18 Kasım 2018, Pazar 13:03:24

İstanbul Havalimanı'na dev iletişim altyapısı

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Sezgin, "Turkcell, üç operatör adına İstanbul Havalimanı'nda, dünyanın en büyük havalimanına yakışır bir bilişim altyapısı kurdu." dedi.
  • Ne mutlu Turkcell'sizim diyene.
  • sırasıyla TT Vodofone ve Turkcell iletişim alt yapısını biz yaptık diye haberlerde çıktı çok garip hangisi ana yükleneci peki ?
  • Şimdi Moskova'dan geldim ve Domodedovo Havalimanı terminalinin her yerinde gayet iyi çeken havalimanının ücretsiz WiFi servisini hem gelişte hem de gidişte kullandım.Acaba dünyanın en büyük havalimanı olacağı söylenen İGA'da da böyle ücretsiz WiFi hizmeti verilecek mi? Frankfurt dahil pek çok havalimanında saat bazında bile olsa böyle ücretsiz hizmet var.Artık bizde de olsun lütfen.
  • E hani Vodafone’du?
  • Atatürk havalimaninda Vodafone 300 liraya turkcell 200 liraya turiste hat satıyor. Turist ülkesi miyiz turist dudukleme ülkesi miyiz anlamadım. Bir de taksileri eleştiriyoruz.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Sezgin, "Turkcell, üç operatör adına İstanbul Havalimanı'nda, dünyanın en büyük havalimanına yakışır bir bilişim altyapısı kurdu." dedi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, şirketin, üç operatör adına İstanbul Havalimanı'nda dünyanın en büyük havalimanına yakışır bir bilişim altyapısı kurduğunu belirterek "Altyapı herhangi bir sıkışıklığa ve dar boğaza yol açmadan, aynı anda 1 milyon aboneye hizmet verecek şekilde yapıldı." dedi.

Sezgin, AA muhabirine, İstanbul Havalimanı'nda, dünyanın en büyük havalimanına yakışır bir bilişim altyapısı kurmak amacıyla çalışmalara ağustos sonunda başladıklarını söyledi.

Buraya bir yılda yapılacak bilişim altyapısı kurma çalışmasını 2 aya sığdırmaya çalıştıklarını ifade eden Sezgin, Turkcell olarak üç operatör adına gerekli altyapıyı 29 Ekim'deki açılışa yetiştirdiklerini bildirdi. Sezgin, bu altyapının üç operatör tarafından ortak kullanılacağını dile getirdi.

İstanbul Havalimanı'na "Huawei LampSite" sistemini kurduklarına işaret eden Sezgin, "Havalimanının hem inşaat aşamaları hem de mobil teknolojileri kurma süreçleri yoğun bir çalışmayla oldu." diye konuştu.

Teknolojinin son imkanlarını kullandıklarını vurgulayan Sezgin, İstanbul Havalimanı'na gelecek herkese aynı anda hem data hem ses hizmeti verilebileceğini bildirdi.

Sezgin, herhangi bir sayı sınırı olmadan hizmet verecek altyapının 2G, 3G, 4,5G'nin yanı sıra gelecekte kullanılacak 5G'ye de hizmet verecek şekilde kurulduğuna dikkati çekerek, "Kullanıcılar gerek mobil internet gerekse mobil ses hizmetlerini kesintisiz olarak yüksek hızda kullanma imkanına sahip olacaklar." ifadesini kullandı.

İnternet hizmeti sunan bir şirket olarak Turkcell'in en temel beklentisinin bu hizmete talep olduğunu belirten Sezgin, İstanbul Havalimanı'ndaki altyapının herhangi bir sıkışıklığa ve dar boğaza yol açmadan aynı anda 1 milyon aboneye hizmet vereceğini kaydetti.

İstanbul Havalimanı'na dev iletişim altyapısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Kazıkoviç ~ 5 yıl önce
Ne mutlu Turkcell'sizim diyene.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 5 yıl önce
sırasıyla TT Vodofone ve Turkcell iletişim alt yapısını biz yaptık diye haberlerde çıktı çok garip hangisi ana yükleneci peki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İrfan ~ 5 yıl önce
Şimdi Moskova'dan geldim ve Domodedovo Havalimanı terminalinin her yerinde gayet iyi çeken havalimanının ücretsiz WiFi servisini hem gelişte hem de gidişte kullandım.Acaba dünyanın en büyük havalimanı olacağı söylenen İGA'da da böyle ücretsiz WiFi hizmeti verilecek mi? Frankfurt dahil pek çok havalimanında saat bazında bile olsa böyle ücretsiz hizmet var.Artık bizde de olsun lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İrfana yanıt ~ 5 yıl önce
Biz diyoruz telefon çekmiyor. Sen ücretsiz wi-fi peşine düşmüşsün.
Zaten var ~ 5 yıl önce
Ücretsiz wifi hizmeti Atatürk Havalimanı nda var iki saat.
? ~ 5 yıl önce
E hani Vodafone’du?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok takılmayın ~ 5 yıl önce
Günlük yeni havalimanı çok süper temalı paralı “haber” işte. Tek satırını bile okumaya gerek yok.
Sıra ilr ~ 5 yıl önce
Havaalanı herkese reklam kapısı oldu.Yakında tuvalet kagıtlığını kim temin etmiş onuda öğreniriz
Turiste ~ 5 yıl önce
Atatürk havalimaninda Vodafone 300 liraya turkcell 200 liraya turiste hat satıyor. Turist ülkesi miyiz turist dudukleme ülkesi miyiz anlamadım. Bir de taksileri eleştiriyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mike ~ 5 yıl önce
40-50₺ hatlar neresi 200
Mike ~ 5 yıl önce
Atatürk havalimaninda Vodafone a gidip uzak doğudan turist arkadaşım gelecek buradan hat alacak ne kadar fiyatı diye sorabilirsin. 40-50 lira bize. Turist tarifesi ayrı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000