18 Temmuz 2015, Cumartesi 16:33:24

İstanbul hava trafiği patlama yapacak

Yeni havalimanları, Milli Bölgesel Uçak Projesi, Türkiye’yi uluslararası alanda uçuracak. Hava trafiğinde gelişim beklentileri, Avrupa ortalamalarının çok üzerinde görünüyor.
  • En mantıklı çözüm birbirlerine demiryolu ile bağlantılı şehirler arası demiryolu yaparak düşük kapasiteli meydanları ana meydanlara bağlamak. Bunun birçok pozitif etkisi olacaktır. 1. Ana meydanların daha da gelişmesi 2. Daha fazla istihdam 3. Zamandan ve paradan tasarruf 4. Bağlanacak meydanlara arasından geçilecek yerlerin kalkınması gibi birçok pozitif etkileri olacaktır.
  • Avrupada iç hat yolcu trafiğinin az olması gayet doğal bunun sebebi her yere havalimanı yaparak değil ana belli başlı yerlere sağlam alt yapı ile işleyen havalimanlari yapıyorlar bunların bağlantılarını ile demiryolları ile gerçekleştiriyorlar ki neredeyse hemen her küçük yerleşim yerinde bile demiryolu ile ulaşılabiliyor. Her yere havalimanı yapmanın ve bu meydanlara günde 10 uçak indirmek ne kadar mantıklı ve karlı olabilir. Örneğin batman mardin urfa meydanları bu yerlerden diyarbakira bağlantı olmuş olsa hem daha fazla işlek bir meydan hem daha fazla istihdam sağlanmış olur.
  • ALMANYA'da "ULUSLAR ARASI HAVA TASIMACILIK" BÖLÜMÜNÜ BITIRMIS BIRISI OLARAK; YAPILAN DEV YATIRIMLAR KESINLIKLE KÜCÜMSENECEK DEGIL.... BIR HAVALIMANI (GÜMRÜK) BIR DEVLETIN GIRIS ve CIKIS KAPISIDIR... BURADA ILK ve SON INTIBA ve IZLENIM COK ÖNEMLIDIR... GÜLER YÜZLE KARSILANARAK, YINE AYNI SEKILDE MEMNUN UGURLANMAK ISTEYECEKTIR... FAKAT; YETISMIS PERSONELIN OLMAMASI, (YETERINCE)EGITIM GÖRMEMIS (YANDAS PERSONEL), BILGISIZ, IS YAPMAYA ACIZ, KARSIDAKI MÜSTERIYI BIR YÜK GIBI GÖREN, KENDISI ILE BARISIK OLMAYAN, SORULAN EN BASIT SORULARA BILE TERS TERRS CEVAP VERREN.... DENETIMIN ve KONTROLÜN OLMADIGI PERSONEL ILE HIC BIR YERE VARAMAZSINIZ... ISTERSENIZ PIRLANTA, YAKUT TASLARI ILE DONATIN.... ÖNCE HIZMET SEKTÖRÜ OLAN TURIZME, GERCEKTEN ISI BILEN, YATPIGI ISTEN ZEVK DUYAN, ISINI SEVEREK YAPAN, KARSIDAKI MÜSTERIYI KENDI MISAFIRI GIBI GÖREN ve DAVRANAN ( ALMANYA'da OLDUGU GIBI)PERSONEL YETISTIRILMELI....!!!"
  • d-atis takın artık şu meydana ayıptır be. büyüğüz diye ortalarda geziyorsunuz ama aslında aleme maskarasınız. büyüklük kalabalık olmaksa metrobüs de büyük
  • Başkent' te havaalanı şehre bilmem kaç kilometre, İstanbul' da bir uçtan bir uca ulaşmak sanki şehirlerarası yolculuk gibi. İzmir keza aynı. Bunlar 3 büyük şehrin. Diğerlerini saymıyoruz bile. Elin 4 milyonluk Hollandasında uçaktan inip trene bindinmi 3-4 Euro'ya Rotterdam'a kadar (Neredeyse İstanbul'dan Bursa kadar mesafedir) gidebiliyorsun. Hangi meydanı yaparsan yap, hangi uçağı üretirsen üret, o yapacağın uçağa binmek için o yaptığın ve uçağı kaldıracağın meydana gitmek için rezillik yaşıyorsan, hem de bu rezillik daha evinin kapısının eşiğinden sokağa adım attığın andan itibaren yürüyecek kaldırım, arabanı park edecek park yeri bulamamakla başlıyor ise ne yaparsan yap, sadece pisliğe tüy dilkiyorsun. Başarı diye görenler de hüloğcular.
  • Ha bire bu 3 üncü havaalanı, Milli Bölgesel Uçak Projesi haberlerini pompalayıp duruyorlar. Malum bu hükumetin politikalarının esasını özellikle hava ulaşımı oluşturmakta. İyi güzel de bunun rantabıl olduğunun hesabı yapılıyor mu? Politikacılar için hava hoş, iş yapıyor gözüksünler, oyları kapsınlar, suyun başına otursunlar, sıfırlayamayacakları kadar lüplesinler. Hatta nu ihalelerden ve inşaat faaliyetlerinden bile götürmediklerine inanan Allahın bir kulu varmıdır ki? Ne de olsa "Yiyorlar ama çalışıyorlar" diye düşünebilen bireylerimiz bile var ya. Eğitimimizin 6-7 nci yıllarında ulaştırma yöntemleri ile ilgili ders anlatılırken, en ucuz ulaşım yönteminin Denizcilik olduğu söylenmişt. İkinci ucuz yöntem de Demiryolu, sonra kara yolu, en pahalısı ise Havayolu. Ülkenin ekonomik hali belli. Kriz çıkacak Yunanistana döneceğiz diye ödümüz patlıyor. Yani bir anlamda AYRANIMIZ YOK İÇMEYE, UÇAKLA ÇIKARIZ SEYAHATE. Bravo bu politikacılara. Durmak yok, Pompalamaya devam.
  • 2032 de en yogun 89 mu? En yogun 8-9 mu? Suan zaten ilk 20 de degil mi?
  • Iphone application'inizda uygulamayi acar acmaz haberler otomatik kayiyor, o cok sinir bozucu. Haberi gormeden haberleri kaymaya basliyor
  • Sabiha gokcen Asya da
  • Normal avrupanin en cok hava limanlari olursa normal

