12 Temmuz 2016, Salı 09:29:27

'İstanbul uçuşları tehlikeli mi' diye anket açtılar

İsviçre merkezli bir internet portalı Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısından sonra bir anket yaparak İstanbul uçuşlarının tehlikeli olup olmadığını sordu.
  • Türk Hava yolları ile uçmak huzur ve güvendir.evimdeyim ben❤️
  • dün pragta bir gazetede bodrum bay resort hotel 8 gün herşey dahil uçakla geliş-gidiş fiyatı 13800 çek korunası idi yani yaklaşık 1725 TL .Kaldığım otelin resepsiyonistine gösterdim evet çok ucuz ama sizin ülkeniz mısırdan daha tehlikeli dedi.
  • degil. seve seve ucarim istanbula. batida insanlari propaganda dolduruyorlar ama sukur kanmayan var Turkler kendisi ve malum kanan var avrupanin yerlisi.
  • Türkiye DAEŞ canavarına yardım ve yataklık yaparken düşeceği bu durumu hesaba katmalıydı ankete bile gerek yok tüm dünya Türkiyeyi tehlikeli ülke olarak değerlendiriyor bırakın batılı ülkeleri hatta ortadoğulu turist bile aynı görüşte bu ankete katılıpta 4. cevabı seçmek bu gerçeği değiştirmiyecek Türkiye itibarını kayıbetmiştir
  • Adamin sordugu su, "Son saldiri Istanbul yoluyla ucmamaniz yönünde bir karara sebep oldu mu?" cevaplar da belli, "Evet cok riskli", "iki kere düsünüyorum", "Böyle bir sey söyleyemem", "Hayir, saldirilar sadece Istanbul'da olmuyor". Birincisi, bu soruyu "algi olusturma" diye algilayanin ya algisinda sorun var ya da yabanci dili kit. Ikincisi, siz sirket icinde mail dolastirinca kimsenin korkusu ortadan kalkmiyor, gercekler de degismiyor; son dönemde basta iki havaalaninda olmak üzere bir yigin saldiri yasandi ve özellikle transit yolcu dogal olarak bundan etkilenir. Anketlerde afedersiniz s.dik yaristiracaginiza, ülkeyi yönetenlere daha etkin güvenlik politikalari ve en basitiyle daha akilci ic ve dis politika gütmeleri icin baski olusturun.
  • Isvicre merkezli ve her sabah ucretsiz dagitilan bir gazetenin internet sayfasinin Turkiye'ye ait IP'den gelen oylari ayiklayip elemesi sizde ne kadar surer? a) Otomatik eleme yapabilir, vakit bile harcamaz. b) Stajyere gorev verir, server log'larindan bakilir 2-3 dakika surer. c) Bu isi kotaramayacagini anlar, anketi sonuclandirmaz ya da manuel oy ilavesi yapip 1., 2. secenekleri sahlandirirlar ki bu da takriben 10 saniye surer. Teknik A.S. deki calisanlarin dakikasi degerli, boyle islerle vakitlerini ziyan edeceklerine islerini layigiyla yapip daha da uzmanlassalar daha verimli olmaz mi? 1500'lerde yasamiyoruz. Dunyaya Turkler degil, kimse degil, ticaret ve para hukmediyor. Boyle anketleri kasitli yapiyorlar - biliyorlar ki Turkiye'den yiginla trafik gelecek, reklam gelirleri katlanacak. Aninda parlayan milletiz vesselam.
  • Hangisi? Ja, das wäre mir zu gefährlich. Ich würde es mir zweimal überlegen. Kann ich nicht sagen. Nein, Anschläge können nicht nur in Istanbul passieren.
  • Bu gazete alman merkezli degil isvicre merkezlidir her Sabah ucretsiz dagitilir
  • Onun bunun bıraktıkları.....korkun lan bizden biz Türküz.hepiniz kaçarsınız biz vatanımızda kalırız korkmadan...!

İsviçre merkezli bir internet portalı Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısından sonra bir anket yaparak İstanbul uçuşlarının tehlikeli olup olmadığını sordu.

Son dönemde İstanbul'un terör saldırılarına hedef olduğunun belirtildiği haberde Türk Hava Yolları'nın büyüme hızını ve imajı değerlendirildi. Terör olaylarının hem Türk Hava Yolları'nı hem de havayolu seyahatini etkileyip etkilemeyeceği sorgulanarak bir belirsizlik olduğu öne sürüldü.

