06 Ağustos 2018, Pazartesi 13:10:44

İstanbul Yeni Havalimanı'na tarihi göç!

Açılışına 3 aydan daha kısa bir süre kalan İstanbul Yeni Havalimanı tarihi göçe hazırlanıyor. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak yeni havalimanına hangi şirkten kaç kişi gidecek, AirportHaber araştırdı.
  • Ülkenin durumu ortada. İGA işleticisi dolar ve Euro bu vaziyetteyken borcunu ödeyemez. Ve zararın neresinden dönsen kardır diyerek bu işi askıya alır. Ve İGA hayal olarak kalır. 24 haziranın en bariz sonuçlarıdır. Umarım oy verenlerin vicdanları biraz olsun sızlıyordur. Ülke Cumhuriyet tarihinde böyle dibe vuruş görmedi.
  • DHMI neden taşınıyor ? Follow me ile daha iyi sürat yapabilmek için mi ?
  • Anca muhalefet olursunuz özellikle thy de çalışanlar. 30 ekimde açılınca havaalanı görücem hepinizi.. Reis dediyse olur siz rahat olun
  • Sonun baslangicina az kaldi
  • « o yıl hayvanlar bir önceki yıldan çok daha fazla çalıştılar. bir yandan yel değirmeninin, hem de duvarlarının kalınlığı iki katına çıkartılarak yeniden inşa edilmesi ve inşaatın önceden belirlenen tarihte tamamlanması; öte yandan çiftliğin gündelik işlerinin yürütülmesi, olağanüstü bir çaba gerektirmişti. hayvanlar, zaman zaman, jones'un döneminde olduğundan daha fazla çalışmalarına karşın daha iyi beslenmediklerini fark eder gibi oldular. squealer, pazar sabahları, ayağıyla tuttuğu uzun bir kâğıt parçasından birtakım rakamlar okuyarak, çeşitli gıda maddelerinin üretiminin yüzde iki yüz, yüzde üç yüz, yüzde beş yüz arttığını açıklıyordu. hayvanlar, ayaklanma'dan önceki koşulları artık doğru dürüst anımsamadıklarından, ona inanmamak için bir neden göremiyorlardı. ama gene de, öyle günler oluyordu ki, daha az rakam dinleyip daha çok yemek yiyeceğimiz günleri ne zaman göreceğiz, diye düşünmeden edemiyorlardı. »
  • Pist çöktü diye uçuşları sabihaya kaydırmayalım da, rezil olmayalım dünyaya, yolcuları da saatlerce günlerce bekletip yollarda terminalde rezil etmeyelim, sayın yetkililer de 1 hafta önce her şirketin yerini teslim eder herhalde, şirketler de brifing versin çaĺışanlarına. Taşınacak olan personelden havalimanı park pozisyonlarını ve diğer blok ve yerleşkeyi bilen sayısı 100 ü geçmez diye düşünüyorum. DHMİ tanıtım filmlerini ne zaman verecek şirketlere. Dhmi tanıtım yapmazsa kaosa ve gecikmelere herkes hazır olsun. Birim amirlerine bari tanıtım yapın. Hadi gidiyoruz, nereye gidiyoruz? ea
  • Ist1 ist2 hangarları ne olacak revizyon nasil etkilenecek bu taşınma sürecinde servisler nasil olacak servis için avcilar iga arası 50 km araç ile bir saat gidiş geliş günde 2 saat trafik olacak bizim mesai saati kacda başlayacak thy için tam bir kabus saw veya dış istasyonlara kaçmak isteye birim değiştirmek isteyen olursa tazminatı verin işten atın diye bir söylenti var bu doğru mu ? Birim değişikliği veya istasyon değişikliği yapmak mümkün mu bu süreçte kusursuz taşınma olur ise deve kesin Insallah sag salim taşınma başarı ile gerçekleşir 1800 tir nereye bırakacak malzemeleri güvenliği nasil sağlanacak bir indir bindir süreci bir hafta sürer turke olmaz de sonra otur seyret :) çekirdek kola alıp basın ekspres üzerinde bir tepede süreci takip edecem
  • 6 ayda anca taşınırlar
  • Bu konunun uzamanı cevap verirse çok menmun olurum. Beykoz/Kavacıkta oturuyorum Lodoslu havada uçaklar üstümüzden geçerek iniyor çıkan gürültü çok rahatsız ediyor. Yeni havalimanında uçakların yine Kavacık üstünden geçme durumu var mı? Cevaplayan arkadaşa teşekkür ederim. Not: Konuyu alaya alır gibi saçma, sapan yorumlar yazmayun.
  • Gözen 1000 kişi mi

Açılışına 3 aydan daha kısa bir süre kalan İstanbul Yeni Havalimanı tarihi göçe hazırlanıyor. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak yeni havalimanına hangi şirkten kaç kişi gidecek, AirportHaber araştırdı.