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) analizine göre, gelecek beş yıllık dönemde Avrupa hava trafiğindeki yıllık ortalama artış yüzde 3.4 olarak öngürülürken, Türkiye’de bu oran yüzde 5.8’i bulacak. İç hat uçuşlarında 19 milyon yolcu ile Avrupa’nın lideri olan İstanbul, 3’üncü havalimanıyla birlikte dışhatlarda da en büyükler arasına girecek ve 2032'de hava trafiğinin en yoğun olacağı 89 şehir arasında olacak.

TOPLAM 150 MİLYON KİŞİ UÇTU

Geçtiğimiz yıl iç hat ve dış hat yolcu taşımacılığında 150 milyonun üzerinde kişi, Türkiye’deki havalimanlarını kullandı. İç hat uçuşlarında yolcu sayısı yaklaşık 80 milyon, dış hatlarda ise 75 milyon oldu. Yılın ilk 5 ayında iç ve dış hatlarda yolcu sayısı 63 milyonu aştı.

DHMİ’nin 2015-2019 Stratejik Planı’nda, Türkiye’nin coğrafi avantajına dikkat çekilirken, “Gelecekte düşük maliyetli taşıyıcıların paylarını arttırmaları beklenmektedir” tespiti yapıldı. Avrupa iç hat yolcu sıralamasında Atatürk Havalimanı’nın ilk sırada, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın dördüncü, Esenboğa Havalimanı onuncu sırada.

