15 Eylül 2018, Cumartesi 11:20:46

İstanbul Yeni Havalimanı'nda gece yarısı baskını!

3. havalimanında kötü çalışma koşullarına tepki gösteren işçilerin eylemine gece saatlerinde müdahale eden polis ve jandarma ekipleri, çok sayıda işçiyi gözaltına aldı.
  • ''koyduk mu'' culara gelsin bunlar iyi günlerimiz..
  • Çünkü, son 3-4 aydır adeta işçilerin "canı çıkıyor" Çünkü, beyaz yakalı mühendisler bile 7/24 neredeyse şantiyede ve çalıştırılıyor. Çünkü, işçi ölümleri arttı. Ölüm diyorum ölüm. Adam öldü. DIE, ölüm,mefta, musalla taşı. Bu olaylardan bile, "zamanlama manidar" sonucu çıkaranları aynanın karşına geçip, "ya acaba biraz abartıyomuyum" demeye davet ediyorum.
  • Ağa bunlar kafayı yemiş şu zamanda hak aramaya çalışırsan fetöcü ilan edilirsin, hakkın yenecek bu damgayı yememek için susacaksın vatan haini ilan edilmeleri an meselesi
  • Eskı CEO yusuf akcayoglu nun kıymetini bilmeyenler utansın Simdi! Eski CEO varken şartlar cok daha zordu ve ŞANTİYE cok daha kalabalıktı ama adam isi bilen ehil sahibi idi. Onun kurdugu sistemin meyveleri bitmiş olmaliki bu problemler yaşanıyor.yazıklar olsun isçisine gaz sıkmak? Ortamlar dalkavuklara yahcılara kalmıs belli..yazık ülkeme yazık bole bir projenin düştüğü hallere..
  • iscilerin istekleri,maaslar odensin,yatakgane duzeltilsin gibi genel haklar,buna karsilik yapilan sey,askerle gece isciyi alip goturmek,topunuzun allah belasini versin.
  • İnsanca yașamanın iki kuralı vardır bir hak yememek iki hakkını yedirmemek.
  • askerle baskin yapacaginiza,iscinin derdini cozeydinizya,ulkenin geldigi son durum bu iste,zorle cebir kullanarak.ryanair greve gidior,hukumet asker polisle pilotlarin kapisina dayanip gece yarisi evindenmi aldiriyor,yaziklar olsun sizlere be.
  • Mevcut Atatürk havalimanı’na dokunmayın.... Bu 3. Havalimanına güvenen ilk etapta Sabiha gökçen’in kapanmak üzere olan pistine kalır .... 2.etapta İstanbul şehri havaalansız kalır ... Söylemedi demeyin...
  • Bu eylem birilerine fatura edilir. Ne baş kalır ne gövde.
  • Yaziklar olsun (( gariban dogmak suc mu ?

3. havalimanında kötü çalışma koşullarına tepki gösteren işçilerin eylemine gece saatlerinde müdahale eden polis ve jandarma ekipleri, çok sayıda işçiyi gözaltına aldı. İnşaat-iş Sendikasının resmi twitter hesabından yapılan açıklamada kapılar kırılarak girilen koğuşlarda işçiler ve sendika yöneticileri gözaltına alındı.

29 Ekim’de açılışının yapılacağı duyurulan İstanbul'un 3. havalimanındaki inşaatta dün eylem vardı. Havalanının açılışa yetişmesi için kapasitelerinin üzerinde çalışmaya zorladıklarını iddia eden işçiler sabah erken saatlerde İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.'nin binasının önünde toplandılar.

TOMA’larla şantiyeye giren jandarma ekipleri işçilere biber gazıyla müdahale etti. Eylemin devam etmesi üzerine şirket yetkilileri işçilere görüşme çağrısı yaptı. Yapılan görüşmede şirkete 15 maddelik talep listesi iletildi. Taleplerin insani olduğunu söyleyen ve karşılanacağını ifade eden şirket yönetimi bunun protokole çevrilmesine itiraz etti. İşçi temsilcilerinin ısrarı üzerine “Ne yaparsanız yapın” diyen şirket yetkilileri görüşmeden çekildi.

