27 Ocak 2009, Salı 07:48:03

İsrail'den Türkiye'ye 'heron' ambargosu

Erdoğan İsrail'e sert çıktı. Hamas'ı kolladı. İsrail de buna karşılık Türkiye'nin en çok ihtiyacı olan şeyi satmamaya karar verdi.
  • Heronun veya benzerinin yapiminin sorunu olan IHA nin govdesi degil onu bende sende ve aerodynamic bilgisi olan herkes yapabilir. Icindeki electronik sorundur. Yani kontrol mekanizmasi. Aksi halde dusman senin heronunu alip goturur. Biraz hack ve soyle boyle yapar. Gider yani. ilavetten bizim (devlet/tsk vs vs )ic mekanizmamizda sorunlar var ve dolayisiyla hic bir sey uretmiyoruz. Biz gider yunanlilari kaptan yapariz Sky ya felan.....veya THY yarin/birgun
  • "Kötü komsu veya Katil komsu heron sahibi yaparmis" diyelim ve bu tür ucaklari kendimiz üretelim. Bu tür ucaklari Israil bile yapiyorsa biz hayli hayli yapariz. Böylelikle onlara verdigimiz milyonlarca dolar'da Filistinlilere bomba olarak geri dönmez.
  • Niye butun yorumcular devletten birsey bekliyor? Cok istiyorsan kendi teknolojini yapmayi, yap kardesim seni tutan kim? Sonra ister TSK'ye sat, ister Israil'e. Biz yapamiyoruz, onlar yapiyor. Biz... Onlar....Birakin bu isleri artik. Biz dedigin kisi sen kendin degilmisin? Git, oku, girisimci ol, tesvik al, uret. Kafana koydugunu yap. Niye hep DEVLET'ten bekliyorsun bunlari?
  • yahu dğünyanın en iddialı şirketlerinden biri olmaya ilerleyen aselsan tai gibi büyük şirketlerimiz var hala bir iha yapamıyoruz birde maliyetini adamlar bize 10 katını çıkararak satıyor aklımızdan şüphe ediyorum artık!
  • yalakalık yapmları gereken ülkeler var terörü desteklesin bizede onlarada silah bir film vardı adını anımsamıyorum silah tüccarının hikayesiydi her iki tarafa da silah satan pisliğin tekiydi tüfenk icad oldu mertlik bozuldu sözü bile tarih oldu herşey düğmeye bakıyor artık ve mr şüpheci dediğin doğru haması da bizimkiler azdırsın zaten bu ve buna benzerlerinde derdi terör olacak adamlar discoya fotoğraf makinasıyla girmeye kalktığında uzakta bir yerde çekim yaptırıyorlar bomba varmı diye paranoya olmuş hepsi
  • bunu cözümü cok basit. Hükümet yöneticileri cemaati heron duasina cagirir ve bir de bakmisiz Türkiye heron dolmus..
  • yillarca pkk ya destek verip bizim zaaflarimizdan faydalanarak silah sattilar bizde hamasi egitip onlarin basina bela iyice bir bela edelim bizle ugrasmaya vakti olmasin.
  • anlamiyorum bu ulkenin bu lanet olasi heron u yapabilecek gucu yokmu? hicmi teknoloji uretemeyecegiz? nasil bir olaydir bu? bi fikri olan varsa soylesin lutfen?

İsrail Heron'ları Türkiye'ye vermiyor. Terörle mücadelede acil ihtiyaç için İsrail’den stratejik insansız hava aracı Heron-TP modelinden almak isteyen Türkiye’ye olumsuz yanıt geldi.

ERDOĞAN'IN SERT AÇIKLAMALARI ETKİLİ Mİ?

Cumhuriyet gazetesinden Sertaç Eş'in haberine göre, Gazze saldırılarından önce yapılan başvuru, İsrail makamlarının “İhracat izni vermemesi” nedeniyle reddedildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze saldırıları nedeniyle İsrail’e yönelttiği sert eleştiriler ve Hamas’ı kollayan açıklamalarının kararda etkili olduğu belirtiliyor.

TÜRKİYE'NİN İHTİYACI VAR

Türkiye, terörle mücadelede insansız hava araçlarına son dönemde yoğun olarak ihtiyaç duyuyor. Bu amaçla yerli bir sistem üretilmesi çalışmaları sürerken mevcut ihtiyacı karşılamak amacıyla da ortak üretim, hazır alım ve kiralama yoluna gidiyor.