Yılda ortalama yüzde 5.8

DHMİ analizinde, "Önümüzdeki 5 yılda Avrupa hava trafiğindeki yıllık ortalama artışın yüzde 3.4 olacağı tahmininde bulunulmaktadır. Türkiye’ye ilişkin gelecekteki beklenti ise yüzde 5.8 artış olacağı yönünde" denildi. (Akşam)

İstanbul hava trafiği patlama yapacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
En mantıklı çözüm birbirlerine demiryolu ile bağlantılı şehirler arası demiryolu yaparak düşük kapasiteli meydanları ana meydanlara bağlamak. Bunun birçok pozitif etkisi olacaktır. 1. Ana meydanların daha da gelişmesi 2. Daha fazla istihdam 3. Zamandan ve paradan tasarruf 4. Bağlanacak meydanlara arasından geçilecek yerlerin kalkınması gibi birçok pozitif etkileri olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Avrupada iç hat yolcu trafiğinin az olması gayet doğal bunun sebebi her yere havalimanı yaparak değil ana belli başlı yerlere sağlam alt yapı ile işleyen havalimanlari yapıyorlar bunların bağlantılarını ile demiryolları ile gerçekleştiriyorlar ki neredeyse hemen her küçük yerleşim yerinde bile demiryolu ile ulaşılabiliyor. Her yere havalimanı yapmanın ve bu meydanlara günde 10 uçak indirmek ne kadar mantıklı ve karlı olabilir. Örneğin batman mardin urfa meydanları bu yerlerden diyarbakira bağlantı olmuş olsa hem daha fazla işlek bir meydan hem daha fazla istihdam sağlanmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RECEP ~ 9 yıl önce
ALMANYA'da "ULUSLAR ARASI HAVA TASIMACILIK" BÖLÜMÜNÜ BITIRMIS BIRISI OLARAK; YAPILAN DEV YATIRIMLAR KESINLIKLE KÜCÜMSENECEK DEGIL.... BIR HAVALIMANI (GÜMRÜK) BIR DEVLETIN GIRIS ve CIKIS KAPISIDIR... BURADA ILK ve SON INTIBA ve IZLENIM COK ÖNEMLIDIR... GÜLER YÜZLE KARSILANARAK, YINE AYNI SEKILDE MEMNUN UGURLANMAK ISTEYECEKTIR... FAKAT; YETISMIS PERSONELIN OLMAMASI, (YETERINCE)EGITIM GÖRMEMIS (YANDAS PERSONEL), BILGISIZ, IS YAPMAYA ACIZ, KARSIDAKI MÜSTERIYI BIR YÜK GIBI GÖREN, KENDISI ILE BARISIK OLMAYAN, SORULAN EN BASIT SORULARA BILE TERS TERRS CEVAP VERREN.... DENETIMIN ve KONTROLÜN OLMADIGI PERSONEL ILE HIC BIR YERE VARAMAZSINIZ... ISTERSENIZ PIRLANTA, YAKUT TASLARI ILE DONATIN.... ÖNCE HIZMET SEKTÖRÜ OLAN TURIZME, GERCEKTEN ISI BILEN, YATPIGI ISTEN ZEVK DUYAN, ISINI SEVEREK YAPAN, KARSIDAKI MÜSTERIYI KENDI MISAFIRI GIBI GÖREN ve DAVRANAN ( ALMANYA'da OLDUGU GIBI)PERSONEL YETISTIRILMELI....!!!"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklisin ~ 9 yıl önce
elbette dediğin gibi,aldığı ücretle mutluysa dediklerin o zaman gerçekleşir.
Q klavye ~ 9 yıl önce
Neden büyük harf?
... ~ 9 yıl önce
d-atis takın artık şu meydana ayıptır be. büyüğüz diye ortalarda geziyorsunuz ama aslında aleme maskarasınız. büyüklük kalabalık olmaksa metrobüs de büyük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komikaze ~ 9 yıl önce
Sen bindiğin uçağa bir alıcı takdır bence, istanbul d atis 1 senedir on test çalışıyor zaten.
Ulaşım ~ 9 yıl önce