Gerçekleşecek tarihi göç, belki de Hazreti Musa’nın göçünden sonra en büyüklerden biri olacak. Öyle ki; tarihi ve dini kaynaklara göre Hz. Musa’nın 93 kişiyle başlayan ve ardından sayıları binlerce kişiye ulaşan büyük göçüne benzer bir tablonun yaşanması bekleniyor.

Hz. Musa o günün şartlarında Firavun Ramses’in zulmünden kurtulmak için binlerce insanla Mısır’dan yola çıkmıştı. Bu büyük göç sırasında Kızıldeniz’i ikiye yarması ve geçiş sonrası da Kızıldeniz’in tekrardan birleşmesi Hz. Musa’nın mucizelerinden biri olarak da bilinir. Dönemin şartlarına göre gerçekleşen büyük göçün bir benzeri de İstanbul Yeni Havalimanı’na yapılacak taşınma sırasında yaşanacak. Belki göç edecek insanların sayıları farklı olacak ama tarihteki yerini de alacak.

BASIN EKSPRES YOLU TRAFİĞE KAPATILACAK!

29 Ekim’de açılışı yapılacak İstanbul Yeni Havalimanı dünya havacılık tarihinin en büyük göçlerinden birini yaşamaya hazırlanıyor. Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Yeni Havalimanı’na taşınma sürecinde iki meydan arasında bulunan ana bağlantı yolu olan “İkitelli-Basın Ekspres Yolu” da kontrollü olarak trafiğe kapatılarak taşınmanın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Türk havacılığında bir dönüm noktası olacak tarihi taşınmada binlerce çalışanın adresi artık değişiyor.

ATATÜRK HAVALİMANI’NDAN YENİ HAVALİMANI’NA

1953 yılından günümüze kadar aralıksız olarak sivil ulaşıma hizmet veren, eski adıyla Yeşilköy yeni adıyla Atatürk Havalimanı artık tarih olmaya hazırlanıyor. Yapımının ardından her geçen gün büyüyerek kapasitesi artırılan ve artık talebe cevap veremeyecek noktaya gelen Atatürk Havalimanı, yerini İstanbul yeni havalimanına bırakıyor.

29 Ekim’den itibaren ilk fazı açılacak yeni havalimanıyla birlikte Atatürk Havalimanı’ndaki seferlere de nokta koyulacak.

TOPLAM KAÇ PERSONEL YENİ HAVALİMANI’NA TAŞINACAK?

Türk Havacılığının en büyük taşınmasını yaşayacak olan yeni havalimanına geçiş sürecinde toplam 46 Bin 691 personel de Atatürk Havalimanı’ndan 3. Havalimanına geçecek.

Peki, hangi şirketten kaç personel İstanbul yeni havalimanına taşınacak:

Türk Hava Yolları: 21 bin

Turkish Ground Services (TGS): 7 bin 700

Atlasglobal: 1800

Onur Air: 1700

Havaş: 1100

Çelebi: 1300

MNG:200

Gözen Air: 1000

ATS: 400

DHMİ:1100

THY Teknik: 11 bin 258 (taşeronlarla birlikte)

Atatürk Havalimanı toplam: 46 BİN 691

AirportHaber’in resmi kaynaklardan edindiği bilgiye göre; güncel rakamlarda toplamda 46 bin 691 personelin geçiş yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı’nda bu sayı da giderek artacak. 3. Havalimanına geçiş yapacak tüm şirketlerin kapasite artırmasıyla birlikte bu rakamını daha da artması bekleniyor.

Öte yandan Atatürk Havalimanı’ndan geçiş yapacak personelin yanı sıra yeni havalimanında binlerce çalışan da ilk kez iş başı yapacak.

YENİ HAVALİMANI’NA GEÇİŞ SÜRECİ

Tamamen faaliyete girmesiyle birlikte dünyanın en büyükleri arasındaki yerini alacak yeni havalimanına taşınma süreci de tarihi anlara sahne olacak.

‘Big Bang’ diye adlandırılan sistemle başlayacak taşınma sürecinin 45 saatte tamamlanması hedefleniyor.

Taşınma süreci 30 Ekim saat 03:00’te başlayacak ve 31 Ekim 23:59’da sona erecek. Bu esnada uçuşlar ilk etapta önce azaltılacak, daha sonra da 12 saatlik dilimde uçuşlar tamamen duracak. Taşınmanın sona ermesiyle birlikte ilk uçuşu Türk Hava Yolları yapacak. İlk uçuşun adresi ise Ankara olacak.

TOPLAMDA 1800 TIR

Dünya havacılık tarihinin en büyük taşınmasına sahne olacak yeni havalimanına geçiş sürecinde toplamda 1800 tır kullanılması planlanıyor. Bu tırlardan 800’ü sadece THY’yi taşırken, 1000 tır da diğer şirketlerin taşınmasını gerçekleştirecek.

29 Ekim’deki açılış ile birlikte ilk etapta 2 pist kullanılacak. Havalimanının tamamı bittiğinde ise 6 pist hizmet verecek.

