14 Aralık 2015, Pazartesi 13:25:23

İstanbul Havacılık Kursu'nda mezuniyet heyecanı

Türkiye’nin Havacılık Eğitimi’nin yeni yüzü İstanbul Havacılık Kursu, havacılık sektöründeki yenilikçi vizyonuna uygun olarak 2. Dönem mezuniyet törenine imza attı.
  • Bu mu yani..Mesleğe yönelik yorumların veya vereceğin tavsiyeler aman ona trip atmayın bununla konuşmayından mı ibaret..Valla tebrik ederim..İşte çalışan Türk kadınına postmodern bakış açısı...bravo !...
  • Kedi canını. :)
  • Hayırlı olsun...okul egitim verir..sonrasi şahsi basaridir...Teşekkürler
  • Hayirli olsun
  • Aman arkadaşlar cebi para görmüş çakma türk playboylarina tebessüm etmeyin.Galey'e gelen yabanci erkek yolcularlada sohbet kurma ya gerek yok..kimse aptal degil..mesafe iyidir. erkek kabin ekibi iyileride var disarda kendini pilot olarak tanitip yada seni hostes yapicam deyip kandiranlarida duyduk..En guzel mesafe özelinizi kimseyle paylaşmayin ve samimi olmayin hemen..
  • hepsinin yolunun açık olmasını diliyorum. Ama buradan mezun olanlar nerede çalışıyor yada falanca firmaya girme garantileri var mı ? (inşallah vardır da bu kadar eğitim ve inanç boşa gitmemiş olur)

Türkiye’nin Havacılık Eğitimi’nin yeni yüzü İstanbul Havacılık Kursu, havacılık sektöründeki yenilikçi vizyonuna uygun olarak 2. Dönem mezuniyet törenine imza attı.

Sevincin hüzne karıştığı ve duygusal anlar yaşanan mezuniyet töreni renkli anlarla son buldu. Öğrencilere eşlik eden aileleri ile beraber, eğitim süreleri boyunca almış oldukları eğitime ait barkovizyon gösterisinin ardından İstanbul Havacılık Kursu Kabin Eğitim Müdürü Semra Civelekhan tarafından yapılan konuşmada duygu dolu anlar yaşandı. Demir kanatlı kuşun sevdasına düşmüş, havacılık tutkunu öğrencilerini hayallerine uçurmak için orada olduklarını söyleyen Kabin Eğitim Müdürü, konuşmasında kabin memurluğu mesleğinin zorluklarından bahsederken öğrencilerinin de meşakkatli mesleğe gönülden bağlandıklarını ve eğitim süresi boyunca kendi hayatlarından özverilerde bulunduklarına değindi.

Tarihteki ilk kabin memurlarının ant içerek göreve başlamasına istinaden, ve bir İstanbul Havacılık Kursu klasiği olarak yerini alan Kabin Memuru Yemini’ni kürsüden okunurken öğrenciler yemini tekrar ederek eşlik etti.

Bu önemli günde arkadaşlarını yalnız bırakmak istemeyerek 1. Dönem mezunlarından Kabin Memuru Jiyan Doman, ‘ Yeniden, ikinci ailem olarak nitelendirdiğim bu çatı altında bulunmaktan ve arkadaşlarımın sevincine ortak olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum’ diyerek yeni mezun arkadaşları ile bu özel güne ortak oldu.

Okunan Kabin Memuru Yemini’nin ardından, mezunlara kabin memurluğu mesleğini temsil eden tek kanatlı brövelerin takılması merasimine geçildi. İstanbul Havacılık Kursu, Kalite Müdürü Turgay Akbilek’in dönem birincisi Hazal Genç ve dönem ikincisi Pınar Akgün’e brövelerini takmasının ardından dönem birincisi Hazal Genç, kurumda kabin memuru eğitimi alan Eda Dilci’ye: “Bu flamanın gölgesinde, almış olduğumuz eğitim süresince, bizden önceki kabin memurlarının bize aktardığı bilgilere sadık kalacağımıza söz vererek okulumuzun flamasını bizden sonra taşıyacak meslektaşlarımıza teslim ediyoruz.” diyerek okul flamasını teslim etti. Sertifikalarını, İstanbul Havacılık Kursu, Yer Eğitim Müdürü ve Havayolu ile Tehlikeli Madde Taşımacılığı (DGR) Eğitmeni Ulduz Nurioğlu’nun elinden alan öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Kurs Bitirme Sertifikalarını alan kabin memurları İAA tezahüratları ile keplerini attılar. Dünyada, havayollarında uçan ilk bayan kabin memurlarının hemşirelerden oluşması ve uçuşlarda hemşire pelerinleri ile askeri kepler giymiş olmasına istinaden, mezun öğrencilerin kurum renklerinde tasarlanmış pelerin şeklinde cüppeler giyerek kayık kepler takması bir İAA klasiği olarak yeniden dikkat çekti. Kabin Eğitim hocalarıyla birlikte pasta kesen öğrenciler, aileleri ve hocalarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

İstanbul Havacılık Kursu, mezun ve mevcut öğrencilerinin mesleki yaşamlarında da başarılarının daim olmasını temenni ederek, vizyonları çerçevesinde bu mesleği hakkı ile yapacak kabin memurları yetiştirmeye devam edeceklerini belirtti.







 

İstanbul Havacılık Kursu'nda mezuniyet heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Aman'a ~ 8 yıl önce
Bu mu yani..Mesleğe yönelik yorumların veya vereceğin tavsiyeler aman ona trip atmayın bununla konuşmayından mı ibaret..Valla tebrik ederim..İşte çalışan Türk kadınına postmodern bakış açısı...bravo !...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cat IIIA single ~ 8 yıl önce
Kedi canını. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nuket ~ 8 yıl önce
Hayırlı olsun...okul egitim verir..sonrasi şahsi basaridir...Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M. ~ 8 yıl önce
Hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman ~ 8 yıl önce
Aman arkadaşlar cebi para görmüş çakma türk playboylarina tebessüm etmeyin.Galey'e gelen yabanci erkek yolcularlada sohbet kurma ya gerek yok..kimse aptal degil..mesafe iyidir. erkek kabin ekibi iyileride var disarda kendini pilot olarak tanitip yada seni hostes yapicam deyip kandiranlarida duyduk..En guzel mesafe özelinizi kimseyle paylaşmayin ve samimi olmayin hemen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler, ~ 8 yıl önce
hepsinin yolunun açık olmasını diliyorum. Ama buradan mezun olanlar nerede çalışıyor yada falanca firmaya girme garantileri var mı ? (inşallah vardır da bu kadar eğitim ve inanç boşa gitmemiş olur)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000