07 Haziran 2010, Pazartesi 08:17:05

İSRAİL'İN HERONLARINA KAFA TUTABİLİR Mİ?

İlk Türk 'mini insansız hava aracı' Bayraktar, İsrail'den alınan 'Heron' tipi gözlem uçaklarına meydan okumaya hazırlanıyor. Teknolojisiyle yazımıyla tamamen Türk mühendislerin elinden çıkan 'mini insansız hava aracı' Bayraktar, kritik görevlerde kilit rol oynayacak.
  • bız bunları yaparsak dunyaa meydan okuruz zıncırlerımızı koparırız yıne yedı düvele meydan okuruz cag açıp cag kapatırız dünyanın duzenını bozar yenıden ınsaa edrız tekrar dünyada huzur olur allahım bu gunlerı bıze tekrar göstercek
  • bunların daha önceden yapılması gerekiyor,boşunamı prof. ler var üniversiteler varbunları yapamıyorsak üniversitlerin amacı ne,kapatalım bütün üniversiteleri olsun bitsin...devletimiz bunlar gibi müteşebbis insalara destek vermesi gerekiyor...
  • bayraktar ve heron teknik özellik bakımından farklı kategorilerde bulunuyor tamamen yerli üretim olması sevindirici fakat heronlara kafa tutamaz bayraktar daha çok küçük birlikler ile yürütülen operasyonlarda kullanılmaya uygun
  • Bu arkadaşları tebrik ediyorum. İstihbarat konusunda kullandığımız teknoloji yerli olursa daha başarılı olunur. Devlet bu insanlara sahip çıkıp onları korumalı!
  • öncelikle bu projeyi gerçekleştiren bu başarılı kişilere başarılar dilerim ve emekleri için teşekkür ederim. devlet bu arkadaşları korumalı bunu niye mi yazıyorum hatırlarsak geçen yıllarda 3 tane mühendisimiz saçma sapan intihar sebebleri ile kamuoyuna intihar etti diye lanse edildi. inanıyorum ki bu bir teknolojik gelişim savaşıdır bu işte başarılı olmamız en çok şu anda israel in ekmeğini kesecektir. devletimiz bu değerli insanlara inşaallah sahip cıkar
  • Yorum yapanlara katılıyorum. Heron tipi uçakları yapmak küçük modelleri yapmaktan daha kolaydır. Küçük uçakları havada stabilize etmek çok daha zordur.Bu tip uçakların en hassas kısmı oto pilotlarıdır. Birde GPS sistemi için yabancı uyguya gerek olmayan tiptekiler üretilirse ( yakın çevreye mobil istasyonlar kurup buradan yollanan sinyalleri işleyen ) tam anlamıyla yerli malı olur. Yapılan elle atılan model çok iyi bir mühendislik istiyor. Yapanları kutlarım. Daha büyük model için hazır pervaneli ticari hafif uçak alınıp için modifiye edilebilir. Bu hız ve zaman kazandırır.
  • Nasıl bir haber başlığı bu acaba? Uçakların boyutları bir değil. Kapasiteleri farklı. İşi yarışa dökerseniz Heron galip çıkar ama... İşin bir de aması var. Bu uçak tamamem YERLİ TEKNOLOJİ ve bu uçağı daha büyük modelleri izleyecek. Belki farklı firmalardan olucak ama olucak. Bu konuda bize ve özellikle de siyasetçilerimize düşen önemli bir görev var. Yabancı hayranlığını bir kenara bırakıp kendi kendimize yeterliliğimizi ispatladığımız bu projelere destek vermektir.
  • bayraktar ile heronun gorev konseptleri farkli. bayraktar kisa menzilli elle atilabilen kara kuvvetleirnin istihbarat amaclarini karşilamak amacli kullanilablir cunku daha kucuktur ve kabiliyetleri daha sınırlıdır.mesela bir tugay ilerlerken cephede 3-5 km otedeki dusman kuvvetleirne yonelik istihbarat yapabilir bayraktar. heron ise daha stratejik istihbarat saglar.heron muadili iha nin yapimi devam ediyor ileriki gunlerde o da kullanılmaya başlanacak. fakat bayraktar ile heron birbrinin muadili değildir.

Göklerde başarıyla uçan bu mini insansız uçak tamamen yerli.

Teknolojisi ve yazılımıyla tamamen 'milli' yani Türk malı olan bu pilotsuz uçaklar, yakın gelecekte hem sivil hem askeri alanda büyük görevler yapacak.

Yani yerli 'heron'lar Dünya'ya kafa tutacak.

Teknolojisiyle, yazılımıyla tamamen Türk mühendislerinin eseri olan Bayraktar, dünyanın en büyük teknoloji gruplarıyla yarışacak.

İlk Türk insansız hava aracı Bayraktar, İzmir Doğanbey'de yapılan Efes 2010 tatbikatında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Uzun çalışmalar sonucunda ortaya çıkan mühendislik eseri Bayraktar, Genel Kurmay'dan tam not aldı.

