21 Ekim 2018, Pazar 09:37:16

İstanbul Yeni Havalimanı’na Siemens Türkiye imzası

İstanbul Yeni Havalimanı’nın enerji yönetimi ve yangın güvenliği sistemleri Siemens Türkiye’ye emanet. Havalimanı'nın tüm enerjisinin kesintisiz ve yüksek verimli dağıtımı, Siemens Türkiye’nin Gebze’deki fabrikasında yerli olarak ürettiği orta gerilim panolarıyla gerçekleşecek.
  • Alman işte ne Siemens Türkiye'si? Ama Almanya kıskanıyor çünkü MErcedes Türkiye, VW Türkiye, BMW Türkiye, Siemens Türkiye, Bosch Türkiye, Audi Türkiye, vs vs vs vs bunla rhep bizde rahat olun
  • Haberiniz yok galiba. Siemens bir Türk işadamı tarafından satın alındı. Deeeermişim
  • siemens si mi aldık açın türkiyenin önünü yerli ve milli markamız siemens ile yeni havalimanımız hizmete girecek :)
  • ne oldu hani almanya naziydi,kötüydü,bizi kıskanıyordu bilmem neydi? bizi sözde yönetenler niye çark ettiler yine? alman turist gelsin diye atmadıkları takla kalmadı. niye almanlara iş yağdırıyoruz hala? önce laf söyle sonra çark et elalemi zengin et,böyle ülke mi yönetilir ayıp be !
  • koca ülkede yokmuydu yerlisi?o kadar büyük bi ihaleyi gidip almanlara verdiler yazıklar olsun..
  • Asansör, yürüyen yol-merdivenler ve körükler de Alman markası!
  • Evet teknoloji Almandır fakat ekipmanlar, panolar Gebze'de Türk fabrikada üretiliyor. Mühendisliği Türk, işcisi Türk, yöneticisi Türk. Siemens tüm dünyaya bu panoları Gebze'de ürettirip gönderir. Siemens Türkiye'de binlerce Türk insanı çalışır ve üretir. Ülkemizin göz bebeği kurumlarındandır. Elektrik, otomasyon ve güvenlik konu olduğunda Siemens her zaman 1 numaradır. Yeni havalimanında Siemens seçilmesi güvenlik ve her açıdan çok akıllıca olmuş. Hayırlı olsun.
  • Yerli ve milli havalimanımıza da böyle yerli ve milli bir marka yakışırdı
  • Yeni iş cinayetini niye yazmıyorsunuz? Sansür mü, otosansür mü, yoksa yalakalık mı?
  • Çabuk Almanya bizi kıskanıyorcular gelmeden...

İstanbul Yeni Havalimanı’nın enerji yönetimi ve yangın güvenliği sistemleri Siemens Türkiye’ye emanet. Havalimanı'nın tüm enerjisinin kesintisiz ve yüksek verimli dağıtımı, Siemens Türkiye’nin Gebze’deki fabrikasında yerli olarak ürettiği orta gerilim panolarıyla gerçekleşecek.

Türkiye’nin en büyük projelerinden, ulaşım ağında önemli bir konumda bulunan İstanbul Yeni Havalimanı’nın Cumhuriyetin 95’inci yılının kutlanacağı 29 Ekim 2018 tarihinde açılması için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Havalimanının Enerji Yönetim Sistemi (SCADA) altyapısı, orta gerilim pano tedariği, pist aydınlatma kontrol odası alçak gerilim sistemi ve yangın algılama sistemlerinin kurulumunu Siemens Türkiye yürütüyor.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki Siemens çözüm ve hizmetlerinin global bir deneyim ve uzmanlıktan güç aldığını belirten Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, şunları ifade etti:

“Siemens, gerek enerji yönetimi ve verimliliği gerekse bina teknolojileri konusunda dünyada ve Türkiye’de uzun yıllara dayanan uzmanlığıyla fark yaratan çözümler geliştiriyor. Bu çözümlerimizin İstanbul Yeni Havalimanı gibi büyük ve önemli projelerde yer almasından gurur duyuyoruz. Projede, Gebze Fabrikamız’da üretilen elektrik panolarının kullanılması ve böylece ülkemize daha da büyük bir katma değer sağlayabilmemiz bizim için bir başka mutluluk vesilesi. Siemens Türkiye olarak ürün ve çözümlerimizle ülkemizin en büyük projelerine destek vermeye ve teknolojimizi Türkiye’nin hizmetine sunmaya devam edeceğiz.”

Kesintisiz ve verimli enerji dağıtımı
Tamamlandığında yaklaşık 50 bin kişilik bir yerleşim yeri kadar enerji tüketecek olan havalimanının tüm elektriğinin kesintisiz ve verimli bir şekilde dağıtımını sağlayan Siemens Türkiye, projeye 750 adet orta gerilim panosu temin etti. Yeni Havalimanı, Türkiye’de yüksek güvenlikli pano sınıfında tek seferde en fazla sayıda orta gerilim panosunun tedarik edildiği proje oldu. Havalimanının en kritik bölgesi olan pist aydınlatması kontrol binasının (CCR) alçak gerilim sistemlerinin de kurulumunu sağlayan Siemens Türkiye, panoların tamamını Gebze Fabrikası’nın 65 ülkeye ihraç yapan tesisinde üretti.