İnsansız hava aracı konusunda Türkiye, İsrail ile yoğun işbirliği yapıyor. Mevcut durumda Türkiye’nin elinde bir kiralık insansız hava aracı, bir de test çalışmaları süren sistem bulunuyor.

SAVAŞTAN ÖNCE BAŞVURU YAPILMIŞTI

Türkiye’nin, elindeki sistemleri yedeklemek amacıyla stratejik insansız hava aracı Heron-TP modelinden almak için İsrail’e başvurduğu öğrenildi. Bu istek, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından önce iletildi. Savunma sistemlerinin modernizasyonu, ortak üretim konularında yoğun işbirliği yapan İsrail, stratejik Heron istemini ilgili makamların ihracata izni vermediği gerekçesiyle geri çevirdi. İsrail makamlarının bu kararı, Başbakan Erdoğan’ın Gazze saldırılarında kendilerine yönelttiği sert eleştiriler ve Türk kamuoyunda oluşan tepki nedeniyle aldıkları savunuluyor.

İsrail'den Türkiye'ye 'heron' ambargosu

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Asker ~ 15 yıl önce
Heronun veya benzerinin yapiminin sorunu olan IHA nin govdesi degil onu bende sende ve aerodynamic bilgisi olan herkes yapabilir. Icindeki electronik sorundur. Yani kontrol mekanizmasi. Aksi halde dusman senin heronunu alip goturur. Biraz hack ve soyle boyle yapar. Gider yani. ilavetten bizim (devlet/tsk vs vs )ic mekanizmamizda sorunlar var ve dolayisiyla hic bir sey uretmiyoruz. Biz gider yunanlilari kaptan yapariz Sky ya felan.....veya THY yarin/birgun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Göktürkler ~ 15 yıl önce
"Kötü komsu veya Katil komsu heron sahibi yaparmis" diyelim ve bu tür ucaklari kendimiz üretelim. Bu tür ucaklari Israil bile yapiyorsa biz hayli hayli yapariz. Böylelikle onlara verdigimiz milyonlarca dolar'da Filistinlilere bomba olarak geri dönmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mucit ~ 15 yıl önce
Niye butun yorumcular devletten birsey bekliyor? Cok istiyorsan kendi teknolojini yapmayi, yap kardesim seni tutan kim? Sonra ister TSK'ye sat, ister Israil'e. Biz yapamiyoruz, onlar yapiyor. Biz... Onlar....Birakin bu isleri artik. Biz dedigin kisi sen kendin degilmisin? Git, oku, girisimci ol, tesvik al, uret. Kafana koydugunu yap. Niye hep DEVLET'ten bekliyorsun bunlari?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kızgın ~ 15 yıl önce
yahu dğünyanın en iddialı şirketlerinden biri olmaya ilerleyen aselsan tai gibi büyük şirketlerimiz var hala bir iha yapamıyoruz birde maliyetini adamlar bize 10 katını çıkararak satıyor aklımızdan şüphe ediyorum artık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b727-200 ~ 15 yıl önce
yalakalık yapmları gereken ülkeler var terörü desteklesin bizede onlarada silah bir film vardı adını anımsamıyorum silah tüccarının hikayesiydi her iki tarafa da silah satan pisliğin tekiydi tüfenk icad oldu mertlik bozuldu sözü bile tarih oldu herşey düğmeye bakıyor artık ve mr şüpheci dediğin doğru haması da bizimkiler azdırsın zaten bu ve buna benzerlerinde derdi terör olacak adamlar discoya fotoğraf makinasıyla girmeye kalktığında uzakta bir yerde çekim yaptırıyorlar bomba varmı diye paranoya olmuş hepsi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bunu cözümü cok basit. Hükümet yöneticileri cemaati heron duasina cagirir ve bir de bakmisiz Türkiye heron dolmus..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mr supheci ~ 15 yıl önce
yillarca pkk ya destek verip bizim zaaflarimizdan faydalanarak silah sattilar bizde hamasi egitip onlarin basina bela iyice bir bela edelim bizle ugrasmaya vakti olmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heron ~ 15 yıl önce
anlamiyorum bu ulkenin bu lanet olasi heron u yapabilecek gucu yokmu? hicmi teknoloji uretemeyecegiz? nasil bir olaydir bu? bi fikri olan varsa soylesin lutfen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000