Askeri adıyla 'Gözcü' proje adıyla 'Bayraktar' yani mini insansız hava aracı, Özdemir Bayraktar ve üç oğlu'nun imzasını taşıyor.

Zoru başaran baba ve oğulları çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İlk Türk insansız hava aracı Bayraktar ile milyonlarca dolar verilerek İsrail'den alınmaya çalışılan 'Heron' tipi insansız gözlem uçaklarına ihtiyaç kalmayacak.

İnsansız Hava Araçları özellikle keşif çalışmalarında kilit rol oynuyor.

Mini pilotsuz hava araçları boyundan büyük işleri başarıyla tamamlıyor.

Türk mühendislerin pilotsuz uçak çalışmaları bunlarla sınırlı değil.

Yeni uçak, sahip olduğu özelliklerle dünyadaki örnekleriyle yarışmaya hazırlanıyor.

Yazılımı ve tasarımıyla tamamen Türk mühendislerin eseri olan Yerli 'Heron'lar 'insansız hava araçlarını' İsrail'den alan Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltacak gibi görünüyor.

(TGRTHaber)

İSRAİL'İN HERONLARINA KAFA TUTABİLİR Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

barankaya ~ 9 yıl önce
bız bunları yaparsak dunyaa meydan okuruz zıncırlerımızı koparırız yıne yedı düvele meydan okuruz cag açıp cag kapatırız dünyanın duzenını bozar yenıden ınsaa edrız tekrar dünyada huzur olur allahım bu gunlerı bıze tekrar göstercek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bunların daha önceden yapılması gerekiyor,boşunamı prof. ler var üniversiteler varbunları yapamıyorsak üniversitlerin amacı ne,kapatalım bütün üniversiteleri olsun bitsin...devletimiz bunlar gibi müteşebbis insalara destek vermesi gerekiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bayraktar ve heron teknik özellik bakımından farklı kategorilerde bulunuyor tamamen yerli üretim olması sevindirici fakat heronlara kafa tutamaz bayraktar daha çok küçük birlikler ile yürütülen operasyonlarda kullanılmaya uygun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu arkadaşları tebrik ediyorum. İstihbarat konusunda kullandığımız teknoloji yerli olursa daha başarılı olunur. Devlet bu insanlara sahip çıkıp onları korumalı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
öncelikle bu projeyi gerçekleştiren bu başarılı kişilere başarılar dilerim ve emekleri için teşekkür ederim. devlet bu arkadaşları korumalı bunu niye mi yazıyorum hatırlarsak geçen yıllarda 3 tane mühendisimiz saçma sapan intihar sebebleri ile kamuoyuna intihar etti diye lanse edildi. inanıyorum ki bu bir teknolojik gelişim savaşıdır bu işte başarılı olmamız en çok şu anda israel in ekmeğini kesecektir. devletimiz bu değerli insanlara inşaallah sahip cıkar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorum yapanlara katılıyorum. Heron tipi uçakları yapmak küçük modelleri yapmaktan daha kolaydır. Küçük uçakları havada stabilize etmek çok daha zordur.Bu tip uçakların en hassas kısmı oto pilotlarıdır. Birde GPS sistemi için yabancı uyguya gerek olmayan tiptekiler üretilirse ( yakın çevreye mobil istasyonlar kurup buradan yollanan sinyalleri işleyen ) tam anlamıyla yerli malı olur. Yapılan elle atılan model çok iyi bir mühendislik istiyor. Yapanları kutlarım. Daha büyük model için hazır pervaneli ticari hafif uçak alınıp için modifiye edilebilir. Bu hız ve zaman kazandırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nasıl bir haber başlığı bu acaba? Uçakların boyutları bir değil. Kapasiteleri farklı. İşi yarışa dökerseniz Heron galip çıkar ama... İşin bir de aması var. Bu uçak tamamem YERLİ TEKNOLOJİ ve bu uçağı daha büyük modelleri izleyecek. Belki farklı firmalardan olucak ama olucak. Bu konuda bize ve özellikle de siyasetçilerimize düşen önemli bir görev var. Yabancı hayranlığını bir kenara bırakıp kendi kendimize yeterliliğimizi ispatladığımız bu projelere destek vermektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bayraktar ile heronun gorev konseptleri farkli. bayraktar kisa menzilli elle atilabilen kara kuvvetleirnin istihbarat amaclarini karşilamak amacli kullanilablir cunku daha kucuktur ve kabiliyetleri daha sınırlıdır.mesela bir tugay ilerlerken cephede 3-5 km otedeki dusman kuvvetleirne yonelik istihbarat yapabilir bayraktar. heron ise daha stratejik istihbarat saglar.heron muadili iha nin yapimi devam ediyor ileriki gunlerde o da kullanılmaya başlanacak. fakat bayraktar ile heron birbrinin muadili değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000