ah işte shgm otorite olsa asıl bakması gerekenler bunlar. Hemen kayıtları alacaksın, gel bakalım arkadaş sen nasıl ve niye indirdin bu uçakları hesabı sorup, keseceksin cezayı. Bir daha mı yaptı alacaksın elinden yetkisini üç beş kişinin bakalım bir daha kapasite aşılıyor mu.
  • Bir önceki haberde TGS ye laf söyleyenler nerelerde acaba bu 1300 küsur uçağın 1000 küsürüne TGS hizmet vermiştir. Gidin araştırın bakalım bu yoğunluğa rağmen kaç kaza kaç rötar olmuştur. Sizin tüm karalamalarınıza rağmen TGS hergeçen gün yeni başarılara imza atarak bu Sektörün lideridir. Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş, herkese kazasız belasız operasyonlar
  • Kırılmadı ama çatırdadı.Gelecek bayram inşallah.
  • Atatürk meydanının kapasitesini düşünmeden uçak almaya devam eden THY yönetimini ve bu duruma sessiz kalan SHGM nü kınıyorum. Ey millet çektiğiniz sıkıntıların müsebbibi bu kurumlardır. Yılda milyonlarca dolarlık zaman,işgücü ve yakıt sarfiyatına sebep olanları tanı. Niçin kalkış için 1 saat beklediğin,havada niçin yarım saat turladığın sorularının cevabı budur. Soran sorgulayan hesap soran olmadığı müddetçe önümüzdeki seneler işkence artarak devam edecek bunu da bil. Rant ve nemalanma davası bu. Yazıktır bu millete. Yeni havaalanı yapılana kadar büyümeyi durdurun lütfen. Bunu yapamıyorsan uçaklarını başka meydanlara dağıt. Ama ikiside işinize gelmez.
  • Kapasite uzeri kullanimla gurur duyan bir gelismis ulke varmidir acaba?
  • İsimiz kalmadi inen ucak sayisini okuyoruz, bu haber acaba turkiye nufusunun yuzde kacini ilgilendiriyor
  • rıza da altın getirmiş mi:)nede olsa ihracattttt
  • Maşallah..!!!

Atatürk Havalimanı'nda rekor uçak beklentisi gerçekleşmedi. Bayramın son günü beklenen bin 500 civarında uçak trafiği rakamlarına çıkılmadı.

Bayramın son gününde yine de çok yoğun bir trafik yaşanan Atatürk Havalimanı'nda, 688 uçak iniş, 686 uçak ise kalkış yaptı.

Böylelikle toplamda bin 374 uçağa hizmet verilmiş oldu ancak Mayıs ayında kırılan bin 375 uçaklık rekor geçilemedi.

Bu arada Sabiha Gökçen Havlaimanı'nda ise 380 uçak indi, 382 uçak kalkış yaptı. İstanbul'daki iki havalimanının toplam rakamı da 24 saat içerisinde iki bin 136'yı buldu.

Sabiha Gökçen için 762 uçak ile rekor kırılırken bir önceki en yüksek rakam da bayramdan bir gün önce 16 Temmuz perşembe günü 761 uçakla gerçekleşti. 

Aynı gün Atatürk Havalimanı'nı ise bin 371 uçak kullandı.

Airporthaber.com ÖZEL

 

İSTANBUL'A UÇAK YAĞDI! REKOR KIRILDI MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Asıl rekor ~ 9 yıl önce
Bu yazıda haber değeri taşıyan tek şey fotoğraf. Baksanıza iki uçak kafa kafaya gelmiş. Bunu yapmak beceri ister. Köprüde karşılaşan inatçı keçiler gibi. :) Ha bir de bir yorum gördüm, kapasite üstü iniş / kalkışla övünen tek ülkeyiz diye. Gerçekten de doğru. ah işte shgm otorite olsa asıl bakması gerekenler bunlar. Hemen kayıtları alacaksın, gel bakalım arkadaş sen nasıl ve niye indirdin bu uçakları hesabı sorup, keseceksin cezayı. Bir daha mı yaptı alacaksın elinden yetkisini üç beş kişinin bakalım bir daha kapasite aşılıyor mu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acemi misin? ~ 9 yıl önce
o uçaklardan biri taksi yapıyor ve park yerine giriyor olabilir mi acaba? diğeri de push back almıştır belki! başkasının becerisini kendi beceriksizliğinle karıştırma düşün öyle yaz bari!
Tgs ~ 9 yıl önce
Bir önceki haberde TGS ye laf söyleyenler nerelerde acaba bu 1300 küsur uçağın 1000 küsürüne TGS hizmet vermiştir. Gidin araştırın bakalım bu yoğunluğa rağmen kaç kaza kaç rötar olmuştur. Sizin tüm karalamalarınıza rağmen TGS hergeçen gün yeni başarılara imza atarak bu Sektörün lideridir. Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş, herkese kazasız belasız operasyonlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesai ~ 9 yıl önce
Kırılmadı ama çatırdadı.Gelecek bayram inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 9 yıl önce
Atatürk meydanının kapasitesini düşünmeden uçak almaya devam eden THY yönetimini ve bu duruma sessiz kalan SHGM nü kınıyorum. Ey millet çektiğiniz sıkıntıların müsebbibi bu kurumlardır. Yılda milyonlarca dolarlık zaman,işgücü ve yakıt sarfiyatına sebep olanları tanı. Niçin kalkış için 1 saat beklediğin,havada niçin yarım saat turladığın sorularının cevabı budur. Soran sorgulayan hesap soran olmadığı müddetçe önümüzdeki seneler işkence artarak devam edecek bunu da bil. Rant ve nemalanma davası bu. Yazıktır bu millete. Yeni havaalanı yapılana kadar büyümeyi durdurun lütfen. Bunu yapamıyorsan uçaklarını başka meydanlara dağıt. Ama ikiside işinize gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapasite ~ 9 yıl önce
Kapasite uzeri kullanimla gurur duyan bir gelismis ulke varmidir acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fmo_spotter ~ 9 yıl önce
Almanya (TXL kapasitesinin 8 katini kullaniyor). Ve bundan gurur duyuyor : http://www.berlin-airport.de/de/presse/pressemitteilungen/2015/2015-06-10-verkehrsbericht-mai/
Hahah ~ 9 yıl önce
Tegel'i de Tav işletiyor
Hahah ~ 9 yıl önce
Tegel'i de Tav işletiyor
fmo_spotter ~ 9 yıl önce
Tegel'i Tav degil, FBB isletiyor.
Kaptan-ı Derya ~ 9 yıl önce
Yahu hem 3. havalimanına karşısınız, hem de mevcut hava trafiğinin çokluğunu eleştiriyorsunuz. Tek bildiğiniz şey, her yapılan işte rant var kalıbı... İşin kolayını bulmuşsunuz, 40lardan kalma bayat sloganlarla yerinizde sayıyorsunuz. Rant olacak elbette, kar getirmeyen işi kim yapar? Buna ticaret denir. İş kanunusuz ise bu suç teşkil eder, kanuni yapılan birşeye rant damgası vur.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İsimiz kalmadi inen ucak sayisini okuyoruz, bu haber acaba turkiye nufusunun yuzde kacini ilgilendiriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gönül işi ~ 9 yıl önce
Havacıları ilgilendiriyor,Airporthaber okurlarını ilgilendiriyor.
dostum ~ 9 yıl önce
peki siz burada ne yapıyorsunuz ? neleri niçin okuyorsunuz ?
altın ~ 9 yıl önce
rıza da altın getirmiş mi:)nede olsa ihracattttt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cello Hollanda ~ 9 yıl önce
Maşallah..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000