08 Ocak 2019, Salı 13:28:23

İstanbul Havalimanı'nda kış tedbirleri sürüyor

İstanbul Havalimanı'nda kış çalışmaları sürüyor.
  • Bir yöntem bu kar küreme işi. Havacılık sektöründe bu yöntemlerin kullanılıyor olması geri kalmışlığımızın göstergesidir. Pisti 4 kenarını ve ışıkllarını ısıtmalı yapın bir daha piste kar küreme makinası sokmayın. Daha ne teknikler var ama biz de yok. Millet gözünü açsın artık. 111 küreme aracı piste hiçmi zarar vermeyecek. O araçların kullanacağı mazotu pistleri ısıtmak için kullanın. Uğraşarak değil sistem kurarak iş bitirmeyi öğrenmemiz lâzım. Otomasyonu unutup bizde amele çok mantığıyla devam edersek, başka ülkeler de bize ameleymişiz gözüyle bakar. Ama biz artık amele gözüyle bakılmaya Layikız galiba gibi geliyor bana
  • Günde 10 iniş kalkış var. Hava trafiğinde bir aksama olmadı diyorlar. Yaa hava trafigi mi var ki olumsuzluk olacak. Nasil bir yorum bu. Hepimiz makarna yemiyoruz hacı. Neyin ne oldugunun farkinda bu millet. Bu demeçten şu çıkar; taşınma olmuş olsaydı 2 cm. Karla rezil olmuştunuz.
  • "Bu sayede İstanbul'da dün ve ondan önceki gün aralıklarla süren kar yağışı, İstanbul Havalimanı'ndaki uçuş trafiğinde herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı." Hangi uçuş trafiği? Atatürk Havalimanında ortalama 1000 trafik, Sabiha Gökçen Havalimanında ortalama 650 trafik var şuan, bunların bir kısmının dahi İGA'ya kaydığını düşünseniz ortalama 350 trafiği olsa yarım saatlik bir karla mücadele çalışması hava trafiğini deyim yerindeyse "felç" eder. E bu sefer diğer meydanlara planlı olmayan uçuşlar gelmeye başlar, onlarda zor durumda kalır. 111 adet karla mücadele aracı var ise piste 5 dakikada temizleyeceksin ki trafiği etkilemeyesin. Neyse umarım bu haberler Atatürk'ün tüm trafiği İGA'ya kaydığında da aynı cümleler ile yazılır.
  • UÇUŞU YOK AMA DÜMENİ ÇOK
  • İlk tecrübe için büyük başarı.çekemeyenlere anten
  • Malesef hep olumsuz yorum, hep çekememezlik hep bahane. Ne olacak siz boş beleşçi tiplerin sonu? Başarı olur, bahane bulursunuz, başarısızlık olur, ben demiştim dersiniz. Gurur duyun be! Bu ülkenin yaptığı en önemli yatırıma saygılı olun be. Cahil cühela yorumlarla çaresizliğinizi ve sorunlu Dünyanızı yansıtıyorsunuz. Biraz edep, sonra da bilinç! Başka bişey istenmiyor sizden! Önce açıp icao okuyun sht okuyun sonra cümle kurun! Yeter sıkıldık artık be!
  • İga yetersiz havacılık konusunda. İstanbula kar bile yağmadı. Ve orada Atatürk gibi uçuş trafiğide yok. Yerde tutan 1-2 cm lık kar. 111 araçı havalımanını 5 bölüme bölüp dağıtırsanız. (2 pist. Taxi yolları3. Apron3 araç) bölüm başına 13-14 araç düşer. Max 15 dk 1 uçak inip kalksa. 1-2 cm karda sıkıntı olmaz tabi.
  • Birakin kalsin karlar. Havalar isininca ucuslara devam edersiniz. Bosu bosuna uğraşmayin.
  • Arkadaş 7-8 uçuş var zaten sanırsın günde 1000 trafik var :)
  • İstanbul Havalimanında uçuş trafiği mi varmış allasen ya güldürüyorlar insanı

 İstanbul Havalimanı'nda kış çalışmaları sürüyor.

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'den yapılan açıklamaya göre, havalimanında 111 kar temizleme aracıyla karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Havalimanında 1 milyon 670 bin metrekarelik alan 30 dakikada temizlendi. Bu sayede İstanbul'da dün ve ondan önceki gün aralıklarla süren kar yağışı, İstanbul Havalimanı'ndaki uçuş trafiğinde herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı.