SCADA ile tam kontrol
Yapılan şirket açıklamasına göre Siemens Türkiye, enerji izleme ve kontrolünü ise SCADA altyapısıyla sağlıyor. SCADA yazılımı olarak Spectrum Power 5, saha ekipmanlarıyla iletişimi sağlayan RTU olarak SICAM serisi ve yük atma işlemi için de S7-400 PLC ailesi kullanılıyor. Orta ve alçak gerilim panolarının devrede olup olmadığını sürekli kontrol eden SCADA sayesinde; tesisler merkezi kontrol noktasından izlenerek enerji kesintileri minimuma indiriliyor. 60 bini aşkın veri anlık olarak sistem tarafından değerlendiriliyor ve operatörlere en iyi işletme koşulları için öneriler sunuluyor. İşletmenin enerji verimliliği sağlayabileceği noktalar kısa sürede belirleniyor. Tüm dağıtım şebekesinin dijitalizasyonu sayesinde kesintisiz ve sürekli elektrik dağıtımında diğer tesislere örnek teşkil edecek bir çözüm sunuluyor. Bunun yanı sıra dinamik olarak çalışan yük atma sistemi ile acil durumlarda havalimanının kesintisiz enerji dağıtımı garanti altına alınıyor. Enerji ölçme sistemi sayesinde de elektrik tüketimine ait faturalandırma doğrudan yapılabiliyor.

Üst düzey güvenlik sağlanıyor
Siemens Türkiye Bina Teknolojileri bölümü de İstanbul Yeni Havalimanı projesine Terminal Binası, Hizmet Merkezi ve Trafo Merkezi’nde 72, Ödüllü Hava Trafik Kontrol Kulesi ve İtfaiye binalarında ise 16 adet Sinteso yangın algılama sistemi ile destek oluyor. Siemens’in gelişmiş bina yönetim çözümü Desigo CC Entegre Bina Yönetim yazılımı ile izlenen sistemin izleme ve kontrol noktaları; güvenlik odası ve havaalanı operasyon merkezinde yer alıyor. Entegre Güvenlik Yönetim (ISM) merkezi ile entegre çalışan Sinteso akıllı yangın algılama çözümü, yangına karşı korumada, sıcaklık ve duman güvenliği sağlamada anahtar rol oynuyor.

Havalimanları Siemens’e emanet
Havalimanının tüm elektrik dağıtım sisteminde, ayrıca kritik noktalardaki alçak gerilim ve yangın algılama sistemlerinde Siemens’in tercih edilmesinde, şirketin bugüne kadar üstlendiği projelerde elde ettiği başarılar ve Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Frankfurt Havalimanı gibi büyük projelerdeki önemli referansları rol oynadı.

İstanbul Yeni Havalimanı’na Siemens Türkiye imzası

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

LOL ~ 5 yıl önce
Alman işte ne Siemens Türkiye'si? Ama Almanya kıskanıyor çünkü MErcedes Türkiye, VW Türkiye, BMW Türkiye, Siemens Türkiye, Bosch Türkiye, Audi Türkiye, vs vs vs vs bunla rhep bizde rahat olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haber ~ 5 yıl önce
Haberiniz yok galiba. Siemens bir Türk işadamı tarafından satın alındı. Deeeermişim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gariban havacı ~ 5 yıl önce
siemens si mi aldık açın türkiyenin önünü yerli ve milli markamız siemens ile yeni havalimanımız hizmete girecek :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havagazı ~ 5 yıl önce
ne oldu hani almanya naziydi,kötüydü,bizi kıskanıyordu bilmem neydi? bizi sözde yönetenler niye çark ettiler yine? alman turist gelsin diye atmadıkları takla kalmadı. niye almanlara iş yağdırıyoruz hala? önce laf söyle sonra çark et elalemi zengin et,böyle ülke mi yönetilir ayıp be !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lax ~ 5 yıl önce
koca ülkede yokmuydu yerlisi?o kadar büyük bi ihaleyi gidip almanlara verdiler yazıklar olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıskanç Almanya ~ 5 yıl önce
Asansör, yürüyen yol-merdivenler ve körükler de Alman markası!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo Siemens TR ~ 5 yıl önce
Evet teknoloji Almandır fakat ekipmanlar, panolar Gebze'de Türk fabrikada üretiliyor. Mühendisliği Türk, işcisi Türk, yöneticisi Türk. Siemens tüm dünyaya bu panoları Gebze'de ürettirip gönderir. Siemens Türkiye'de binlerce Türk insanı çalışır ve üretir. Ülkemizin göz bebeği kurumlarındandır. Elektrik, otomasyon ve güvenlik konu olduğunda Siemens her zaman 1 numaradır. Yeni havalimanında Siemens seçilmesi güvenlik ve her açıdan çok akıllıca olmuş. Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cvp ~ 5 yıl önce
Saçma sapan yorum yapma. Siemens alman firmasıdır ülkemizde fabrika açması vergi muafiyeti ve ucuz işgücü yüzünden kara kaş kara gözümüz için değil !
Ne kadar da yerli ve milli ~ 5 yıl önce
Yerli ve milli havalimanımıza da böyle yerli ve milli bir marka yakışırdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni ~ 5 yıl önce
Yeni iş cinayetini niye yazmıyorsunuz? Sansür mü, otosansür mü, yoksa yalakalık mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 5 yıl önce
Çabuk Almanya bizi kıskanıyorcular gelmeden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000