Türkiye’ye ve THY’ye yönelik negatif algı oluşturulmak için hazırlanan ankete katılarak oy kullanılmasını isteyen THY Teknik A.Ş, çalışanlara şu çağrıda bulundu:

“Merhaba Arkadaşım/Dostum,

Atatürk Havalimanında Canilerin terör eylemi üzerinden, Milli Bayrak Taşıyıcımız Türk Hava Yollarına karşı, Almanya merkezli olduğunu tahmin ettiğim bir anket yapılmaktadır.
Ankete katılalım ve ankette bizim için uygun olan 4. Şıkkı seçelim lütfen...!
Ankete katılmaları için arkadaşlarımıza da iletelim.”


Okuyuculara 4 tercih sunan portal, 'İstanbul uçuşlarının tehlikeli olduğu, kararsız, söylemek istemiyorum ve tehlikeli değil saldırılar her yerde oluyor' seçenekleri sunuldu.

Şu ana kadar ezici bir çoğunlukla İstanbul tehlikeli değil, heryerde oluyor seçeneği önde gidiyor. Siz de adrese giderek oy kullanabilirsiniz.

OY KULLANMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

'İstanbul uçuşları tehlikeli mi' diye anket açtılar

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Ahmet ~ 8 yıl önce
Türk Hava yolları ile uçmak huzur ve güvendir.evimdeyim ben❤️