Başkent' te havaalanı şehre bilmem kaç kilometre, İstanbul' da bir uçtan bir uca ulaşmak sanki şehirlerarası yolculuk gibi. İzmir keza aynı. Bunlar 3 büyük şehrin. Diğerlerini saymıyoruz bile. Elin 4 milyonluk Hollandasında uçaktan inip trene bindinmi 3-4 Euro'ya Rotterdam'a kadar (Neredeyse İstanbul'dan Bursa kadar mesafedir) gidebiliyorsun. Hangi meydanı yaparsan yap, hangi uçağı üretirsen üret, o yapacağın uçağa binmek için o yaptığın ve uçağı kaldıracağın meydana gitmek için rezillik yaşıyorsan, hem de bu rezillik daha evinin kapısının eşiğinden sokağa adım attığın andan itibaren yürüyecek kaldırım, arabanı park edecek park yeri bulamamakla başlıyor ise ne yaparsan yap, sadece pisliğe tüy dilkiyorsun. Başarı diye görenler de hüloğcular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4 milyon mu? ~ 9 yıl önce
Hollanda 16 milyon.
fmo-spotter ~ 9 yıl önce
Lütfen böyle atip durmayin. 1. AMS-Rotterdam 3-4 Euro degil, fiyati buradan http://www.ns.nl/reisplanner-v2/index.shtml ögrenebilirsiniz 2. AMS-Rotterdam arasinda deniz yok, mesafe de hic ayni degil. Size google mapsi öneririm 3. Sehirden havalimanina varmak icin bugüne kadar yolculuk yaptigim 27 ülke arasinda Türkiye en uygunu. 4. IST ye metro var, ADB ye metro veya tramvay (ikisinden biri) var, bir tek ESB problem, 3. havaalaniylada IST ve SAW arasindaki mesafe problemi ortadan kalkacak. Yazmadan önce arastirin lütfen
Yeşim ~ 9 yıl önce
Hollandanın nufusu 4 milyon değil !! Amsterdam havalimanindan Roterdam'a gidiş 11,90€ Hüloğcuları aşağılamak ve yermek için atılmış bi yorum sadece sizin ki.
Politika ~ 9 yıl önce
Ha bire bu 3 üncü havaalanı, Milli Bölgesel Uçak Projesi haberlerini pompalayıp duruyorlar. Malum bu hükumetin politikalarının esasını özellikle hava ulaşımı oluşturmakta. İyi güzel de bunun rantabıl olduğunun hesabı yapılıyor mu? Politikacılar için hava hoş, iş yapıyor gözüksünler, oyları kapsınlar, suyun başına otursunlar, sıfırlayamayacakları kadar lüplesinler. Hatta nu ihalelerden ve inşaat faaliyetlerinden bile götürmediklerine inanan Allahın bir kulu varmıdır ki? Ne de olsa "Yiyorlar ama çalışıyorlar" diye düşünebilen bireylerimiz bile var ya. Eğitimimizin 6-7 nci yıllarında ulaştırma yöntemleri ile ilgili ders anlatılırken, en ucuz ulaşım yönteminin Denizcilik olduğu söylenmişt. İkinci ucuz yöntem de Demiryolu, sonra kara yolu, en pahalısı ise Havayolu. Ülkenin ekonomik hali belli. Kriz çıkacak Yunanistana döneceğiz diye ödümüz patlıyor. Yani bir anlamda AYRANIMIZ YOK İÇMEYE, UÇAKLA ÇIKARIZ SEYAHATE. Bravo bu politikacılara. Durmak yok, Pompalamaya devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FMO-Spotter ~ 9 yıl önce
Ucaklar olamzsa, yollar olmazsa cok beklersin ayrani....
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
2032 de en yogun 89 mu? En yogun 8-9 mu? Suan zaten ilk 20 de degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iphone application problemi ~ 9 yıl önce
Iphone application'inizda uygulamayi acar acmaz haberler otomatik kayiyor, o cok sinir bozucu. Haberi gormeden haberleri kaymaya basliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asya ~ 9 yıl önce
Sabiha gokcen Asya da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok zekisin ~ 9 yıl önce
Tebrikler kimse düşünememişti.
Bu kadar ic hat nerde varki?? ~ 9 yıl önce
Normal avrupanin en cok hava limanlari olursa normal

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000