©AirportHaber.com ÖZEL

İstanbul Yeni Havalimanı'na tarihi göç!

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

Heyecanlı ~ 6 yıl önce
Ülkenin durumu ortada. İGA işleticisi dolar ve Euro bu vaziyetteyken borcunu ödeyemez. Ve zararın neresinden dönsen kardır diyerek bu işi askıya alır. Ve İGA hayal olarak kalır. 24 haziranın en bariz sonuçlarıdır. Umarım oy verenlerin vicdanları biraz olsun sızlıyordur. Ülke Cumhuriyet tarihinde böyle dibe vuruş görmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMI ~ 6 yıl önce
DHMI neden taşınıyor ? Follow me ile daha iyi sürat yapabilmek için mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kudurun ~ 6 yıl önce
Anca muhalefet olursunuz özellikle thy de çalışanlar. 30 ekimde açılınca havaalanı görücem hepinizi.. Reis dediyse olur siz rahat olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
By ~ 6 yıl önce
Sonun baslangicina az kaldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orwell ~ 6 yıl önce
« o yıl hayvanlar bir önceki yıldan çok daha fazla çalıştılar. bir yandan yel değirmeninin, hem de duvarlarının kalınlığı iki katına çıkartılarak yeniden inşa edilmesi ve inşaatın önceden belirlenen tarihte tamamlanması; öte yandan çiftliğin gündelik işlerinin yürütülmesi, olağanüstü bir çaba gerektirmişti. hayvanlar, zaman zaman, jones'un döneminde olduğundan daha fazla çalışmalarına karşın daha iyi beslenmediklerini fark eder gibi oldular. squealer, pazar sabahları, ayağıyla tuttuğu uzun bir kâğıt parçasından birtakım rakamlar okuyarak, çeşitli gıda maddelerinin üretiminin yüzde iki yüz, yüzde üç yüz, yüzde beş yüz arttığını açıklıyordu. hayvanlar, ayaklanma'dan önceki koşulları artık doğru dürüst anımsamadıklarından, ona inanmamak için bir neden göremiyorlardı. ama gene de, öyle günler oluyordu ki, daha az rakam dinleyip daha çok yemek yiyeceğimiz günleri ne zaman göreceğiz, diye düşünmeden edemiyorlardı. »

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşındıktan sonra ~ 6 yıl önce
Pist çöktü diye uçuşları sabihaya kaydırmayalım da, rezil olmayalım dünyaya, yolcuları da saatlerce günlerce bekletip yollarda terminalde rezil etmeyelim, sayın yetkililer de 1 hafta önce her şirketin yerini teslim eder herhalde, şirketler de brifing versin çaĺışanlarına. Taşınacak olan personelden havalimanı park pozisyonlarını ve diğer blok ve yerleşkeyi bilen sayısı 100 ü geçmez diye düşünüyorum. DHMİ tanıtım filmlerini ne zaman verecek şirketlere. Dhmi tanıtım yapmazsa kaosa ve gecikmelere herkes hazır olsun. Birim amirlerine bari tanıtım yapın. Hadi gidiyoruz, nereye gidiyoruz? ea

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangar ~ 6 yıl önce
Ist1 ist2 hangarları ne olacak revizyon nasil etkilenecek bu taşınma sürecinde servisler nasil olacak servis için avcilar iga arası 50 km araç ile bir saat gidiş geliş günde 2 saat trafik olacak bizim mesai saati kacda başlayacak thy için tam bir kabus saw veya dış istasyonlara kaçmak isteye birim değiştirmek isteyen olursa tazminatı verin işten atın diye bir söylenti var bu doğru mu ? Birim değişikliği veya istasyon değişikliği yapmak mümkün mu bu süreçte kusursuz taşınma olur ise deve kesin Insallah sag salim taşınma başarı ile gerçekleşir 1800 tir nereye bırakacak malzemeleri güvenliği nasil sağlanacak bir indir bindir süreci bir hafta sürer turke olmaz de sonra otur seyret :) çekirdek kola alıp basın ekspres üzerinde bir tepede süreci takip edecem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selman ~ 6 yıl önce
6 ayda anca taşınırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tbt gnd ~ 6 yıl önce
Bu konunun uzamanı cevap verirse çok menmun olurum. Beykoz/Kavacıkta oturuyorum Lodoslu havada uçaklar üstümüzden geçerek iniyor çıkan gürültü çok rahatsız ediyor. Yeni havalimanında uçakların yine Kavacık üstünden geçme durumu var mı? Cevaplayan arkadaşa teşekkür ederim. Not: Konuyu alaya alır gibi saçma, sapan yorumlar yazmayun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzaman ~ 6 yıl önce
Hayir yeni havalimanında katiyen böyle bir şey olmayacak. Ben uzamanim bu konuda.
Security ~ 6 yıl önce
Gözen 1000 kişi mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000