22 Eylül 2009, Salı 16:38:22

İsrail'e hava sahası teklifi

Bazı Arap devletleri, İsrail’in Batı Şeria’da yaptığı yerleşim birimi inşaatlarının durdurulmasına karşılık İsrail’e kendi hava sahalarını kullanma izni teklif etti.
  • zamanında da bir kaç kuruş için topraklarını israile peşkeş çeken aynı devletler artık, hava sahalarını satılığa çıkardılar... Ne diyelim gözlerini toprak doyursun...

İsmi açıklanmayan bir Amerikalı yetkiliye göre, gizlilik nedeniyle hangileri oldukları belirtilmeyen Arap devletlerinin bu konuda ABD Ortadoğu Elçisi George Mitchell’e güvence verdikleri belirtiliyor. İsrail’in Batı Şeria’da inşa ettiği Yahudi yerleşim birimlerinin tamamen durdurulması karşılığında hava sahasına ek olarak, İsrail vatandaşlarına karşı uygulanan seyahat yasağının kaldırılması ve İsrail’e temsilcilikler verilmesi de konuşulan konular arasında yer alıyor.

Buna karşılık Suudi Arabistan, İsrail ve Filistinli yetkililer arasında kapsamlı bir barış sağlanamaması halinde kendi hava sahasını İsrail’e kesinlikle kullandırtmayacağını açıkladı.

Yapılması planlanan, ABD Başkanı Barack Obama, Israil Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Başkanı Mahmut Abbas arasındaki üçlü görüşmede tarafların bu teklif hakkında ne yorum yapacağı merak ediliyor. Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim aktivitesinin, toplantının ana maddesi olması beklenirken, Netanyahu’nun 6 ile 9 ay süreli geçici bir durdurma imtiyazı teklif edeceği belirtiliyor.

İsrail havayolu şirketleri, Suudi Arabistan, Irak, Suriye, Lübnan ve Afganistan üzerinden uçuş hakkına sahip olmadıkları için özellikle uzak doğu seferlerinde çok dolambaçlı bir rota izlemek zorunda kalıyorlar ve bu daha uzun uçuş süresi ile yüksek yakıt masrafı gibi sorunlar teşkil ediyor.

İsrail'e hava sahası teklifi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
zamanında da bir kaç kuruş için topraklarını israile peşkeş çeken aynı devletler artık, hava sahalarını satılığa çıkardılar... Ne diyelim gözlerini toprak doyursun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000