18 Haziran 2012, Pazartesi 08:46:08

İSTANBUL SEMALARINDA UÇAK EKSİKLİĞİ

Heybeliada’da At Ahırları mevkiinin üstündeki alanda başlayan yangın, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Yangına ilk etapta Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopter ile müdahale edildi. Müdahalelerin yetersiz kalması üzerine Çanakkale , İzmir ve Edremit’ten 2 uçak takviyesi istendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ’nin ise son 2 yıldır yangın söndürme uçağı ve helikopteri kiralamadığı ortaya çıktı.
  • Çok doğru yazmışsın birde elinde hiç helikopter yok iken helikopter ihalesi alanlarıda yazsaydın ya... onlar kimin yandaşı......?
  • Eger sen orman yangın ihalesini uçağı olmayan yandaşlara peşkeş çekersen , memlekette orman kalmaz ama milletin parasını arkadaşlarınla paylaşırsın ......

 

‘Manastır zarar gördü’
Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait helikopter ve uçaklar yetersiz kalınca yangın kısa sürede büyüdü. Radikal’in ulaştığı Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Orman Bölge Müdürlüğü’nün 4 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopterin yanı sıra İzmir ve Çanakkale’den gelen 2 yangın söndürme uçağının çalışmalarıyla yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Yangında yaklaşık 3 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü açıklayan Farsakoğlu, yangının Terk-i Dünya Manastırı olarak bilinen Aziz Spiridon Rum Ortodoks Kilisesi Manastırı bahçesine de sirayet ettiğini ve burada hafif çaplı hasara yol açtığını söyledi.

Yangının kısa sürede yayılmasının nedenlerinden birinin Büyükşehir Belediyesi’nin yangına havadan müdahale edememesi olduğu iddia edildi. Bölgeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi ’nin yangın söndürme helikopter ve uçaklarının gelmemesiyle de Büyükşehir Belediyesi’nin son 2 yıldır yangın söndürme helikopteri ve uçağı kiralamadığı ortaya çıktı. Radikal’in ulaştığı Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ise itfaiye ekipleri ile yangına müdahale edildiğini ifade ederek şunları söyledi:

Uçağın olmaması başka
“Büyükşehir Belediyesi’nin yangın söndürme uçağı ya da helikopterinin olmaması başka bir konu. Burada Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri ve Orman Bakanlığı’nın yangın söndürme uçağı ve helikopterleri yangına müdahale ediyor. Çevre belediyelerden de takviye ekipler yangına müdahale ediyor. Yangın hava şartlarına, etkili rüzgâra bağlı olarak kısa sürede yayıldı. Saat 17.00 itibariyle de yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı.”

(Radikal)

İSTANBUL SEMALARINDA UÇAK EKSİKLİĞİ

Yorumlar

Gökçen yada THK yandaşına.... ~ 12 yıl önce
Çok doğru yazmışsın birde elinde hiç helikopter yok iken helikopter ihalesi alanlarıda yazsaydın ya... onlar kimin yandaşı......?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işte böyle olur ~ 12 yıl önce
Eger sen orman yangın ihalesini uçağı olmayan yandaşlara peşkeş çekersen , memlekette orman kalmaz ama milletin parasını arkadaşlarınla paylaşırsın ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000