13 Temmuz 2016, Çarşamba 13:45:00

İsrailli pilotlar Konya'da eğitim görecek

Türkiye'nin İsrail ile yaptığı anlaşma sonrası, yer sıkıntısı nedeniyle eğitim uçuşlarını yapamayan İsrailli pilotların eskisi gibi yeniden Konya'da eğitim uçuşuna da başlayacağı belirtildi.
  • Siz nasıl insansınız ne çabuk unuttunuz orda ölen katledilen bebekleri böyle insanlık böyle müslümanlık mı olur ?
  • Arkadaş adam " one minute " dese de suçlu , " kimseyle kavga etmeyelim, güzel geçinelim " dese de suç. Bi de şu var ; değnek mi bu adam , siz ne derseniz onu yapsın ? Çok biliyorsanız kurun partinizi, olun başbakan-cumhurbaşkanı siz yönetin ülkeyi. Kısaca : ( varsa ) karanlığa küfredeceğine , bir mum yak. ;)
  • Bu anlaşma Suriyedeki İrana karşı mesaj veriyor...Aman molla kendini kolla..! Yani Bu anlaşma olmasaydı İsrail pilotları hiç bir zaman hiç bir yeri bombalayamazdı,öylemi?
  • Simdi Israil dolu,mossad ajani,Israil sevici... cemaat de bizim dostumuz, kardesimiz mi oldu? Aga babasiyla! anlastik nasil olsa.Onlar ABD ajani miydi yoksa!? O zaman niye gidip ABD ye kendi ajanini vermesini talep ediyoruz!?Ne diyoruz isterken acaba? Sizin ajanlar bizim ulkede darbe yapmaya calisiyor,onlari bize verin mi diyorlar?ABD`li yetkililer de katila katila guluyordur herhalde. Yoksa oranin ajanida mi degil?Rus ajani desek Putin abimizin elini opup oraylada anlastik cok sukur. Misir ajani desek orayla da anlasmak uzereyiz.Anca avrupa ajani diye biliriz o zaman.Ortaya karisik yani.Tam bize gore.Little little in the middle:).Ama yarin avrupayla da anlasirsak bu adam kimin ajani sorusu yine insanlarin aklina dusmesin.Malum turizm surunuyor.Almani Ingilizi gelmezse topu dikcez yakinda.Fransa da elciligini kapatti.Kimse o kadar dusunmez zaten K.Kore ajani diyelim.
  • Olumlu bir haber
  • Niye opulduk diye soranlar, simdi anladiniz mi niye baristik yahudilerle? Elimizdeki kozu bile kullanamiyoruz.
  • Mavi marmara olayindan sonra gayet normal bir sey (ironi icerir)
  • Ey iman edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin. Kendi aleyhinize Allah’a apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz? NİSA 144.
  • Bu olmadı ama hacılar...
  • One minute! Bizim gerçek kardeşlerimiz yahudilerdir. Yahudiler thy ile en çok uçan milletdir. One minute krizinde bile thy yi bırakmadılar.çok yaşa israil.

Türkiye'nin İsrail ile yaptığı anlaşma sonrası, yer sıkıntısı nedeniyle eğitim uçuşlarını yapamayan İsrailli pilotların eskisi gibi yeniden Konya'da eğitim uçuşuna da başlayacağı belirtildi.

İsrailli pilotlar, Türkiye'ye gelerek Anadolu Kartalı Tatbikatı kapsamında yeniden uçuş eğitimi almaya başlayacak.

İsrail'in 2009'daki Gazze saldırıları nedeniyle tatbikatın uluslararası bölümü ertelenmiş, dolayısıyla İsrailli pilotlar Türkiye'ye gelememişti. 2010'da yaşanan Mavi Marmara kriziyle birlikte ipler tamamen kopmuştu.

İSRAİLLİ PİLOTLAR YENİDEN KONYA'DA EĞİTİM UÇUŞLARI YAPABİLECEK

Aktif Haber'in hükümete yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ilişkilerin tamir edilmesiyle önümüzdeki yıl düzenlenecek Anadolu Kartalı tatbikatında İsrailli pilotların büyük olasılıkla yer alacağı bildirildi.

İsrail'le Türkiye arasındaki gerilimin son bulması, askeri ilişkilere de yansıyacak. Türkiye ve İsrail özellikle 1990'lı yıllarda askeri ve istihbari konularda önemli birlikteliklere gitti.

Ankara ve Tel-Aviv 1994'te savunma işbirliği, iki yıl sonra ise askeri eğitim işbirliği anlaşması imzaladı. 28 Şubat sürecinde özellikle istihbarat paylaşımı zirve yaptı.

Mavi Marmara sonrası ise her şey değişti. Askeri projeler askıya alınırken, İsrail Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın da dışında bırakıldı. Daha önce askeri eğitim alanında İsrailli savaş pilotları Konya'da düzenlenen Anadolu Kartalı tatbikatına her yıl katılıyordu.

23 BİN PERSONEL EĞİTİLDİ

Anadolu Kartalı Tatbikatı kapsamında bugüne kadar toplam 23 bin personele, 38 eğitim programı kapsamında bilgilendirme yapıldı. Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi, dünyadaki 3 büyük taktik eğitim merkezinden biri.