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turist ~ 8 yıl önce
dün pragta bir gazetede bodrum bay resort hotel 8 gün herşey dahil uçakla geliş-gidiş fiyatı 13800 çek korunası idi yani yaklaşık 1725 TL .Kaldığım otelin resepsiyonistine gösterdim evet çok ucuz ama sizin ülkeniz mısırdan daha tehlikeli dedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İran ~ 8 yıl önce
İranda bir haftalık İstanbul turları 500TL ye kadar indi ama bir çok kişi korkudan gitmiyor
w. ~ 8 yıl önce
bende 8 gun hersey dahil 5 yildizli otele kaldim amsterdam - antalya gidis gelis 1 kisilik € 500 odedim, seninki pahaliymis.
ab turku ~ 8 yıl önce
degil. seve seve ucarim istanbula. batida insanlari propaganda dolduruyorlar ama sukur kanmayan var Turkler kendisi ve malum kanan var avrupanin yerlisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Propaganda ~ 8 yıl önce
Son alti ayda Istanbul'da tam dört büyük saldiri olmus, propagandaya gerek mi var? Ben ucbucuk atiyorum giderken, atmayanin da ya aklindan zoru var, ya da ne bileyim...
Propogandaya ~ 8 yıl önce
Propaganda ne zaman yokki? Herseye batinin parmak izi var ama siz yok sanabilirsiniz. Turkiye nin ekonomisi ab den daha saglam isliyor ve bati cokturmeye calisanlar var, istanbuldaki saldirilar batinin isine yariyor, ister inanma. Ab cirkin oyunlar oynuyo, hersey bilerek oluyo.
Dünya ~ 8 yıl önce
Türkiye DAEŞ canavarına yardım ve yataklık yaparken düşeceği bu durumu hesaba katmalıydı ankete bile gerek yok tüm dünya Türkiyeyi tehlikeli ülke olarak değerlendiriyor bırakın batılı ülkeleri hatta ortadoğulu turist bile aynı görüşte bu ankete katılıpta 4. cevabı seçmek bu gerçeği değiştirmiyecek Türkiye itibarını kayıbetmiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cc ~ 8 yıl önce
Hadi bakalım sende sevin oh ne güzel oldu Türkiye itibar kaybetti diye. İyi ki bu memlekette azınlıksınız değilse yandı bu memleket
CC ~ 8 yıl önce
Ülke bizim azınlık olan gericiler ve terörü besleyenler. Aman yanılmayalım. Azıcık da olsa sürüden ayrılalım.
Alginiz Batsin! ~ 8 yıl önce
Adamin sordugu su, "Son saldiri Istanbul yoluyla ucmamaniz yönünde bir karara sebep oldu mu?" cevaplar da belli, "Evet cok riskli", "iki kere düsünüyorum", "Böyle bir sey söyleyemem", "Hayir, saldirilar sadece Istanbul'da olmuyor". Birincisi, bu soruyu "algi olusturma" diye algilayanin ya algisinda sorun var ya da yabanci dili kit. Ikincisi, siz sirket icinde mail dolastirinca kimsenin korkusu ortadan kalkmiyor, gercekler de degismiyor; son dönemde basta iki havaalaninda olmak üzere bir yigin saldiri yasandi ve özellikle transit yolcu dogal olarak bundan etkilenir. Anketlerde afedersiniz s.dik yaristiracaginiza, ülkeyi yönetenlere daha etkin güvenlik politikalari ve en basitiyle daha akilci ic ve dis politika gütmeleri icin baski olusturun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi akıllı ~ 8 yıl önce
Bi akıllı sensin değil mi? Kimse bunları düşünemez mi? Anket la bu. Adamların yaptığı ticari maksatlı kafa bulandırma. Bizimki de karşı koyma. Ortada"anketi yönlendirirsek yeter, sorumlular da yan gelsin yatsın" diyen mi var?
Bi akıllı ~ 8 yıl önce
anket sonucu guvendeyiz çıkarsa guvende mi olacagız?
Cc ~ 8 yıl önce
Seni gören dışişleri bakanlığında çalışıyor yada müşavir. Paşam bu işler öyle klavye başında ahlam kesmekle olmuyor.
Akilli geldi. ~ 8 yıl önce
Evet bi' akilli benim, "adamlarin yaptigi ticari maksatli kafa bulandirma" kismini anlayamayacak da kadar kafasizim gerci. Daha Isvicre sitesi oldugundan bi haber, kalkmis bir de algi diyor; nerden anladin "ticari maksadini", "kafa bulandirma" kismini diye soruyorum, söyle bilelim, biz de ögrenelim. Yoksa daha metni anlamadan goygoy yapar durumuna düsersin anca, bos bos anket oylarsin. Bilmem kac kayipli saldirinin olumsuz etkisi mi büyük, kiytirik anketin sonucunun etkisi mi?
Akilli ~ 8 yıl önce
Ben gayet iyi Almanca bilirim (sen?), metni de okudum. İsviçre sitesi olduğu da zaten belli. Ticari maksatlı ve kafa bulandırma hususuna gelince bu izah gerektirmeyecek bir durum, eğer çocuk değilsen. Sorumlular elbette hesap verecek ve gereğini yapacak. Bizler de klavyeden, entel bardan ahkam kesmek yerine birşeyler yapacağız. Bu anket cevaplamak bile olsa. "Ekmeğin fiyatını bilmezsiniz ama ekonomik politika..." diye bir şarkı vardı bana onu hatırlattınız nedense.
Oylama ~ 8 yıl önce
Isvicre merkezli ve her sabah ucretsiz dagitilan bir gazetenin internet sayfasinin Turkiye'ye ait IP'den gelen oylari ayiklayip elemesi sizde ne kadar surer? a) Otomatik eleme yapabilir, vakit bile harcamaz. b) Stajyere gorev verir, server log'larindan bakilir 2-3 dakika surer. c) Bu isi kotaramayacagini anlar, anketi sonuclandirmaz ya da manuel oy ilavesi yapip 1., 2. secenekleri sahlandirirlar ki bu da takriben 10 saniye surer. Teknik A.S. deki calisanlarin dakikasi degerli, boyle islerle vakitlerini ziyan edeceklerine islerini layigiyla yapip daha da uzmanlassalar daha verimli olmaz mi? 1500'lerde yasamiyoruz. Dunyaya Turkler degil, kimse degil, ticaret ve para hukmediyor. Boyle anketleri kasitli yapiyorlar - biliyorlar ki Turkiye'den yiginla trafik gelecek, reklam gelirleri katlanacak. Aninda parlayan milletiz vesselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oylama sen ~ 8 yıl önce
TK yurtdışı teşkilatı yurtdışında biliyorsun değil mi?
Hangisi? ~ 8 yıl önce
Hangisi? Ja, das wäre mir zu gefährlich. Ich würde es mir zweimal überlegen. Kann ich nicht sagen. Nein, Anschläge können nicht nur in Istanbul passieren.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamer ~ 8 yıl önce
Bu gazete alman merkezli degil isvicre merkezlidir her Sabah ucretsiz dagitilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkoğlu ~ 8 yıl önce
Onun bunun bıraktıkları.....korkun lan bizden biz Türküz.hepiniz kaçarsınız biz vatanımızda kalırız korkmadan...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bende turkogluyum ~ 8 yıl önce
aynen oyle. bizden korkulur. heyyt kimse durduramaz. alirim ayagim altina birde terlik gelirse ozaman saklan.
Korkun bizden! ~ 8 yıl önce
Cok güzel ölürüz biz! Not: Adamin gelmeye niyeti yok zaten, korkmus da gelmiyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000