İstanbul Havalimanı'nda kış tedbirleri sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Çok ilkel ~ 5 yıl önce
Bir yöntem bu kar küreme işi. Havacılık sektöründe bu yöntemlerin kullanılıyor olması geri kalmışlığımızın göstergesidir. Pisti 4 kenarını ve ışıkllarını ısıtmalı yapın bir daha piste kar küreme makinası sokmayın. Daha ne teknikler var ama biz de yok. Millet gözünü açsın artık. 111 küreme aracı piste hiçmi zarar vermeyecek. O araçların kullanacağı mazotu pistleri ısıtmak için kullanın. Uğraşarak değil sistem kurarak iş bitirmeyi öğrenmemiz lâzım. Otomasyonu unutup bizde amele çok mantığıyla devam edersek, başka ülkeler de bize ameleymişiz gözüyle bakar. Ama biz artık amele gözüyle bakılmaya Layikız galiba gibi geliyor bana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komiksiniz ~ 5 yıl önce
Günde 10 iniş kalkış var. Hava trafiğinde bir aksama olmadı diyorlar. Yaa hava trafigi mi var ki olumsuzluk olacak. Nasil bir yorum bu. Hepimiz makarna yemiyoruz hacı. Neyin ne oldugunun farkinda bu millet. Bu demeçten şu çıkar; taşınma olmuş olsaydı 2 cm. Karla rezil olmuştunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çaylak Havacı ~ 5 yıl önce
"Bu sayede İstanbul'da dün ve ondan önceki gün aralıklarla süren kar yağışı, İstanbul Havalimanı'ndaki uçuş trafiğinde herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı." Hangi uçuş trafiği? Atatürk Havalimanında ortalama 1000 trafik, Sabiha Gökçen Havalimanında ortalama 650 trafik var şuan, bunların bir kısmının dahi İGA'ya kaydığını düşünseniz ortalama 350 trafiği olsa yarım saatlik bir karla mücadele çalışması hava trafiğini deyim yerindeyse "felç" eder. E bu sefer diğer meydanlara planlı olmayan uçuşlar gelmeye başlar, onlarda zor durumda kalır. 111 adet karla mücadele aracı var ise piste 5 dakikada temizleyeceksin ki trafiği etkilemeyesin. Neyse umarım bu haberler Atatürk'ün tüm trafiği İGA'ya kaydığında da aynı cümleler ile yazılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çaylak ~ 5 yıl önce
yarım saatte tüm apron temizlendi demekten bunu mu anlıyorsunuz? sizin zihniyet bu, 111 araç piste sok pisti temizle ama uçak park pozisyonundan çıkamasın. eski zihniyeti bırakın artık.
Caylak Havaci ~ 5 yıl önce
Eski zihniyet mi :) guldurmeyin beni... Neyse bu platformda bu tarz yazanlara cevap vermek de cok dogru degil aslinda...
APR ~ 5 yıl önce
UÇUŞU YOK AMA DÜMENİ ÇOK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ata ~ 5 yıl önce
İlk tecrübe için büyük başarı.çekemeyenlere anten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alkışlamak gerekirken? ~ 5 yıl önce
Malesef hep olumsuz yorum, hep çekememezlik hep bahane. Ne olacak siz boş beleşçi tiplerin sonu? Başarı olur, bahane bulursunuz, başarısızlık olur, ben demiştim dersiniz. Gurur duyun be! Bu ülkenin yaptığı en önemli yatırıma saygılı olun be. Cahil cühela yorumlarla çaresizliğinizi ve sorunlu Dünyanızı yansıtıyorsunuz. Biraz edep, sonra da bilinç! Başka bişey istenmiyor sizden! Önce açıp icao okuyun sht okuyun sonra cümle kurun! Yeter sıkıldık artık be!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklisin ~ 5 yıl önce
Sen günde 10 uçuşu zamaninda kaldırmaya başarı diyorsan o senin çapsızlığın..
haksızsın ~ 5 yıl önce
önemli olan kar operasyonu ve sonucu. pistler de uçuş arttıkça temizlemenin daha kolay olacağını bilemediğin için 10 uçuş olayı.yüz üzerinde araç ile aynı anda apron pistler ve taksi yolunun temizlenmesi gerçeğini uçuş artınca değişmeyecek.
Haksızsın ~ 5 yıl önce
Bugün 10 yarın 20 sonra binler... O binleri başarıyla kaldırdığımızda bununla övünecek kişilerde sizlersiniz! Başarısız olursa (ki olmayacak) bununla övünecek yine sizlersiniz! Yani sizler, iki yüzlü değişken kişiliklersiniz. Devletinizin, milli şirketlerinizin zarar görmesini isteyecek kadar hain, başarılarını görünce övünecek kadar aciz! Silkelenin biraz! Embesilce yaşamak, çaresizliği getirir. Biraz okuyun okuyun...
—- ~ 5 yıl önce
İga yetersiz havacılık konusunda. İstanbula kar bile yağmadı. Ve orada Atatürk gibi uçuş trafiğide yok. Yerde tutan 1-2 cm lık kar. 111 araçı havalımanını 5 bölüme bölüp dağıtırsanız. (2 pist. Taxi yolları3. Apron3 araç) bölüm başına 13-14 araç düşer. Max 15 dk 1 uçak inip kalksa. 1-2 cm karda sıkıntı olmaz tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devlet Havameydanı ~ 5 yıl önce
Katılıyorum euro controlun bile tebrik ettigi dhmi arff ekipleri olamadan bu iş zor havacılık öyle bir anda olmaz yıllarca emeği milyonluk aracları donanımlı personel lazım
Foroz ~ 5 yıl önce
Utanmadan bir de yorum yazmışsın sanki araçları siz kullanıyorsunuz da. Araçları iş makinaları şoförleri kullanıyor kendine niye pay çıkarıyorsun ki.
Bosver ~ 5 yıl önce
Birakin kalsin karlar. Havalar isininca ucuslara devam edersiniz. Bosu bosuna uğraşmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş Trafiği??? ~ 5 yıl önce
Arkadaş 7-8 uçuş var zaten sanırsın günde 1000 trafik var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biletçi ~ 5 yıl önce
İstanbul Havalimanında uçuş trafiği mi varmış allasen ya güldürüyorlar insanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000