22 Kasım 2018, Perşembe 08:32:08

İstanbul Havalimanı istihdam kapısı oldu

Yılda 200 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip olması beklenen dünyanın en büyük havalimanı da olan İstanbul Havalimanı, yeni nesil için iş kapısı oldu.
  • iyi de sürekli belediye ile alınacaksa oraya alınacaklar yine sadece belli bir kesim girmeyecek mi işe?
  • alım var mı?
  • İga yetkililerine sesleniyorum. İşe alacağınız insanlarda kalifiye olanları tercih edin elbette ama bunun yanında işini seven, sahip çıkan, insanlara güler yüz gösteren bulunduğu pozisyonu sevmeyip daha iyi şartlarda olanı kıskanan bu yüzden işini savsaklayanları istihdam etmeyin. 2 ay önce ziyarete geldik apronu anlatan arkadaş sanki zorla çalıştırıyorlarmış gibi tavırlar zaten yetişmeyecek bitmeyecek gibi konuşmalar yaptı durdu. Eksiklikler olabilir ama bu kadar dışarı negatif enerji yaymanın anlamıda yok. Kimse kimseyi zorla çalıştırmıyor bu sözümde diğer şirketlerde çalışanlara. Adam ben az maaş alıyorum deyip işini düzgün yapmayan o kadar çok çalışan var apronda. Hayır dışarda yüksek maaş veriyorlarda beğenmeyip havalimanında çalışıyorlar. 2 ay işsiz kalın bakalım beğenmediğiniz bu işleri nasıl mumla arıyorsunuz.
  • son 1 yılda 1.1 milyon kişi işsiz kalmış ülkemizde
  • Muazzam

Yılda 200 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip olması beklenen dünyanın en büyük havalimanı da olan İstanbul Havalimanı, yeni nesil için iş kapısı oldu. Bu kapsamda Bağcılar Belediyesi Kariyer Merkezi de yeni havalimanında güvenlik, şoförlük, yer hizmetleri ve temizlik branşlarında 330 personelin istihdamını sağladı. Son yapılan mülakata katılan 192 kişiden kriterlere uyanlar da burada işe alınacak.

29 Ekim 2018 günü, Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümünde açılan İstanbul Havalimanı, Türkiye’nin geleceği olan gençlerin hem ilgi odağı oldu hem de onlara iş kapısı oldu. İstanbul’u küresel hava yollarının merkezi haline getirecek olan yeni havalimanında birçok branşta personel alımı devam ediyor. İş arayanlarla iş verenleri bir araya getirmek amacıyla 2012 yılında kurulan Bağcılar Belediyesi Kariyer Merkezi de yeni havalimanında ilçe sakinlerine istihdam olanağı sağlıyor. İŞKUR ile yapılan protokol çerçevesinde kayıt yaptıran işsiz gençler ve işverenler, firma temsilcileriyle yüz yüze görüşmeler yapıyor. Adaylar, yetkililere hangi iş alanında çalışabileceklerini ve sahip oldukları sertifikalarla ilgili bilgi veriyorlar. Gerçekleştirilen görüşme sonucunda firmalar anlaştıkları kişileri işe alıyorlar.

Başarılı bir şekilde yürüyen projede son bir yıl içinde 603 kişi istihdam edildi. İşe yerleştirmelerinin en çok yapıldığı yerlerin başında ise dünyanın en büyük havalimanı olma özelliği taşıyan İstanbul Havalimanı geliyor. Havalimanında şoförlük, güvenlik ve temizlik branşlarında Bağcılar’dan 330 kişi istihdam edildi.

“İstiyoruz ki işsiz tüm hemşehrimiz iş sahibi olsun ve evine aş götürsün”

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda yapılan iş görüşmelerinin sonuncusu önceki gün yapıldı. Konuk firma Binsat Holding yetkilileriyle iş arayanlar bir araya geldi. Yapılan mülakatın ardından aranan kriterlere ve şartlara uyanlar İstanbul Havalimanı’nda iş başı yapacak.

Doğru işe doğru kişiyi hedeflediklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İş arayanlarla iş verenleri bir araya getirdiğimiz Kariyer Merkezimizden güzel sonuçlar alıyoruz. Bu yıl ağırlıklı olarak yeni açılan havalimanına personel hizmeti sağladık. İstiyoruz ki işsiz tüm hemşehrimiz iş sahibi olsun ve evine aş götürsün” dedi. 

İstanbul Havalimanı istihdam kapısı oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

ilkel demode ~ 5 yıl önce
iyi de sürekli belediye ile alınacaksa oraya alınacaklar yine sadece belli bir kesim girmeyecek mi işe?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS'ye ~ 5 yıl önce
alım var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 5 yıl önce
İga yetkililerine sesleniyorum. İşe alacağınız insanlarda kalifiye olanları tercih edin elbette ama bunun yanında işini seven, sahip çıkan, insanlara güler yüz gösteren bulunduğu pozisyonu sevmeyip daha iyi şartlarda olanı kıskanan bu yüzden işini savsaklayanları istihdam etmeyin. 2 ay önce ziyarete geldik apronu anlatan arkadaş sanki zorla çalıştırıyorlarmış gibi tavırlar zaten yetişmeyecek bitmeyecek gibi konuşmalar yaptı durdu. Eksiklikler olabilir ama bu kadar dışarı negatif enerji yaymanın anlamıda yok. Kimse kimseyi zorla çalıştırmıyor bu sözümde diğer şirketlerde çalışanlara. Adam ben az maaş alıyorum deyip işini düzgün yapmayan o kadar çok çalışan var apronda. Hayır dışarda yüksek maaş veriyorlarda beğenmeyip havalimanında çalışıyorlar. 2 ay işsiz kalın bakalım beğenmediğiniz bu işleri nasıl mumla arıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 yılda ~ 5 yıl önce
son 1 yılda 1.1 milyon kişi işsiz kalmış ülkemizde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 5 yıl önce
Dogru
Tamam ~ 5 yıl önce
Muazzam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000