İŞÇİLER VE İNŞAAT-İŞ YÖNETİCİLERİ GÖZALTINA ALINDI

Gece saatlerinde polis ve jandarma tarafından eylem yapan işçilere düzenlenen operasyonda çok sayıda işçi ve İnşaat-İş yöneticisinin gözaltına alındığı aktarıldı. İnşaat-İş Sendikasının Twitter hesabından yapılan paylaşımlara göre jandarma ekipleri saat 03:00 sularında koğuşlara baskın düzenledi. Kapılar kırılarak düzenlenen baskında elinde isim listesi olan jandarma ve polisin özellikle öncü işçileri gözaltına aldığı belirtildi.











İstanbul Yeni Havalimanı'nda gece yarısı baskını!

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

eee ~ 6 yıl önce
''koyduk mu'' culara gelsin bunlar iyi günlerimiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden mi şimdi? ~ 6 yıl önce
Çünkü, son 3-4 aydır adeta işçilerin "canı çıkıyor" Çünkü, beyaz yakalı mühendisler bile 7/24 neredeyse şantiyede ve çalıştırılıyor. Çünkü, işçi ölümleri arttı. Ölüm diyorum ölüm. Adam öldü. DIE, ölüm,mefta, musalla taşı. Bu olaylardan bile, "zamanlama manidar" sonucu çıkaranları aynanın karşına geçip, "ya acaba biraz abartıyomuyum" demeye davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış zamanlama ~ 6 yıl önce
Ağa bunlar kafayı yemiş şu zamanda hak aramaya çalışırsan fetöcü ilan edilirsin, hakkın yenecek bu damgayı yememek için susacaksın vatan haini ilan edilmeleri an meselesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEO ~ 6 yıl önce
Eskı CEO yusuf akcayoglu nun kıymetini bilmeyenler utansın Simdi! Eski CEO varken şartlar cok daha zordu ve ŞANTİYE cok daha kalabalıktı ama adam isi bilen ehil sahibi idi. Onun kurdugu sistemin meyveleri bitmiş olmaliki bu problemler yaşanıyor.yazıklar olsun isçisine gaz sıkmak? Ortamlar dalkavuklara yahcılara kalmıs belli..yazık ülkeme yazık bole bir projenin düştüğü hallere..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ehil ~ 6 yıl önce
On numara dogru söylediklerin. İsi bilen yapar. Samsunlu cv sini gostersin. Daha once Insaat yapmis mi acaba
rezillik kepazelik ~ 6 yıl önce
iscilerin istekleri,maaslar odensin,yatakgane duzeltilsin gibi genel haklar,buna karsilik yapilan sey,askerle gece isciyi alip goturmek,topunuzun allah belasini versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ~ 6 yıl önce
Bunun icin neden acilisi beklemisler?
Çekiç Hakkı ~ 6 yıl önce
İnsanca yașamanın iki kuralı vardır bir hak yememek iki hakkını yedirmemek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezillik kepazelik ~ 6 yıl önce
askerle baskin yapacaginiza,iscinin derdini cozeydinizya,ulkenin geldigi son durum bu iste,zorle cebir kullanarak.ryanair greve gidior,hukumet asker polisle pilotlarin kapisina dayanip gece yarisi evindenmi aldiriyor,yaziklar olsun sizlere be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyarı ~ 6 yıl önce
Mevcut Atatürk havalimanı’na dokunmayın.... Bu 3. Havalimanına güvenen ilk etapta Sabiha gökçen’in kapanmak üzere olan pistine kalır .... 2.etapta İstanbul şehri havaalansız kalır ... Söylemedi demeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apronax ~ 6 yıl önce
Bu eylem birilerine fatura edilir. Ne baş kalır ne gövde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:((( ~ 6 yıl önce
Yaziklar olsun (( gariban dogmak suc mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000