Düzenlenen tatbikatların amacı, yerli ve yabancı pilotların eğitim seviyesini artırmak, genç pilotların harekatın başlangıçlarında kaybolmalarını, düşmelerini engellemek, uçak kayıplarını azaltmak, katılımcıların birbirleriyle ikili ilişkilerini geliştirmek olarak tanımlanıyor.

Bu yılki tatbikata 67 uçak ve bin 200 personel katıldı. Haziran'daki tatbikata Türkiye başta olmak üzere Hollanda, İtalya, Pakistan, Suudi Arabistan ve NATO unsurları yer aldı.

"TÜRKİYE'DE EĞİTİM ALIYOR, GAZZE'Yİ BOMBALIYORLAR" DİYORLARDI

İsrail'in tatbikata katıldığı yıllarda birçok kesim taraından bu uygulama “Türkiye'de eğitim alan İsrailli pilotlar Gazze'yi bombalıyor” sözleriyle eleştiriliyordu.

İsrailli pilotlar Konya'da eğitim görecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

TÜRK ~ 8 yıl önce
Siz nasıl insansınız ne çabuk unuttunuz orda ölen katledilen bebekleri böyle insanlık böyle müslümanlık mı olur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Arslan ~ 6 ay önce
Siz bu serzenişinizle Allah için muhakkak haklısınız. Fakat, Allah'a göre batıl, beşeri ve şirki olan bu düzenin kurulma amacı zaten siyinizm'e hizmet içindir. Bu şer ve terör yuvası devletini kurduğunda onu, ilk tanıyan zaten bu devlet düzeni olmuştur. Ve o,günden beri'de bu hizmete bazen gizli bazen'de, açıktan devam edilmektedir. Bu yüzden'de bu düzeni beğenenler,her türlü şekilde destekleyenler hatta bu düzene, kâlben bile sıcaklık duyup ona meyledenler'e bile, HUD,suresi, 113.Ayet'e göre ateş dokunur. İman ettiğini iddia edenlerin tamamına'da rabbim feraset ve yakin nasip etsin'de bu düzenle beraber siyonizm'e dostluktan kurtulmuş olsun. Yoksa, her iki alemde'de, "YANDI GÜLÜM KETEN HELVA" misali yanmak işten bile değildir.
Suç ~ 8 yıl önce
Arkadaş adam " one minute " dese de suçlu , " kimseyle kavga etmeyelim, güzel geçinelim " dese de suç. Bi de şu var ; değnek mi bu adam , siz ne derseniz onu yapsın ? Çok biliyorsanız kurun partinizi, olun başbakan-cumhurbaşkanı siz yönetin ülkeyi. Kısaca : ( varsa ) karanlığa küfredeceğine , bir mum yak. ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S ~ 6 ay önce
Boş laf salatası öne munit mis ne oldu
Mehmet Arslan ~ 6 ay önce
Siz,yoksa bir siyonist yahudimisiniz ya'da onların dostumusunuz.
Mid east policy ~ 8 yıl önce
Bu anlaşma Suriyedeki İrana karşı mesaj veriyor...Aman molla kendini kolla..! Yani Bu anlaşma olmasaydı İsrail pilotları hiç bir zaman hiç bir yeri bombalayamazdı,öylemi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahattin ~ 8 yıl önce
Simdi Israil dolu,mossad ajani,Israil sevici... cemaat de bizim dostumuz, kardesimiz mi oldu? Aga babasiyla! anlastik nasil olsa.Onlar ABD ajani miydi yoksa!? O zaman niye gidip ABD ye kendi ajanini vermesini talep ediyoruz!?Ne diyoruz isterken acaba? Sizin ajanlar bizim ulkede darbe yapmaya calisiyor,onlari bize verin mi diyorlar?ABD`li yetkililer de katila katila guluyordur herhalde. Yoksa oranin ajanida mi degil?Rus ajani desek Putin abimizin elini opup oraylada anlastik cok sukur. Misir ajani desek orayla da anlasmak uzereyiz.Anca avrupa ajani diye biliriz o zaman.Ortaya karisik yani.Tam bize gore.Little little in the middle:).Ama yarin avrupayla da anlasirsak bu adam kimin ajani sorusu yine insanlarin aklina dusmesin.Malum turizm surunuyor.Almani Ingilizi gelmezse topu dikcez yakinda.Fransa da elciligini kapatti.Kimse o kadar dusunmez zaten K.Kore ajani diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper ya ~ 8 yıl önce
Olumlu bir haber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayram degil ~ 8 yıl önce
Niye opulduk diye soranlar, simdi anladiniz mi niye baristik yahudilerle? Elimizdeki kozu bile kullanamiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür filistin ~ 8 yıl önce
Mavi marmara olayindan sonra gayet normal bir sey (ironi icerir)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah CC konuşuyor. ~ 8 yıl önce
Ey iman edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin. Kendi aleyhinize Allah’a apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz? NİSA 144.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Menfaat şebekesi ~ 8 yıl önce
Mümin bulabilsek gerisi kolay.
Gurbetçi ~ 8 yıl önce
Bu olmadı ama hacılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abey ~ 8 yıl önce
One minute! Bizim gerçek kardeşlerimiz yahudilerdir. Yahudiler thy ile en çok uçan milletdir. One minute krizinde bile thy yi bırakmadılar.çok yaşa israil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000