22 Kasım 2018, Perşembe 09:32:46

İstanbul Havalimanı fark attı!

İstanbul Havalimanı'nın, otopark ücreti ile diğer havalimanlarına fark attığı ortaya çıktı.
  • JFK yada avrupa da insanlar doları yada euro yu tl ye ceviriyodu dimi tüh saflığımdan unutmuşum ya adamlar salak ya okadar TL veriyolar 1 saatligine bide doviz geliri kazanirken
  • Yalan Ahl de 18 50 1-3
  • Ahahahahah TL'ye çevirmişler ciddi ciddi:D
  • Burda asgari ücret 300 dolar onu yazmayi unutmuşsunuz. Orarlarda da 300 dolar mi ?
  • Yol kenarlarında artık çift sıra bekleyen araçlardan geçilmez.
  • Thy çalışanları için otopark olayı nasıl olacak bilgisi olan arkadaş var mı?
  • Ben bazı yorumcuları anlamakta güçlük cekiyorum. Tabi ki tl ye çevrilecek!! Havalimanı yapılırken kullanılacak olan teçhizatlar yurtdışından tl ile mi alındı da şimdi euro dolardan bahsetmeyin diyorsunuz??
  • Kardeşim bu havalimanının otoparkını yabancılar kullanmıyor ben sen biz kullanıyoruz. Hangi akla hizmet asgari ücretin 400 dolar bile olmadığı devletin memurunun ve orta kesimin 1000 dolar altı maaş aldığı bir ülke olarak almanyada 1600 euro asgari ucretliyle bizimkini kıyaslayabiliyorsunuz. Madem kıyaslayacaksınız ozaman asgari ücret üzerinden yapın hadi o kadar milli iseniz yapın 7 8 tl. Çıkın diyin ki biz milli bir sirket olarak emsallerimizde asgari ucretli insanlar 7 8 euro oderken bizde 7 8 tl gibi bir tarife koyduk diyin. Belki ozaman biraz inandırıcı olursunuz.
  • Hadi uçaklar transit yolcu alacak yolcular bir uçaktan inip digerine binecek,fakat otomobilleri ile yurdum insanı gelecek ,otomobiller transit olmayacak,59 tl ye bilet alıp 4 günlüğüne 300 lira otopark parası vermek ? Günlük 20 lira olsun,bu maliyetlerle Yavuz sultan selim köprüsü gibi olur burası
  • Bu yurtdışındaki fiyatları TL'ye çevirme hastalığı bunlarda da varmış. Çok a haber izlemekten sanırım.Onlar euro kazanıyor euro.

İstanbul Havalimanı'nın, otopark ücreti ile diğer havalimanlarına fark attığı ortaya çıktı. İstanbul'un yeni havalimanında 1 saat kadar talep edilen otopark ücreti Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yüzde 36 daha pahalı iken, otoparkta kalınan süre arttıkça aradaki fiyat farkının azaldığı gözlemleniyor

29 Ekim'de faaliyet geçen Türkiye'nin ve dünyanın en büyük havalanı olan İstanbul Havalimanı'da merakla beklenen otopark ücretleri açıklandı. Toplam 5 blok ve 7 kattan oluşan 40 bin araç kapasiteli otoparkta tarifenin açıklanması ile birlikte ise, yeni havalimanının Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na göre önemli farklarının olduğu ortaya çıktı.

YÜZDE 36 DAHA PAHALI

Öyle ki, otopark ücretleri bire bir aynı olan Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na göre, İstanbul Havalimanı'ndaki otopark tarifesi yaklaşık yüzde 30 daha pahalı. 0-1 arası ücretler karşılaştırıldığında ise, İstanbul Havalimanı'ndan talep edilen ücretin kentteki diğer iki havalimanından yüzde 36 daha yüksek olduğu görülüyor.

Rakamlar Türkiye'nin en büyük ve en yeni havalimanı olan İstanbul Havalimanı'nın aynı zamanda en pahalı otoparka sahip havalimanı da olduğunu gösteriyor.

SÜRE UZADIKÇA FARK AZALIYOR

Söz konusu fiyatları birer örnek ile açıklamak gerekirse, İstanbul Havalimanı'nda 0-1 saat arasına 19.8 TL talep edilirken, Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nda aynı saat aralığı için 14.5 TL isteniyor. Otoparkta kalınan süre arttıkça aradaki fiyat farkı ise azalıyor. Örneğin, günlük otopark ücreti İstanbul Havalimanı'nda 60 TL iken, İstanbul'daki diğer iki havalimanında ise 24 saat için 46 lira talep ediliyor.

15 gün için İstanbul Havalimanı'nda 387.5 TL'lik ücret ödenirken, Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise 15 gün için 298 TL ödeniyor. Buna göre, süre uzadıkça havalimanı ücretleri arasındaki farkın yüzde 30'a düştüğü anlaşılşıyor.

YURTDIŞINDA FİYATLAR DAHA YÜKSEK

İstanbul Havalimanı'nın otopark fiyatları dünyanın farklı bölgelerindeki havalimanları ile karşılaştırıldığında, otopark fiyatlarının yurtdışında daha pahalı olduğu görülüyor. Bu adreslerden New York J.F. Kennedy Havalimanı'nın saatlik otopark ücreti 8 dolar, yani 42 TL. Frankfurt Havalimanı'nda ise otopark tarifesi 5 eurodan (32 TL) başlarken, Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda bir saat için 6 euro (36 TL), Dubai Havalimanı'nda 41 TL ve Londra Heathrow Havalimanı'nda ise 7 pound (47.5 TL) talep ediliyor. Söz konusu rakamlar İstanbul Havalimanı'nın otopark tarifesinin yurtdışındakilere göre en az yüzde 60 daha ucuz olduğunu ortaya koyuyor.

İstanbul Havalimanı fark attı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Saf ~ 5 yıl önce
JFK yada avrupa da insanlar doları yada euro yu tl ye ceviriyodu dimi tüh saflığımdan unutmuşum ya adamlar salak ya okadar TL veriyolar 1 saatligine bide doviz geliri kazanirken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İbrahim ~ 5 yıl önce
Yalan Ahl de 18 50 1-3

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 5 yıl önce
Ahahahahah TL'ye çevirmişler ciddi ciddi:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAHAHAHA ~ 5 yıl önce
Burda asgari ücret 300 dolar onu yazmayi unutmuşsunuz. Orarlarda da 300 dolar mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 5 yıl önce
Yol kenarlarında artık çift sıra bekleyen araçlardan geçilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo thy ~ 5 yıl önce
Thy çalışanları için otopark olayı nasıl olacak bilgisi olan arkadaş var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 5 yıl önce
Geldi aç
Vatandaş ~ 5 yıl önce
Ben bazı yorumcuları anlamakta güçlük cekiyorum. Tabi ki tl ye çevrilecek!! Havalimanı yapılırken kullanılacak olan teçhizatlar yurtdışından tl ile mi alındı da şimdi euro dolardan bahsetmeyin diyorsunuz??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OOO ~ 5 yıl önce
Tabi ki de çevrilmemeli. Burada söz konusu karşılaştırma insanların kazançları dikkate alınarak yapılmalı. Türkiye'de TL ile kazanan birinin bütçesindeki payı ile Almanya'da Avro üzerinden kazanan birinin bütçesindeki payının farkı ancak kazançlarının olduğu döviz cinsinden karşılaştırılabilir.
Aklım almıyor ~ 5 yıl önce
Kardeşim bu havalimanının otoparkını yabancılar kullanmıyor ben sen biz kullanıyoruz. Hangi akla hizmet asgari ücretin 400 dolar bile olmadığı devletin memurunun ve orta kesimin 1000 dolar altı maaş aldığı bir ülke olarak almanyada 1600 euro asgari ucretliyle bizimkini kıyaslayabiliyorsunuz. Madem kıyaslayacaksınız ozaman asgari ücret üzerinden yapın hadi o kadar milli iseniz yapın 7 8 tl. Çıkın diyin ki biz milli bir sirket olarak emsallerimizde asgari ucretli insanlar 7 8 euro oderken bizde 7 8 tl gibi bir tarife koyduk diyin. Belki ozaman biraz inandırıcı olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Transit yolcu ! ~ 5 yıl önce
Hadi uçaklar transit yolcu alacak yolcular bir uçaktan inip digerine binecek,fakat otomobilleri ile yurdum insanı gelecek ,otomobiller transit olmayacak,59 tl ye bilet alıp 4 günlüğüne 300 lira otopark parası vermek ? Günlük 20 lira olsun,bu maliyetlerle Yavuz sultan selim köprüsü gibi olur burası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 5 yıl önce
Bu yurtdışındaki fiyatları TL'ye çevirme hastalığı bunlarda da varmış. Çok a haber izlemekten sanırım.Onlar euro kazanıyor euro.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 5 yıl önce
Şimdi bu mantıkla dünyanın en ucuz benzini bizde derler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000